VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Råsunda/Vasalund, SOLNA

Norra vägen 2, 1,5tr

// Perfekt förstaboende // Toppfräscht badrum // Fräscha ytskikt // Ypperliga kommunikationer runt husknuten // Låg avgift // Närhet till service, caféer och restauranger //

Äntligen får jag presentera det optimala förstabostaden i perfekt läge!
Detta charmiga hem är perfekt för dig som antingen söker din första bostad eller övernattningslägenhet. Här kommer compact-living-konceptet verkligen till sin rätt där varje kvadratmeter nyttjas optimalt för att maximera utrymmet och ge dig ett funktionellt hem. Så fort man kliver in välkomnas man av toppfräscha ytskikt som är genomgående i hela bostaden. Vidare in i lägenheten finns ett välplanerat pentry med allt du kan tänkas behöva för att göra vardagslivet behagligt samt rymlig klädkammare för att stuva undan allt du inte önskar ska synas. Tillsammans med rejäla fönsterpartier fylls bostaden med härligt ljusinsläpp som skapar en känsla av rymd. Utöver detta finns ett toppfräscht badrum med fint kaklade väggar och klinkergolv.

Brf Sladden 4 & 7 är en välskött föreningen som erbjuder en av områdets lägsta avgifter åt sina medlemmar. Föreningen har flertalet uthyrda lokaler vilket generar goda intäkter till föreningen.

På Norra Vägen 2 erbjuds ett hem i en av Råsundas bästa lägen med ett stenkast från Solna Station med tvärbana, pendel och flertalet bussar som tar dig in till city på bara någon minut. Med sitt oslagbara läge med flertalet restauranger, butiker och grönområden på bara någon minuts promenadavstånd. För den som önskar rekration finns Hagaparken med café och härliga promenadstråk och grönområden på behagligt gång- och cykelavstånd. Utöver detta nås Mall Of Scandinavia med utmärkt service på bara någon minut.

Detta måste upplevas på plats!
Välkommen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 22.9 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1069 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Ja
Byggnadsår 1940
Pris 2 295 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Andreas Hansson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 49 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Hannah Sommerfors
Reg. Fastighetsmäklare
0734-02 81 60
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Perfekta förstaboendet med toppfräscht badrum i ett av Råsundas bästa lägen!

Lyckliga Gatan 3
Lyckliga Gatan 3
Södra långgatan
Södra långgatan
Råsundavägen
Råsundavägen
Stråket 2
Stråket 2
Råstasjön
Råstasjön

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Andreas Hansson

Andreas Hansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Norra vägen 2, 1,5tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 22.9 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 22.9 kvm
Byggnadsår 1940
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Direkt genom ytterdörren nås man av en välkomnande entré med fint ljusinsläpp från bostadens stora fönsterparti. Hallen erbjuder plats för hatthylla samt avhägningsytor. Vidare finns vitmålade väggar samt det genomgående golvet i ekparkett.

ALLRUM

Via hallen nås bostadens hjärta, vilket är allrummet. Här finns goda sociala ytor att kunna umgås med vänner och bekanta. Tack vare planlösningen finns plats för större säng, 2-sits soffa samt tillhörande möbler. Allrummet fylls med fint ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet. Vidare finns vitmålade väggar i kombination med läckert målad fondvägg och parkettgolv.

KLÄDKAMMARE

I anslutning till allrummet finns gedigen klädkammare som erbjuder exemplariska förvaringsmöjligheter. Här finns goda möjligheter att stuva undan allt det man inte önskar ska synas. Kan med enkelhet nyttjas som en "mindre walk-in-closet" alt. arbetshörna.

KÖK

Ljust och modernt kök med allt du behöver för att klara av vardagens alla utmaningar. Tillsammans med generösa arbetsytor och goda förvaring så blir detta ett riktigt matlagningskök. Köket är utrustat med induktionshäll med ugn, fläkt samt kyl/frys. Modernt designat med vitlackerade köksluckor i kombination med vitkaklat stänkskydd med mörk fog. Utöver detta finns klickgolv i grå ton samt ljust målade väggar i vitt.

BADRUM

Toppfräscht badrum med helkaklade väggar i vitt samt klinkergolv i ljusgrå nyans. Badrummet är utrustat med tvättställ, spegelskåp, WC, handdukstork samt dusch med draperi.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till förråd.

