Visningar

Söndag 3 December KL: 12:00 - 12:45 Välkommen på visning! Anmäl dig gärna för bästa service. Boka
Måndag 4 December KL: 17:30 - 18:00 Välkommen på visning! Anmäl dig gärna för bästa service. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Kungsholmen / Kristineberg, STOCKHOLM

Olof Dalins väg 18, vån 7

Denna fantastiska trea finner ni högst upp i huset med fritt läge och med en magisk utsikt över både Ulvsundasjön, Kristineberg strand och lummig grönska. Väldisponerad med öppen lättmöblerad planlösning kök/vardagsrum, två bra sovrum samt nyligen renoverat badrum. Du bjuds även på en generös balkong med sol från morgon till eftermiddag samt vyer över grönområde. Fönster i tre väderstreck ger ett generöst ljusinsläpp.

Här lever ni i ett lugnt område där närmsta grannen är Kristinebergs strand och vattnet med dess härliga badplatser. Ta hissen ner i morgonrock till den fina badbryggan som endast ligger ett stenkast från porten. Lika nära har ni till restauranger, skolor, mataffärer och nödvändig service. Stabil och välskött förening med trevlig innergård där det finns chans att grilla eller bjuda in till en boulematch. Garageplatser i huset samt boendeparkering på gatan. Några kvarter bort når ni Kristinebergs tunnelbana samt två busslinjer som går genom stan.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 67 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4873 kr/mån
Rum 3
Våning 7 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1997
Pris 6 300 000 kr Accepterat pris

Ansvarig mäklare
Sofie Sporron Fd Vikström
Reg. Fastighetsmäklare
0709-90 34 44
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad trea med balkong i soligt läge och härlig vattenutsikt!

Planritning

Sofie Sporron Fd Vikström

Sofie Sporron Fd Vikström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Olof Dalins väg 18, vån 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 67 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 7

Byggnad

Boarea 67 kvm
Byggnadsår 1997

Rum

Hall

Välkomnande entré med förvaring i garderob samt plats för avhängning och skoställ. Klinker på golvet med underliggande golvvärme samt gråa väggar.

Vardagsrum

Stort härligt vardagsrum med fönster i tre väderstreck vilket gör rummet mycket ljust. Socialt disponerat med öppen planlösning mot matplats och kök. Lättmöblerat för soffa, fåtöljer samt mediemöbel. Parkettgolv samt gråa väggar. Från vardagsrummet nås balkongen.

Balkong

Insynsskyddad och rymlig balkong med plats för sittgrupp och grill. Här njuter ni av sol från morgon till eftermiddag och kan blicka ut över grönskande träd.

Kök

Funktionellt L-format kök med gott om förvaring i skåp och lådor bakom vita luckor samt generösa arbetsytor på bänkskiva i mörkblå sten med överliggande vitt kakel. Den maskinella utrustningen (till största del från Miele) består av diskmaskin, ugn, häll, fläkt samt kyl/frys. Invid stort fönsterparti finns naturlig plats för matbord som inrymmer 4-6 personer. Ovanför diskho bjuds du på en magnifik vy mot vattnet genom det runda charmiga fönstret.

Sovrum 1

Rymligt sovrum med smakfulla färg- och materialval. Här får dubbelsäng, sängbord samt byråer plats. Förvaring i större garderob.

Sovrum 2

Rofyllt sovrum med härligt ljusinsläpp och fin utsikt över vattnet. Plats för större säng och skrivbord.

Badrum

Stilrent badrum med kakel och klinker i vitt och grått. Dusch bakom vägg i glas, handfat med underliggande kommod, tvättmaskin samt golvvärme.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-12-17
Primärenergital 120

Ekonomi

Lägenhetsnummer 272
Pris 6 300 000 kr Accepterat pris
Avgift 4873 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten och tv. Obligatoriskt tillägg om 95 kr för bredband tillkommer.
Driftkostnad 7 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 000 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel av årsavgift 1,3457%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 519 316 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Baserat på uppgifter från årsredovisning 2022.

Förening

Föreningsnamn BRF Kräftan 1620
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769605-6477
Gatuadress Olof dalins väg 18
Postnummer 11252
Ort STOCKHOLM
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Kräftan 1620 är en bostadsrättsförening med 76 lägenheter, varav 68 bostadsrätter och 8 hyresrätter. Dessa bostäder är fördelade på tre bostadshus på Olof Dalins väg 16, 18 och 20. Föreningen ligger i Kristineberg på nordvästra Kungsholmen.

Föreningen bildades år 2000 och köpte 2001 tomträtten från JM och har sedan dess värnat om att underhålla och utveckla fastigheten och tillgodose medlemmarnas intressen.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 76
Antal hyresrätter 8
Antal lokaler 13
Renoveringar 2018 - Uppgradering av passersystem
2019 - Stamspolning
2020 - Godkänd radonmätning
2020 - Slipning och ommålning av entréportar
2020 - Renovering av innergården
2020 - Målning av taken
2021 - Genomförd OVK
2022 - Hissmodernisering
2022 - Renoverat pelare i garage
Parkering BRF Kräftan 1620 disponerar 23 st garageplatser i det övre garaget och 3 st carportplatser i carporten på entréplan utanför Olof Dalins väg 20. Alla platser har inte samma storlek och lättillgänglighet, och är därför belagda med olika hög avgift. För närvarande är samtliga platser uthyrda, men när platser blir lediga erbjuds de till medlemmarna enligt turordningen i kön för garageplatser. Utav de 23 garageplatserna i det övre garaget är 6 st utrustade med laddstation, som i första hand är avsedda för medlemmar med elbil eller laddhybrid.

Garaget nås via trapphusen i hus 18 och 20 alternativt genom garageport/dörr på markplan mellan hus 16 och 18. Det nedre garaget nås genom garageport på markplan i hus 20, och disponeras av våra grannföreningar BRF Mälarstrand 1, BRF Mälarstrand 2 och BRF Mälarstrand 3 genom ett samarbets- och servitutavtal. Detta arrangemang medför en stabil hyresintäkt för föreningen.

I samarbete med Volvo Car Mobility finns sedan 2017 en områdesgemensam bilpool med reserverad plats mellan hus 16 och hus 18.

I övrigt råder boendeparkering i området.
Tv och bredband TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV. Ett grundutbud ingår i månadsavgiften. Önskas utökat utbud kontaktas Tele2. Bredband: Gruppanslutet bredband, fiber via Ownit, överföringshastighet om 250 Mbit/s. Obligatoriskt tillägg om 95 kr/mån för bredbandsanslutningen.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Innergården mellan Olof Dalins väg 18 och Olof Dalins väg 20 är utrustad med en grill, boulebana samt bord och stolar som är till för föreningens medlemmar. Gårdsgrinden låses upp med hjälp av lägenhetsnyckeln.
Gemensamma utrymmen Cykel- och barnvagnsförråd
Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar.
Tvättstugor (3 st, en i vardera hus)
Soprum
Grovsoprum
Övrigt Bostadsrättsföreningen äger inte marken och tomträttsavgälden är fast till oktober 2026. Föreningen har i nuläget inga planer på att höja månadsavgiften.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende