VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Gamla Råsunda, SOLNA

Idrottsgatan 3, vån 5

// Dubbla balkonger med morgon- och kvällssol // Fungerande eldstad! // Fönster i två väderstreck // Högt upp i huset // Låg avgift // Belåning om 1 873 kr/kvm! // Hiss i huset // Gamla Råsunda runt husknuten // Närhet till kommunikationer, mysiga caféer och parker //

Äntligen erbjuds en fantastisk möjlighet att förvärva denna underbara 2,5:a på våning 5!
Sällan saluförs drömhem i vitt med fungerande öppen spis, dubbla balkonger samt låg avgift. Så nu får ni chansen att förvärva just en sådan bostad. Bostaden erbjuder möjligheten att bo högt upp i huset med utsikt över vackra sekelskifteshus. Tack vare de dubbla balkongerna får ni möjligheten att nyttja både förmiddagssol och kvällssol under sommarhalvåret. Om inte det höga läget och dubbla balkonger var nog så finns även en fungerande eldstad, perfekt för vinterhalvåret! Välplanerad planlösning med fönster i dubbla väderstreck som fyller detta drömhem med rikligt ljusinsläpp. Vidare finns fräscht kök med önskad utrustning, stambytt badrum samt vilsamt sovrum i högt läge.

Här erbjuds för dig som boende en ekonomiskt trygg förening med låga avgifter och stambyte avklarat. Föreningen har en låg belåningsgrad om 1 873 kr/kvm och kan därför erbjuda medlemmarna låg avgift där bredband ingår i avgiften. Som medlem i föreningen erbjuds möjligheten att nyttja samfällighetens gröna innergård.

På Idrottsgatan 3 bor ni i ett klockrent läge med Stråket runt hörnet med mysiga caféer, bagerier, restauranger och flertalet småbutiker. Med en kortare promenad nås mycket goda kommunikationer genom buss längsmed Råsundavägen samt T-bana och tvärbana från Solna Centrum. Ca 12 minuters gång bort finner ni även Solna Station med flertalet busslinjer samt pendeltågsstation. För den motionsintresserade finns även Råstasjön med gröna promenadstråk och utegym.

Denna bostad vill ni inte missa!
Välkommen.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3468 kr/mån
Rum 2,5
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1938
Pris På Förfrågan

Ansvarig mäklare
Andreas Hansson
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 49 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Drömhem i vitt med eldstad och dubbla balkonger!

powerbild kvadrat_andreashansson
powerbild kvadrat_andreashansson
Stråket 1
Stråket 1
Stråket 2
Stråket 2
Solparken 3
Solparken 3
Solparken 2
Solparken 2
Promenadstråk längs Råstasjön
Promenadstråk längs Råstasjön

Planritning

admin_correction_273_1484914120_1 (1)
admin_correction_273_1484914120_1 (1)
Andreas Hansson

Andreas Hansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Idrottsgatan 3, vån 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2,5
Boarea 64 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 5 av 6

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1938
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Genom ytterdörren möts du av en välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheter. Hallen har målade väggar i vit nyans samt golv i parkett.

ALLRUM/MATSAL MED ELDSTAD

Mitt i detta hem återfinns ett mycket trevligt och charmigt allrum/matsal. Här återfinns en fungerade eldstad att använda efter tycke. Gott om plats att möblera att bruka efter egna behov. Allrummet kan med enkelhet användas som hemtrevlig matsal med gott om plats för 8-10 personer. Rummet har vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM

Ljust och socialt vardagsrum med stora fönsterpartier som fyller rummets alla hörn. Vardagsrummet erbjuder gott om plats stor soffgrupp med tillhörande TV-möbler. Från vardagsrummet nås en av bostadens balkonger. Här finns vitt målade väggar samt golv i parkett.

BALKONG MED FÖRMIDDAGSSOL

Vidare från vardagsrummet nås den första balkongen med härlig förmiddagssol. Fantastisk möjlighet att avnjuta sitt morgonkaffe i förmiddagssolen under sommarhalvåret. Balkongen erbjuds plats att möblera efter tycke och smak. Utöver detta finns även markis installerad.

KÖK

Till detta drömhem finns fräscht kök med gott om förvaring och generösa arbetsytor för den matlagningsintresserade. Köket är utrustat med kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin samt fläkt. Den goda förvaringen nås genom vita under- och överskåp och god arbetsyta genom bänkskiva i massivträ. Vidare finns vitmålade väggar, stilrent golv, vitkakel ovan arbetsbänk samt rikligt ljusinsläpp från fönster. Köket har plats för ett mindre matbord för 4 personer.