Energideklaration

Utförd Ja, 2020-02-28
Energikonsumtion 116 kWh/m2 år.
Primärenergital 118

Ekonomi

Lägenhetsnummer 34
Pris 2 295 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 1069 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. Värme, VA, kabel-TV (Basutbud) samt bredband (1000/1000 Mbit/s)
Driftkostnad 3 149 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 149 kr
  • Hushållsström: 2 000 kr

Driftkostnaderna är baserade på schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,13064%
Andel av årsavgift 1,01583%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 88 418 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Sladden 4 och 7
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716460-2869
Gatuadress Norra Vägen 2
Postnummer 16959
Ort Solna
Hemsida http://www.brfsladden47.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Jan Ove Bergström
Telefon Kontaktperson 0707471182
Allmänt om föreningen Brf Sladden 4 och 7 är en äkta bostadsrättförening som bildades år 1994 och består av 57 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 3 uthyrda lokaler. Huset uppfördes 1940 och föreningen äger marken.

Föreningen godkänner delat ägarskap med krav på ägarandelar om 50/50 och att huvudmannen ska bo i huset.

Avgifterna kommer att höjas i samband med stamrenoveringen men inget är beslutat än om hur mycket höjningen kommer att bli.

EL
Föreningen upphandlar hushållsel gemensamt. Hushållsel debiteras utefter faktiskt förbrukning och aviseras tillsammans med avgiften.

TVÄTTSTUGA
Föreningen disponerar dubbla tvättstugor, en i vardera fastighet. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torkrum samt mangel.
Äger föreningen marken ja
Renoveringar 2002 El stammar bytta
2005 Tvättstugor
2006–07 Renovering av tak samt tilläggsisolering av vindar
2009 Tvättning av fasad och målning av balkonger
2010 Relining av vattenstammar
2012–13 De flesta stammar byttes
2014 Alla dörrar är utbytta till säkerhetsdörrar
2018 Installation av 3-glas fönster
2019/2020 Fasad
2020 Ny energideklaration utförd, OVK besiktning utförd
2021 Tak
2023 Fiber indraget

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen planerar ett stambyte inför 2024 och kommer ta in offerter under september-oktober 2023.

Föreningen kommer att efter stambytet omvandla lokalyta, vilket i sin tur leder till ökad bostadsyta, årsintäkter samt att belåningsgraden minskar per kvm. Planen är att försäljningen av dessa ombildade bostäder ska finansiera en del av stambytet.

Information inhämtad från dialog med ordförande (2023-08-14).
Parkering Finns ett fåtal parkeringsplatser som tillhör föreningen, det kommer att införas ett kösystem och prisjustering senare under 2023 när de nuvarande är uppsagda.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV genom Tele2 och fiber via Stockholms stadsnät (1000/1000 Mbit).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns takterrass, cykelförråd, dubbla tvättstugor samt en samlingslokal på Norra Vägen 2 för utlåning mot en avgift. Lokalen används vid styrelsemöten men går även att använda som övernattningslokal.

Dokument

Området

Vasalund har ett suveränt läge med kort avstånd till både bussar, pendeltåg och tvärbanan vid Solna Station. Buss 515 (Odenplan-Solna Station-Sundbyberg), 509 (Danderyd-Solna Station-Solna C-Sundbyberg C-Brommaplan) och 505 (Järvastaden-Arenastaden-Solna Centrum) har alla hållplatser i närheten. I området finns flera trevliga restauranger samt en matbutik på ca 100 meters avstånd. Med bil kommer man snabbt ut på både E4 och E18. Det är även bekvämt cykelavstånd till Hagaparken, Brunnsviken och Stockholms Innerstad. Med ca 5 minuters promenad når du Arenastaden med nya nationalarenan och Mall of Scandinavia som är Skandinaviens största shoppingdestination med butikskoncept, restauranger och en arkitektur utöver det vanliga. I 250 butiker hittar du det bästa inom allt från mode till mat och teknik. En ny dimension av shopping helt enkelt. I närområdet finner du även grönområden såsom Lötsjön och Råstasjön med promenadstråk och Café Gröna Stugan.

Närområde

Närservice:
Coop, flera restauranger, caféer, gångavstånd till Mall of Scandinavia.

Kommunikation

Gångavstånd till Solna station och Solna Centrum. Från Solna station går både pendeltåg, tvärbana och bussar. Från Solna Centrum går tunnelbana och bussar. I närheten finns också tunnelbanestation Näckrosen. Buss 502, 509, 515, 156 och 595 går från Råsundavägen och tar dig till bland annat Odenplan och Danderyds sjukhus.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 450kr/mån eller 1350kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Hagalundsskolan förskola, Råsundaskolan.

Grönområden:
Råstasjön finns inom 10 minuters promenad och erbjuder trevliga promenadstråk.

Övrigt i närheten:
Vasalundshallen, med bad och gym, 1st fitness24seven och 2st Sats inom 5 minuters promenad.

Räkna på ditt nya boende