VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ritorp/Norra Frösunda, SOLNA

Mäster Simons Väg 22, 6 av 6tr

// Högst upp i huset // Balkong och terrass // Nyrenoverad 2022 // Snedtak // Takfönster // 2st badrum // 4st bra sovrum // Hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck // Insynsskyddat och härlig utsikt // Exemplarisk förvaring // Genomgående vacker fiskbensparkett // Nära kommunikationer och grönområden // Välskött förening som sänkt avgiften med 5% både 2018 och 2019 // Nära Hagaparken och Brunnsviken // Kort promenad till Solna Station och Mall of Scandinavia //

Högst upp i huset i populära Ritorp finner ni denna rymliga, välplanerade och nyrenoverade hörn-5:a med nytt kök, genomgående vacker fiskbensparkett och toppfräscha ytskikt, samtliga från 2022. Här kan ni bo i en bostad helt skyddad från insyn och som flödar i ljus tack vare fönster i tre väderstreck tillsammans med takfönster. Bostaden erbjuder 4st bra sovrum, 2st badrum varav ena med dusch och andra med tvättpelare och badkar, terrass samt balkong i söderläge med sol hela dagen och vacker utsikt över områdets hustak. Exemplarisk förvaring i dubbla klädkammare samt stort och lättmöblerat vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier.

Brf Hästskon är en stabil förening med bra ekonomi. Avgiften har sänkts vid två tidigare tillfällen, dels 2018 och 2019. I dagsläget (2023-04-14) finns inga beslutade avgiftsändringar.

Bostaden ligger i trevliga Ritorp, bara är ett stenkast ifrån många grönområden såsom Brunnsviken, Ulriksdals slott, Ulriksdals trädgård och Hagaparken. Bara ett par minuters promenad från porten ligger The Winery hotell där ni kan avnjuta ett glas vin med otrolig utsikt från takterrassen. Mall of Scandinavia och kommunikationer inom promenadavstånd.

En bostad som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 101 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6071 kr/mån
Rum 5
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1997
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Hannah Sommerfors
Reg. Fastighetsmäklare
0734-02 81 60
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

powerbild kvadrat_adamulfung
powerbild kvadrat_adamulfung
The Winery 1
The Winery 1
The Winery 5
The Winery 5
The Winery 3
The Winery 3
Utsikt The Winery
Utsikt The Winery
Brunnsvikens trädgård
Brunnsvikens trädgård
Ulriksdals Slott 4
Ulriksdals Slott 4
Fontän
Fontän
Brunnsviken
Brunnsviken
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)
Överjärva gård 2
Överjärva gård 2
Koppartälten
Koppartälten
Picknickfält
Picknickfält
Fjärilshuset 1
Fjärilshuset 1

Planritning

Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mäster Simons Väg 22, 6 av 6tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 101 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 5 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 101 kvm
Byggnadsår 1997
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med gott om utrymme för avhängning och exemplarisk förvaring i intilliggande klädkammare. Redan innanför säkerhetsdörren möts vi av en topprenoverad atmosfär i form av nymålade väggar i ljus nyans tillsammans med en vacker, nylagd fiskbensparkett som fortsätter vidare in i bostadens samtliga rum.

KÖK

Nyrenoverat kök med generösa arbetsytor och bra i många skåp. Luckorna går i stilrent grått tillsammans med vitt kakel ovan bänkskiva i marmormönstrad laminat. Vitvarorna går i svart utförande och består av inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll, inbyggnadsfläkt samt integrerad kyl och frys. Matplats åt stort sällskap intill fönster. Från köket nås bostadens ena balkong.

BALKONG 1

Härlig balkong i soligt söderläge med sol hela dagen. Här finns gott om utrymme för balkongmöblemang. Vacker utsikt över Ritorps och Frösundas takåsar.

SOVRUM 1

Stort sovrum med plats åt dubbelsäng och generös förvaring i intilliggande klädkammare. Ytskikt i form av målade väggar i stilren pastell och en vacker fiskbensparkett. Härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

BADRUM 1

Rymligt badrum utrustat med badkar, wc, tvättmaskin, torktumlare, tvättställ med kommod, spegelskåp och handdukstork. Ytskikt består av ljust klinkergolv och vitkaklade väggar. Naturligt ljusinsläpp från takfönster.

BADRUM 2

Duschrum med WC, dusch med vikbara glasväggar, tvättställ med kommod, spegel, badrumsskåp och handdukstork. Vitkaklade väggar och ljust klinkergolv.

SOVRUM 2

Avskilt sovrum som enkelt kan nyttjas som arbetsrum eller gästrum. Målade väggar i jus nyans tillsammans med fiskbensparkett.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp från takfönster och stort fönsterparti med utgång till balkong. Här finns utrymme för tilltagen sällskapsdel. Fiskbensparkett och målade väggar i ljusgrått.

TERRASS

Terrass som nås från vardagsrum. Här finns utrymme för balkongmöblemang.

SOVRUM 3

Sovrum som nås från vardagsrummet, här finns plats för säg, förvaring och skrivbord. Fiskbensparkett och målade väggar i ljus nyans.

