VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Liljeholmskajen, STOCKHOLM

Önologgatan 1, vån 2

Välkomna till K7 och Önologgatan 1 där denna ägarlägenhet om välplanerade 35 kvm är belägen. Intill Årstaviken i expansiva Liljeholmskajen har en toppmodern byggnad uppförts av JM. Närheten till vattnet, det myllrande folklivet längs kajpromenaden och Årstaskogen lummiga natur gör detta till en plats och ett hem att verkligen trivas i.
De goda kommunikationerna med buss, tunnelbana, tvärbana och pendeltåg gör att det alltid är lätt att ta sig hem. Genomgående stilfulla färg- och materialval med modernt kök och badrum samt parkettgolv med vitmålade väggar. Lägenheten står klar i juni 2022 och du kommer att bli den första att flytta in.

- Juridisk person godkänns
- Samfällighetsavgift om låga 826 kr/mån
- Stor frihet gällande tex renoveringar samt uthyrning
- Gemensam takterrass

Information

Bostadstyp Ägarlägenhet
Boarea 35 kvm
Upplåtelseform Ägarlägenhet
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 2
Hiss Ja
Byggnadsår 2021/2022
Pris 3 995 000 kr / bud

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Svanenmärkt ägarlägenhet i K7.

Planritning

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Önologgatan 1, vån 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 35 kvm. Ritning
Hiss Ja

Byggnad

Fastighet Lagringen 14
Boarea 35 kvm
Byggnadsår 2021/2022
Uppvärmning Fjärrvärme och värmepump-frånluft
Övrigt om byggnaden Grund: Bottenplatta av platsgjuten betong på packad sprängbotten och pålar.
Tak: Yttertak: Betongbjälklag med kilformad isolering i kuvertfall och tätskikt. Invändig avvattning.
Fasad: Corténplåt och tegel.
Stomme: Betongbjälklag på bärande betongväggar och stålpelare i fasad.
Fönster: Aluminiumklädda träfönster med 2+1 glas.
Bjälklag: Betong med ingjutna installationer.
Ventilation: FTX-system, ett ventilationssystem med både frånlufts- och tilluftsfläktar
Internet: Telia öppen fiber med kapacitet att leverera bredband, IP-telefoni och digital-TV kommer att dras fram, anslutningsavgift bekostas av JM. Köpare tecknar och bekostar abonnemang.

Rum

Allmänt

Vitmålade väggar samt vitlaserad mattlackad 3-stavig askparkett. Släta massiva vita innerdörrar.

Entré

Från bostadens säkerhetsdörr möts ni av en välkomnande och ljus hall. Plats för avhängning finns i både hatthylla samt inbyggda garderober. Från hall nås kök/vardagsrum och badrum.

Kök/vardagsrum

I den centrala delen av bostaden finner vi ett modernt och stilrent kök från Vedum med genomgående tidlösa färgval. Bakom vita köksluckor finns gott om förvaring samt bra arbetsyta på den gråa bänkskivan i laminat. Stänkskydd med vitt kakel i stående läggning.
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar gott om utrymme för trevliga middagsbjudningar och umgänge.
Köket är utrustat med induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, helintergrerad kyl/frys samt diskmaskin.
I vardagsrumsdelen finns det gott om plats för soffmöbel och tv-möbel för mysiga filmkvällar. Från vardagsrummet når ni bostadens sovrum.

Sovrum

Väldisponerat sovrum med plats för säng och nattduksbord. Förvaring i rymlig garderob.

Badrum

Liggande sättning av kakel i badrum i vitt och grått klinkers. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, wc, kombimaskin, kommod samt handdukstork.

Energideklaration

EnergiklassB
Utförd Ja, 2020-10-20
Energikonsumtion 54 kWh/m2 år.

Ekonomi

Pris 3 995 000 kr / bud
Taxeringsvärde 561 000 kr
Varav:
  • Hyreshusmark för bostäder: 448 000 kr
  • Hyreshusbyggnad för bostäder: 113 000 kr
Typkod 520
Byggnadsvärde 113 000 kr
Driftkostnad 9 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Stockholm Lagringen GA:2 ändamål: Vägar, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Stockholm Lagringen GA:3 ändamål: Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Stockholm Lagringen GA:4 ändamål: Övrigt, Samfällighet: Stockholm Lagringen S:1
Förmån: Officialservitut Förråd, 0180K-2019-12960.12

Planbestämmelser Detaljplan

Övrigt

Allmänt om bostaden K7 innefattar 184 ägarlägenheter och består av en kvartersdel om sex våningar och ett höghus om 24 våningar.

K7 Liljeholmskajen samfällighetsförening har bildats och sköter förvaltningen av gemensamhetsanläggningarna. Den gemensamma kostnaden du betalar är en månadsvis avgift (826 kr) till samfälligheten som sköter underhåll samt drift av byggnadens tak, fasad, trapphus och hissar. I avgiften ingår även värme samt del av hemförsäkring. Avsättning görs med 59kr/kvm och år för framtida underhåll. Du som ägare står för kostnad för kall- och varmvatten (debiteras efter förbrukning), el, försäkring för lösöre samt bredband (Telia öppet fiber) och tv. Ingen fastighetsavgift utgår under de första 15 åren.

Som köpare av en ägarlägenhet blir du lagfaren ägare av fastigheten till 100 %. Du söker lagfart precis som vid ett vanligt fastighetsköp. Man brukar kalla det för ''radhus på höjden'' vilket betyder att du inte bara köper dig en rätt att nyttja bostaden utan att du faktiskt äger den. Du är därmed fri till att renovera enligt egna önskemål, sälja, pantsätta och hyra ut samt överlåta utan en bostadsrättsförenings godkännande. Dessutom är det möjligt att för dig som juridisk person att köpa en ägarlägenhet.

Kostnad för lagfart samt eventuella pantbrev tillkommer vid köp av ägarlägenhet. Bostaden är ej pantsatt idag. Då ingen ännu bor i lägenheten är kostnaden för el, försäkring samt vatten uppskattade.

Lagfartskostnaden för fysisk person är 1,5 procent av det belopp köpebrevet utfärdas på. Motsvarande lagfartskostnad för juridisk person är 4,25 procent. Pantbrev krävs av finansierande bank som säkerhet för de lån som köparen behöver. Pantbrev tas ut hos inskrivningsmyndigheten och kostnaden är 2 procent av det belopp pantbrevet lyder på.

Du kan läsa mer projektet på JMs hemsida: https://www.jm.se/stockholm-lan/stockholm-kommun/liljeholmskajen/k7/

Dokument

Området

Området Liljeholmskajen har mycket snabbt blivit älskat av många. Här har du Sjövikstorget och dess utbud av restauranger och folkmyller. Hemköp ligger runt husknuten åt ena hållet, och Årstadal runt knuten åt andra. Liljeholmstorget med tillhörande Liljeholmens Galleria ligger ett par stenkast bort. Här hittas ett fullt serviceutbud bestående av butiker, frisör, apotek, systembolag, Ica Kvantum Liljeholmen, caféer, tvärbana, tunnelbana och flygbussar. Med utgångspunkt från Liljeholmen hittas Gröndal åt ena hållet och Aspudden/Midsommarkransen åt andra.

Räkna på ditt nya boende