Visningar

Söndag 14 Augusti KL: 12:00 - 12:45 Öppen visning - Välkommen! Boka
Måndag 15 Augusti KL: 17:30 - 18:00 Öppen visning - Välkommen! Boka
Ulriksdal, Solna

Drottning Kristinas esplanad 59, 4tr

// Stor inglasad balkong med em- och kvällssol // Dubbla badrum // Ljus och rymlig med fönster i två väderstreck // Social planlösning // Utsikt över grönska // Toppfräscha ytskikt // Fullutrustat kök // Gott om förvaringsmöjligheter // Förening med väldigt god ekonomi // Garage i huset med möjlighet till elbilsplats //

Varmt välkomna till denna välplanerade och ljusa fyra högt upp i huset med inglasad balkong i väst och sol från strax efter lunch till sen kväll! Här erbjuds en social planlösning som öppnar upp för middagsbjudningar, soffgrupp med plats för stort sällskap och ett fullutrustat kök i anslutning till vardagsrummet. De stora och många fönstren skänker bostaden ett vackert ljus och skapar en känsla av rymd. Vidare finns tre separata och rymliga sovrum varav två helt utan insyn och ett av dessa med anslutande badrum utrustat med dusch. Bostaden har även ytterligare ett rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare och dusch. Goda förvaringmöjligheter i flertalet inbyggda garderober. Detta är en social och ljus bostad med härlig atmosfär med begränsad insyn och härlig utsikt över grönska.

Förening med mycket god ekonomi, nybyggt 2013 med belåning om 6461 kr/kvm (enligt årsredovisning 2021) samt en årsavgift som sänktes med 8 % 2022. Vidare finns möjlighet till garageplats som nås via hissen i samma port, för den som har elbil finns även möjlighet till laddplats.

Perfekt läge i attraktiva och expansiva Ulriksdal med närhet till pendeltåg, bussar, E4:an/E18 och service. Barnvänligt område med flertalet förskolor och skolor i närheten, närmaste förskola finns ca 2 minuters promenad från porten. En bit bort ligger och Friends Arena och Mall of Scandinavia, med shopping i världsklass. I närheten finns Ulriksdal Slottsträdgård, Överjärva Gård, Ulriksdals Golfklubb och Hagaparken som erbjuder vackra grönområden och promenadstråk.

Här kan man inte annat än trivas!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 94 kvm
Avgift 4973 kr/mån
Rum 4
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2014
Pris 5 495 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Melissa Scholz
Reg. Fastighetsmäklare
070-45 39 883
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fantastiskt välplanerad och ljus fyra med inglasad balkong!

powerbild kvadrat_adamulfung Ulriksdalshallen AC Hotel by Marriott Stockholm Ulriksdal Spisa Pizza Ulriksdal Överjärva gård Överjärva Gård Överjärva gård Ulriksdals Slott Ulriksdals Slott

powerbild kvadrat_adamulfung
powerbild kvadrat_adamulfung
Ulriksdalshallen
Ulriksdalshallen
AC Hotel by Marriott Stockholm Ulriksdal
AC Hotel by Marriott Stockholm Ulriksdal
Spisa Pizza Ulriksdal
Spisa Pizza Ulriksdal
Överjärva gård
Överjärva gård
Överjärva Gård
Överjärva Gård
Överjärva gård
Överjärva gård
Ulriksdals Slott
Ulriksdals Slott
Ulriksdals Slott
Ulriksdals Slott

Planritning

Melissa Scholz

Melissa Scholz

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Drottning Kristinas esplanad 59, 4tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 94 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 94 kvm
Byggnadsår 2014
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar i vitt. Redan innanför säkerhetsdörren möts vi av en toppfräsch atmosfär i form av vitmålade väggar och ekparkett som fortsätter genomgående till lägenhetens samtliga rum.

BADRUM 1

Vitkaklat badrum med brunt klinkergolv och förvaringsmöjligheter i skåp ovanför arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är utrustat med WC, dusch med glasvägg, tvättställ med kommod och spegelskåp med inbyggd belysning.

KÖK

Köket, som är i anslutning till vardagsrummet är användarvänligt och socialt för den matlagningsglada. Fullutrustat med rostfria vitvaror i form av inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, köksfläkt samt glaskeramikhäll. Ekparkettgolv och vitmålade väggar, invid kök finns utrymme för matplats åt det stora sällskapet.

BALKONG

Stor, rymlig och inglasad balkong i västerläge med utsikt över grönska. Här skiner solen under sommartid mellan 13 - 21:30 och det erbjuds gott om plats för inredning av utemöblemang av eget tycke och smak.

VARDAGSRUM

Stort, ljust och välplanerat vardagsrum i vitt med genomgående parkett som öppnar upp för sociala tillställningar. Här finns gott om plats för stor soffgrupp och förvaring för den som önskar.

SOVRUM 1

Bostadens största sovrum som är helt skyddat från insyn och har plats för stor dubbelsäng samt garderobsförvaring. Sovrummet är vitmålat med parkettgolv och ett stort fönster som skänker rummet mycket ljus. I anslutning till sovrummet finns även ett separat badrum.

BADRUM 2

Badrum som nås från sovrum 1. Detta är helkaklat i vitt med mörkgrått klinkergolv. Utrustningen består av dusch med glasvägg, WC, tvättställ med kommod och spegel.

SOVRUM 2

Sovrum 2 är även det vitmålat med parkettgolv och ett stort fönster (insynsskyddat), rummet ligger i anslutning till vardagsrummet har en egen inre hall som skapar plats till förvaringsmöjlighet alternativt utrymme för arbetsplats. I rummet finns plats för dubbelsäng och garderobsförvaring vid behov.

