VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Råsunda, Solna

Bokvägen 13, 3tr

// Sekelskifte // Stor balkong i sydväst // Fantastisk planlösning // Takhöjd om 2,80m // Omsorgsfullt renoverad //

Anno 1909! Varmt välkomna till denna toppfräscha 2:a i hjärtat av Råsunda. Bostaden är synnerligen välplanerad och smakfullt renoverad med stilrena färgval och bevarade detaljer från byggåret i form av djupa fönsternischer, genomgående i vitoljade furutiljor, spröjsade fönster och en generös takhöjd om 2,80m. Den genomtänkta planlösningen erbjuder lättmöblerat vardagsrum och kök i öppen, social planlösning, sovrum med utrymme för dubbelsäng, samt bra förvaring i flertalet inbyggda garderober. Vidare kan bostaden erbjuda en härlig balkong i högt och fritt sydvästläge mot lugn innergård.

På Bokvägen bor ni centralt men samtidigt med lugnt läge i populära Råsunda. Här är direkt närhet till såväl mataffär som bussar, Näckrosens T-banestation samt Gamla Filmstaden med restauranger och en egen kvartersbiograf. Inom gångavstånd nås även Solna C, Sundbyberg C samt grönområden som Näckrosparken och Råstasjön med trevliga promenadstråk.

Här kan man inte annat än trivas!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 40 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2904 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1909
Pris Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Adam Ulfung
Reg. Fastighetsmäklare
0706-02 36 55
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Melissa Scholz
Reg. Fastighetsmäklare
070-45 39 883
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Sekelskiftes-tvåa i en av Råsundas vackraste byggnader

Web 10
Web 10
snart här lila
snart här lila
Entré till Filmstaden
Entré till Filmstaden
Arenastaden från Råstasjön
Arenastaden från Råstasjön
MOS 1 (Print)
MOS 1 (Print)
Råstasjön
Råstasjön
Råsundavägen
Råsundavägen
Stråket 2
Stråket 2
T-bana Näckrosen
T-bana Näckrosen

Planritning

Bokvägen 13
Bokvägen 13
Adam Ulfung

Adam Ulfung

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Bokvägen 13, 3tr

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 40 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 3 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 40 kvm
Byggnadsår 1909
Fönster 2-glas
Uppvärmning Bergvärme

Rum

HALL

Hallen erbjuder utrymme för avhängning samt plats för hallmöblemang om så önskas, här finns även smart förvaring i flera inbyggda skåp samt en inbyggd garderob. Den höga takhöjden och ljusa interiören skänker en spatiös känsla till bostaden.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum i öppen, social planlösning mot kök. Här finns gott om utrymme för sällskapsdel. Ytskikt i form av målade väggar i vitt och vitoljat trägolv.

KÖK

Stilrent kök i vitt med ljus mosaik ovan bänkskiva i mörkt träslag. I köket finns generös förvaring i många skåp och vitvarorna består av integrerad kyl/frys, diskmaskin och köksfläkt, gasspis och inbyggnadsugn i rostfritt. Rikligt ljusinsläpp från stort fönster med matplats åt det stora sällskapet invid.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt bra förvaring i inbyggd originalgarderob. Vitoljade trägolv och målade väggar i vitt. Ljusinsläpp från dubbla balkongdörrar med stora glaspartier.

BALKONG

Stor balkong i anslutning till sovrummet. Denna är belägen i soliga sydväst med högt och fritt läge mot lugn innergård. Här skiner solen från förmiddag till kväll och det ges plats åt balkongmöblemang.

BADRUM

Fräscht badrum som renoverats i samband med stambytet 2011/2012. Badrummet är inrett med vitkaklade väggar tillsammans med svart mosaik och svart mosaikgolv med komfortvärme. Utrustningen består av WC, tvättställ med kommod, spegelskåp och dusch.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-11-07
Energikonsumtion 64 kWh/m2 år.
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 27
Avgift 2904 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA och kabel-tv (basutbud). Obligatoriskt tillägg om 60 kr/mån för balkongfond.
Driftkostnad 5 256 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 256 kr
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftkostnaderna baseras på schablonvärde, dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,2131%

Förening

Föreningsnamn BRF Boken - Råsunda
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769607-0924
Gatuadress c/o Nordstaden, Storgatan 45
Postnummer 17152
Ort Solna
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Boken Råsunda är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten med adress Bokvägen 13 och Råsundavägen 167 sedan år 2009. Huset byggdes år 1909 och innefattar 32 bostadsrättslägenheter. Brf Boken är en trevlig och engagerad förening med god sammanhållning!

Styrelsen har beslutat att höja årsavgiften med 10 % från och med 1 april 2023. Ny avgift för denna bostad blir 3 222 kr/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källaren finns ett gemensamt cykelrum, barnvagnsrum, möbelförråd och snickarbod. I källaren finns också ett förråd för varje lägenhet. På innergården finns en gemensam sopstation med en separat behållare för matavfall.

HUSHÅLLSEL
Föreningen har gemensamt upphandlad hushållsel där kostnaden för elförbrukning debiteras i samband med avin för månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Här finns även tillgång till WC
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar 2011-2012 -– Kök-, bad- och ventilationsstammar byttes, installation av bergvärme & konvertering till mekanisk frånluftsventilation
2014 - uppförande av 13 balkonger
2015 - Installation av nya sopskåp för hushållssopor på gården.
2016 - Helrenovering av samtliga fönster. Renovering av fasaderna mot Bokvägen och Råsundavägen samt delvis mot gården. Viss renovering av hissen på Bokvägen. nytt regnvattensystem, ommålning av samtliga takplåtar
2017 - 5 års garantibesiktning och reparation av vattenstammar
2017 Innergårdsrenovering
2017/2018 mindre yttre renoveringar på fasaden varav målning av fasaden och alla plåtdetaljer på tak.
2018 - Radonmätning (godkänd), OVK (godkänd), garantiåtgärder fasaden pga färgskiftning, byte av varmvattenberedare, större reparation av Hissen på Bokvägen.
2020 Byte av motor i tvättmaskin och reparation av terrass efter läckage
2020 Akut åtgärd av stopp i huvudstam Råsundavägen

I dagsläget (2023-03-10) finns inga beslutade renoveringar.
Parkering Inga parkeringsplatser tillhör föreningen. I övrigt råder boendeparkering på gatan. Kostnad är 400 kr/månad eller 1000 kr/kvartal. Läs mer på https://www.solna.se.
Tv och bredband TV och bredband och tecknas separat via Tele2.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Fina och anrika Råsunda är ett utav Solnas mysigaste områden. Här finns caféer, restauranger och en alldeles egen biograf. Promenera runt Råstasjön eller ta dig till citypulsen med de goda kommunikationerna som erbjuds.

Närområde

Ett stenkast bort ligger Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, ett flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du både kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister. Alldeles intill Råsunda ligger också Solna Centrum, som har alla förutsättningar till trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, caféer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Buss 515 mot Sundbyberg, Solna station och Odenplan. Tunnelbana Näckrosen samt Solna centrum. Pendeltåg Solna station. Tvärbana Solna station, alternativt Solna centrum.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 450kr/mån eller 1350kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor:
Råsundaskolan, Solna gymnasium.

Grönområden:
En promenad eller en kortare busstur bort ligger vackra grönområden såsom Hagaparken och Brunnsviken.

Övrigt i närheten:
Råsunda IP (fotbollsplan).