SOVRUM

Vilsamt sovrum i ett högt läge med gott om plats för fullstor säng. Rummet erbjuder gott om plats för förvaring genom garderober och nås genom en tidstypisk dörr. Vidare finns vitmålade väggar samt stilrent parkettgolv.

BALKONG MED KVÄLLSSOL

Från sovrummet nås den stora balkongen med härlig eftermiddagssol. Här erbjuds gott om plats för eget möblemang för att njuta av härliga sommarkvällar med vänner.

BADRUM

Helkaklat och stambytt badrum med ljust klinkergolv och kaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, dusch med glasdörrar, handdukstork samt badrumsskåp.

FÖRRÅD

Till lägenheten tillhör nyttjanderätt till vindsförråd.

ÖVRIGT

Bostaden är registrerad som 2 rum och kök men disponeras idag som 2,5 rum och kök.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-06-22
Energikonsumtion 144 kWh/m2 år.
Primärenergital 146

Ekonomi

Lägenhetsnummer 29
Avgift 3468 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA, Kabel-TV (basutbud) samt Bredband (1000/1000 Mbit/s).
Driftkostnad 5 256 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 256 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftkostnaderna är baserade på ett schablonvärde. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 4,07803%
Andel av årsavgift 4,00499%

Förening

Föreningsnamn Brf Råsundaängen i Solna
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769605-2328
Gatuadress Idrottsgatan 3
Postnummer 16935
Ort SOLNA
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Råsundaängen i Solna bildades år 2001-2002 och är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1938 och består av 31 bostadsrätter och 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Föreningen godkänner delat ägandeskap med krav om minsta ägarandel om 10 %. I dagsläget (2022-06-13) finns beslutad avgiftsändringar om 10 % från kvartal 4 år 2022.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har tillgång till en gemensam innergård. Gården är i samfällighet med en annan förening och ansvarar gemensamt för skötseln. Här finns gemensam grill för medlemmarna att nyttja. Intill entrén finns förråd som disponeras som barnvagnsrum och cykel förråd av medlemmarna i föreningen.

TVÄTTSTUGA
I fastighetens källare finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, två torkskåp, torktumlare och mangel.
Antal lägenheter 31
Antal lokaler 3
Renoveringar 2021 - Cykel rensning genomförd
2020 - Radonmätning utförd av Nomor. Föreningen tecknade gemensam Bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar
2019 - Stamspolning genomförd, trapphusmålning samt installerat nät vid trapphusbalkonger mot duvor/spillning
2018 - Nytt fläktsystem/ventilation för tvättstuga, installation av fibernät för bredband och TV
2017 - Fönsterrenovering
2015 - Nya torkskåp från Mielse installerade
2013 - Ny torktumlare från Miele installerad
2012 - Spolning av samtliga stammar
2011 - Skåp och kärl för sortering av komposterbart avfall installerade. installerat 2 st nya tvättmaskiner från Miele
2010 - Brandsläckare installerade
2009 - OVK besiktning godkänd
2007-2008 Renovering av ytskikt på samtliga balkonger
2001-2002 Stambyte kök och badrum samt byte av el-stigare

KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen ser över möjligheten om kollektivt elavtal samt solceller på hustaket. De är även i planeringsfasen om att införskaffa elladdstolpar till föreningens P-platser.
Parkering Föreningen disponerar 9 parkeringsplatser om en kostnad mellan 500 - 600 kr/mån med separat kö. Enligt hemsida är det för närvarande 7 st i kö. I området råder det boendeparkering med kostnad om 400 kronor/mån alt. 1 000 kr/kvartal. Tillstånd för boendeparkering erhålls efter ansökan till Solna kommun, www.solna.se.
Tv och bredband Kabel-TV via Tele2 med utbudet 8 favoriter. Kontakta Tele2 för att få digitalbox hemskickad. Bredbandsfiber 1000/1000 finns indraget och ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Gamla Råsunda är en väldigt vacker stadsdel. Råsunda är fantastiskt att bo i när det gäller närhet till såväl kommunikationer som till shopping och underhållning till rekreation med motionsspår och utegym.

Närområde

Ica, flertal restauranger b.la Restaurang Filmstaden, Sardin, Texas Longhorn, Max och närhet till Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Tunnelbana Näckrosen och Solna Centrum, blå linje mot b.la Fridhemsplan och T-centralen. Längs Råsundavägen går även buss 515 som tar dig till Odenplan. Tvärbana från Solna Centrum och pendeltåg från Solna station.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 450kr/mån eller 1350kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsundaskolan f-6, Ekenbergsskolan f-5 samt Råsunda Centralskola för högstadiet. Förskolor finns i området.

Grönområden: Nyckelparken och Slottsparken.

Övrigt i närheten:
Området Filmstaden med caféer, gym och biograf. I området ligger även Råsunda IP samt Råsunda Kyrka.