SOVRUM 3

Detta sovrum nås från köket. Här är vitmålat med parkettgolv, rummet är ljust och ger utrymme åt både säng och förvaring, det kan även vara ett alternativ till hemmakontor eller studio för den kreative.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd med egen ingång (helt utan insyn).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2017-10-25
Energikonsumtion 81 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 507-1-1403
Pris 5 495 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 4973 kr/mån
Kommentar Vatten, värme samt Telia digital-TV (kanalpaket Lagom) och bredband (700/700 Mbit/s). Separat mätning för hushållsel görs och debiteras i enlighet med förbrukning, då föreningen har ett kollektivt upphandlat elavtal.
Driftkostnad 5 910 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 910 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,14662%
Andel av årsavgift 1,14662%

Förening

Föreningsnamn Brf Slottsbacken i Ulriksdal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769618-9138
Gatuadress Drottning Kristinas esplanad 59–65
Postnummer 17067
Ort SOLNA
Epostadress brfslottsbacken@gmail.com
Hemsida http://slottsbacken.bostadsratterna.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Slottsbacken i Ulriksdal består av tre flerbostadshus belägna på Drottning Kristinas Esplanad 59, 63 & 65 i Solna kommun. Uppförandet av sammanlagt 131 bostadslägenheter, en lokal och ett garage påbörjades 2011 och den första inflyttningen ägde rum under 2013. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

EKONOMI
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Årsredovisning och stadgar finns tillgängliga på mohv.se. December 2017, 2018, 2019 och 2020 var avgiftsfri för föreningens medlemmar.

Föreningen har tecknat försäkring hos Folksam som omfattar BR-tillägg, dessa omfattar alla lägenheterna och medlemmarna behöver inte teckna ett eget BR-tillägg.

Månadsavgifterna för December 2017, 2018 samt 2019 sänktes till samtliga medlemmar p.g.a föreningens goda ekonomi och kassaflöde.
Från och med 1/1 2022 sänktes även samtliga månadsavgifter med 8%.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I förrådsbyggnader på gårdarna finns gemensamma cykelrum. Gemensamma utrymmen för rullstols- och barnvagnsförvaring finns i entréplanet. På gården finns planteringar, gräsmattor, lekplats, belysning och gångvägar.

EL
Debiteras efter förbrukning.

Besök gärna föreningens hemsida på: http://slottsbacken.bostadsratterna.se/
Antal lägenheter 131
Renoveringar Då byggnationen av husen färdigställdes 2013 föreligger idag inget renoveringsbehov.
Parkering Föreningen har 73 garage- och 12 utvändiga parkeringsplatser. Hyra för garageplats är 800 kr/mån och markplats kostar 400 kr/mån. Styrelsen har, sedan november 2017, avtalat med parkeringsbolaget Parkona AB att sköta fakturering av föreningens samtliga parkeringsplatser.
Tv och bredband Telia Triple Play ingår i avgiften och det som ingår är: Telia Bredband 700/700, Telia Digital-TV med kanalpaket Lagom (22 kanaler) samt Säkerhetspaket Telia Säker Surf ingår utan extra kostnad för en dator.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 208 kr (2,5% av basbeloppet) debiteras köparen. Pantsättningsavgift debiteras om 483 kr (1% av basbelopp) debiteras pantsättaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Parkering Föreningen har gemensam parkering med separat kö, bilplats följer ej med bostaden specifikt.

Dokument

Området

UlriksdalshallenAC Hotel by Marriott Stockholm UlriksdalSpisa Pizza UlriksdalÖverjärva gårdÖverjärva GårdÖverjärva gårdUlriksdals SlottUlriksdals Slott

Ulriksdal är en av Solnas nyaste stadsdelar med närhet till båda grönska och stadsliv. Här finns både bostäder, företag och natur förenat. Närhet till grönområden som Brunnsviken, Hagaparken och Tivoliparken, områden som tillhör Nationalstadsparken. Därtill finns också Ulriksdals slott och Slottsparken. I Ulriksdal ligger Uriksdalsskolan med verksamhet från åk F-9. På Winery Hotel kan du avnjuta eftermiddagssolen med utsikt över Arenastaden. I Ursvik finns motions- och friluftsområde med motions- och skidspår.

Närområde

Närservice:
I Ulriksdal har du allt du behöver runt hörnet. I området finns två välsorterade matbutiker, Hemköp och Ica. Bara minuter bort med Pendeltåg når du Arenastaden med Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister.

Kommunikation

Kommunikationer:
Ulriksdals station (Som tar dig till Arenastaden på 3 min pendeltåg Odenplan 7 min, T-centralen 10 min). Bussar 540, 505 509.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Ulriksdalsskolan F-9. Flera förskolor.

Grönområden:
Mysiga Hagaparken och Brunnsviken med caféer och muséum.
Ulriksdals slottsträdgård Ulriksdals värdshus
Ulriksdals slott

Övrigt i närheten:
Ulriksdalshallen med planer för basket, innebandy, handboll och volleyboll.
Mysiga Hagaparken och Brunnsviken med caféer och muséum.
Ulriksdals slottsträdgård Ulriksdals värdshus
Ulriksdals slott
Bockholmen hav & restaurang
The Winery hotel, ett urbant och modernt hotell med egen vintillverkning i hotellet. Perfekt ställe för en drink på takterrassen, en god middag och kanske e övernattning för att komma iväg från vardagen.

Räkna på ditt nya boende