VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Östermalm, STOCKHOLM

Linnégatan 16

- Möjlighet till fri andrahandsuthyrning!
- Påkostad och smakfullt renoverad genomgående tvåa.
- Utrustad i toppklass med alla tänkbara bekvämligheter!
- Bevarade funkisattribut som fiskbensmönstrad stavparkett & fungerade öppen spis!
- Generös takhöjd om ca 273cm.
- Välskött förening med renoverad fastighet samt takterrass för de boende!
- Direkt närhet till Östermalmstorg, Stureplan samt Humlegården.

Nu finns möjligheten att förvärva denna fantastiskt välplanerade tvårummaren som renoverats till perfektion med noga utvalda materialval och genomtänkta funktioner för att förenkla vardagen! Med sina 45 kvadratmeter får du här en inbjudande hall med mycket goda avhängning- samt förvaringsmöjligheter i och med den generösa garderobsväggen med skjutdörrar som förstärks ytterligare av den rymliga hatthyllan.

Lägenhetens sovrum är rymligt och har även försetts med en funktionell garderobsvägg. Här finns plats för stor dubbelsäng!

Det exklusivt utrustade badrummet som ni finner i direkt anslutning till hallen är något utöver det vanliga! Förutom det faktum att väggarna och golvet är klätt med carraramarmor finns här både golvvärme, kombimaskin, handdukstorkar men framförallt en spektakulär stjärnhimmel i taket!

Vidare finner ni det påkostade, smakfulla samt fullt utrustade köket med grålackerade luckor i massivt trä. En stor arbetsbänk av italiensk Carraramarmor som bjuder på tacksamma arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter tack vare funktionella förvaringsskåp undertill. Här finns även ett barbord i carraramarmor som är en given social samlingsplats i bostaden som specialbeställts för att matcha köksbänkens materialval.

Vardagsrummet som nås via köket har berikats med ett stort fönsterparti. Här ges många möjligheter för möblering och plats för både soff- samt matgrupp. Rummet har vitmålade väggar och originalgolv av fiskbensmönstrad stavparkett i mörkbetsad ek. En fantastisk och fullt fungerande eldstad lyser upp höstmörkret.

Varmt välkomna till denna bostad som är något utöver det vanliga och som passar lika bra för singeln som för paret!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 45 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2125 kr/mån
Rum 2
Våning 2.5
Hiss Ja
Byggnadsår 1938
Pris

Påkostad, topprenoverad & yteffektiv tvåa på attraktiv adress med Stureplanspulsen runt hörnet!

Digitalt visitkort Daniel Andersson
Digitalt visitkort Daniel Andersson

Planritning

Linnégatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 45 kvm. SS 21054:2020
Hiss Ja
Våning 2.5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 45 kvm
Byggnadsår 1938
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Ljus och inbjudande hall med mycket goda avhängningsmöjligheter i och med en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar i kopparfärgat spegelglas samt generös hatthylla. Här välkomnas ni av vitmålade väggar och tidstypisk stavparkett i mörkbetsad ek. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Kök

Socialt, smakfullt renoverat och fullt utrustat kök som bjuder på goda förvaringsmöjligheter tack vare funktionella förvaringsskåp. Tacksamma arbetsytor på den tilltagna bänkskivan i Carraramarmor! Grålackerade skåpluckor som smyckats med beslag i mässing och kastanjefärgat läder samt tegelsatt vitt kakel. Vidare har köket utrustats med en stor kyl och frys i rostfritt stål med tillhörande ismaskin, en extra blandare invid ordinarie med kolsyrat vatten, integrerad diskmaskin, motordriven utdragslåda under diskhon, induktionshäll, fläkt, ugn samt mikrovågsugn. Från köket med dess vita väggar och golv av fiskbensmönstrad stavparkett i ek når du både bostadens vardagsrum och sovrum.

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum med generös rymd och lättmöblerade ytor! Här finns plats för både soffa, fåtölj och matgrupp om så önskas. Den öppna spisen ger möjlighet till extra trivsel under vinterhalvåret och skapar en ombonad atmosfär. Rummet har berikats med vitmålade väggar och mörkbetsad fiskbensparkett i ek.

Sovrum

Insynsskyddat sovrum med trivsam utsikt över innergårdar och blivande Soho House. Väggar målade i ljusgrått och mörka toner samt mörkbetsad fiskbensparkett i ek och plats för en stor dubbelsäng. Tack vare garderoben med skjutdörrar i spegelglas finns det i sovrummet tacksamma förvaringsmöjligheter!

Badrum

Det påkostade badrummet med både väggar och golv av italiensk Carraramarmor har utrustats med alla bekvämligheter du kan tänka dig! Här finns bland annat en kombimaskin som även den har klätts in i Carraramarmor, golvvärme, regndusch med glasdörrar, kommod med belysning undertill och handfat i matchande Carraramarmor samt skivan under handfatet. Vägghängd wc från IFÖ Spira Art / TECE med belyst touchpanel i glas (alt beröringsfri). Dekorativa handdukstorkare i mässing för att matcha kommodens mässingshandtag från Buster & Punch. I badrummets tak har en stämningshöjande stjärnhimmel installerats som går att ställa in på olika effekter samt färger. Belysning i nischer finns i dusch, under kommod och ovanför wc:n samt dolt ovanför stjärnhimmeln som ger ett behagligt jämnt ljusflöde längs marmorväggarna. Det finns även ett dolt förvaringsutrymme ovanför touchpanelen bakom en marmorskiva som går att öppna. All belysning inklusive stjärnhimmeln går att styra med tryckknappar, fjärrkontroll eller app i telefonen.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 00013
Avgift 2125 kr/mån
Kommentar till avgiften Ink värme, VA, kabel-tv & 1000/1000 fiber.
Driftkostnad 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Övrigt: 600 kr

Övrigt avser obligatorisk kostnad för bredband om 50 kr/mån.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,8364%
Andel av årsavgift 3,05483%

Förening

Föreningsnamn BRF Linnégatan 16
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769604-6205
Gatuadress Linnégatan 16
Äkta/oäkta förening Äkta
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 35
Antal hyresrätter 2
Antal lokaler 4
Renoveringar 2020- Renovering av tvättstuga
2017- Byte av häng- och stuprännor
2017- Byte av samtliga takplåtar
2017- Upprustning av fasad
2017- Byte av samtliga fönster i bostäder
2017- Upprustning av ventilation
2017- Byte av garageport
2017- Stamspolning
2002- Stambyte genomfördes i fastigheten

Föreningen har inga större underhåll planerade de närmsta åren.
Tv och bredband Föreningen har ett gemensamt avtal för bredband på 1000/1000mb/ps. Kostanden om 50 kr/mån debiteras varje månad utöver månadsavgiften.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Allmänt om bostaden - Fri andrahandsuthyrning (ej airbnb) långtidsuthyrning är det som är tillåtet, helst 3 månader eller längre.
- Säljaren disponerar ett vindsförråd.
- Enligt föreningens register är lägenheten 43kvm men enligt faktisk uppmätning 45kvm.

Dokument

Området

Östermalm är ett av Stockholms mest älskade områden. Vackra paradgator med historiska minnesmärken, blandat med gröna parker och trendiga butiker och nöjesliv gör stadsdelen omväxlande och trivsam. Här har du närhet till vacker natur på Djurgården och Gärdet samtidigt som du har Stockholms bästa restauranger och kulturliv runt hörnet.