VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Vasastan / Hagastaden, Stockholm

Gävlegatan 36B, vån 2

Uthyrning enligt föreningens riktlinjer tillåts för denna bostad!

Varmt välkommen till denna fantastiska gavelbostad. Bostaden är välplanerad in i minsta detalj med en genomgående, fin röd tråd vad gäller färgsättningen. Lyxiga materialval som det sand-beigea köket från Vedum, metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket.

De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring. Vidare finner du ett stort sovrum med plats för dubbelsäng samt gott om förvaring.

På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden. Husen vann under 2021 plåtpriset och blev även nominerade till årets Stockholms byggnad. Här finner du ett modernt boende med ett modernt ägande. Till exempel finns möjligheten för både privatperson och företag att hyra ut sin bostad i andra hand.

Föreningen har en av områdets lägsta belåningar om ca 14 000 kr / kvm.

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn.

Området växer fram:
-Garaget som blir Europas största för elbilar. I garaget finns över 1 000 platser, samtliga utrustade med laddstolpe.
-Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet kommer att vara klart hösten 2023.
-Parken framför Kvartetten beräknas vara klara under sommaren 2023
-Tunnelbanan beräknas vara klar 2028, nedgången till tunnelbanan kommer vara två minuter från bostaden.
-Hela området kommer vara helt klart 2030.

Läs mer om området på Stockholm stads sida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Varmt välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för att boka en visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 35 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2507 kr/mån
Rum 1,5
Våning 2
Hiss Ja
Byggnadsår 2021
Pris

Ansvarig mäklare
Tomas Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
0733-71 27 72
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Uthyrning tillåten!

Tomas Andersson

Tomas Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gävlegatan 36B, vån 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 35 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2

Se bifogad rumsbeskrivning.

Byggnad

Typ av byggnad flerfamiljshus
Boarea 35 kvm
Byggnadsår 2021
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader I huset finns gym, källsortering, innergård samt stort cykelgarage i grannhuset.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2023-01-30
Energikonsumtion 72 kWh/m2 år.
Primärenergital 64

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1:1205
Avgift 2507 kr/mån
Kommentar till avgiften Värme, kallvatten
Driftkostnad 610 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 100 kr
  • Hushållsström: 300 kr
  • Övrigt: 210 kr

Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband/tv/telefoni

Andel i förening 0,6404%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Andelstal för årsavgift sakns varpå nettoskuldsättning ej kan räknas fram.

Förening

Föreningsnamn Brf Kvartetten 1 i Hagastaden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769634-4840
Gatuadress Emmy Rappes Gata 3
Postnummer 11368
Ort Stockholm
Hemsida https://kvartetten1.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Antal bostäder
128 st i etapp 1

Området
Vasastaden växer åt nordväst. De höga husen står tätt och bildar en ny del av Stockholms skyline. Tunnelbanan kommer att stå färdig år 2028. Området kommer då att inrymma 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder.

Läge i området
Med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst, ligger kvarteret Kvartetten. De första två husen som byggs, Sopranen och Tenoren, ligger längst väster ut.

Husen
På uppdrag av Byggnadsfirman Erik Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden.

Inredning och materialval
Metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.

Service och tjänster
Bostadsrättsföreningen planerar att erbjuda en rad olika tjänster och servicemöjligheter. Bilpool, tvätt, städning, catering, övernattning, mötesrum, gym och hantverkshjälp är några av de tjänster föreningen förmedlar till sina medlemmar.

Tillåter uthyrning
Upplåtelseavtalet tillåter uthyrning av bostadsrätten. Det ger ett oberoende av styrelsens godkännande och detta kan inte ändras över tid. Den kortaste uthyrningstiden är satt till tre månader för att undvika korttidshyrning i form av till exempel Air BnB.
Föreningens ekonomi God ekonomi med en av de lägsta belåningsgraderna i Hagastaden, 13900 kr/ kvm enligt 2021 års årsredovisning.
Äger föreningen marken ja
Antal lägenheter 128
Antal lokaler 2
Parkering Stockholms Stad har byggt ett garage med 1000 platser under parken.
Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/
Tv och bredband Fiber via Tele2
Överlåtelseavgift 1312 kr
Pantsättningsavgift 784 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Gård mellan husen.
Gemensamma utrymmen Gym, barnvagnsrum samt stort cykelgarage i grannföreningen Kvartetten 2.
Övrigt Det finns ett källarförråd till varje bostad.

Hemsida: https://kvartetten1.se/

Dokument

Området

Hagastaden är Stockholms nya centrala stadsdel fylld av liv och rörelse med både arbetsplatser, bostäder, affärer, caféer och restauranger. Här bor du med närheten till puls i Vasastan och Stockholm city men även Hagaparkens grönska och lugn. Byggnaden Forskaren som är en del av Tekniska museet kommer att vara klar hösten 2023. Västra delen av parken beräknas vara klar i början av 2024. - Hela området kommer vara helt klart 2030. Läs mer om Hagastaden på Stockholms stad hemsida: https://vaxer.stockholm/hagastaden

Närområde

Vid Torsplan finner du flera livsmedelsbutiker, Systembolaget, Apoteket samt SATS Torsplan. SATS har en 110 meter lång löparbana på taket, där du kan träna med utsikt över hela Stockholm. Skolor i närområdet är Gustav Vasaskolan, Matteusskolan, Rödabergsskolan och Karlbergsskolan.

Kommunikation

Odenplans pendeltågstation ligger bara några minuter bort från Hagastan vid rondellen på Vanadisplan och det finns goda busskommunikationer i området. Här kommer även den nya gula tunnelbanelinjen att passera som ska gå mellan Odenplan och Arenastaden, beräknas vara klar 2027/2028. Vid Karolinska går Flygbussarna, som tar dig på ca 30 minuter till Arlanda.

Parkering

Under parken finns Stockholms största garage för elbilar. P-huset är indelat i 3 delar: Västra, Mitt och Östra, med olika infarter till respektive del. Läs mer här: https://www.stockholmparkering.se/aktuellt/byggprojekt/p-hus-hagastaden/