SOVRUM 4

Även detta sovrum nås från vardagsrummet. Ljust målade väggar och vacker fiskbensparkett på golv.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-02-05
Energikonsumtion 109 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer C61
Avgift 6071 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA
Driftkostnad 11 630 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 630 kr
  • Hushållsström: 10 000 kr

Driftkostnaderna är baserat på schablonvärde, dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,3969%
Andel av årsavgift 1,3969%

Förening

Föreningsnamn BRF Hästskon, Solna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716426-3233
Gatuadress Mäster Simons Väg 14
Postnummer 17066
Ort SOLNA
Epostadress info@brfhastskon.com
Hemsida http://www.brfhastskon.com/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hästskon är en äkta förening bestående av 89 lägenheter i en fastighet som uppfördes 1997.

Avgiften sänktes med 5% 1 jan 2018 och ytterligare 5% 1 jan 2019.

Inga beslut för närvarande (2023-04-14) om avgiftshöjningar eller kapitaltillskott. Föreningen har ett lån som ska omsättas sista oktober i 2023 och beroende på vilken ränta de kommer att få är det inte otänkbart att det blir en avgiftshöjning även om inga beslut är tagna.

Föreningen godkänner delat ägandeskap så länge samtliga ägare ska bosätta sig i lägenheten. Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett flertal cykelförråd i gatuplan, soprum samt trevlig gemensam gård med grill.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två tvättstugor, dessa är belägna i port 16 och 24. De är utrustade med 2 st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st torkskåp samt 1 st mangel, i varje tvättstuga.
Äger föreningen marken Ja.
Renoveringar 2006 - Stamspolning. Installation av ljud/tryck styrt belysningssystem i all portuppgångar. Lamporna tänds automatiskt, vilket bidrar energibesparingar.
2007 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Installation av reglersystem till värmesystemet som med daglig information ifrån SMHI anpassar värmen till aktuell väderlek.
2009 - Målning och oljning av portdörrar. Målning av carport-länga.
2010 - Upprustning av tvättstugor. Byte av torkskåp och torktumlare. Upprustning av innergård. Ny sandlåda, grill och bänkar.
2011 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Stamspolning. Trädgårdsrensning av buskar och omplantering. Rensning av dagvattenbrunnar och stuprör. Upprättat underhållsplan i samarbete med Fastighetsägarna.
2012 - Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter. Radonmätning
2013 - Underhållsbesiktning av fastighet. Upprustning av innergård, nya blomkrukor och ny sand till sandlådan.
2014 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Stamspolning. Fler återvinningskärl sattes in i soprum, nu har vi sorteringskärl för plast, batterier, ljuskällor (lampor & lysrör ), "små-el", matavfall, wellpapp och tidningar.
2015 - Nytt system för tvättstugebokning.
2017 - OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Stamspolning, byte till LED-belysning i soprum och alla trapphus. Nya motorvärmar-uttag.

Varje lägenhet är utrustad med en värmeväxlare och föreningen är i färd med utbytet av dessa. Hittills har de finansierat detta med det överskott de haft, föreningen avvaktar för att se efter sommaren om och när de kan fortsätta utbytet.

För mer information se hemsida eller årsredovisning.
Parkering Föreningen har ett garage med 20 st garageplatser. 10 st av dessa platser hyrs ut till en grannförening. Föreningen har även 36 st carport-platser. Alla garage-platser och 22 st av carport-platserna har uttag för motorvärmare. Föreningen har nu också 14 st laddplatser för el/hybrid-bilar. För närvarande kostar det 500 kr/mån att hyra en garageplats, 500 kr för laddplats (+el som betalas av den boende) och 300 kr/mån att hyra en carport-plats. Föreningen har även 3 st parkeringsplatser för MC som kan hyras.
Tv och bredband I avgiften ingår kabel-tv och bredband 250 Tele2 Föreningen betalar basabonnemanget men varje medlem är individuell kund hos Tele2. Varje medlem har också möjligheten att välja ett abonnemang med Bredbandsbolaget. Du som flyttar in måste själv kontakta Tele2 för att registrera dig som kund.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med separat kö, bilplats följer ej med bostaden specifikt.

Dokument

Området

Norra Frösunda/Ritorp är ett område att trivas i, med optimalt läge nära city och naturen så har ni närhet till allt som kan önskas. På promenadavstånd ligger Arenastaden och Mall of Scandinavia som har ett brett utbud med både butiker och restauranger.

Närområde

I närheten finner du Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. I anslutning till detta ligger ett av landets modernaste hotell Quality Hotel Friends.

Kommunikation

Motorvägen har ni i både norr och södergående riktning.
Närmaste pendeltågsstation hittar du i Ulriksdal/Solna station med täta avgångar.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Grönområden:
Promenera runt Hagaparken, Brunnsviken och Ulriksdal.

Barn och omsorg:
Förskolor: Pysslingen Kadettens förskola, Borgens förskola, Kullens Förskola.
Grundskolor: Vittra Frösunda, Ulriksdalsskolan, Djurgårdens Waldorfskola, Alfaskolan.
Gymnasium: Solna Gymnasium

Ny Simhall:
På Ulriksdals IP, i anslutning till ishallarna, växer Solnas nya simhall fram. Tio simbanor, en flexibel multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en barnbassäng är några av funktionerna. Beräknas stå klar 2022/2023