VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Västra Skogen/Ingenting, SOLNA

Arvid Tydéns allé 4

- Exklusiva tillval!
- Insynsskyddad balkong med många soltimmar!
- Förening med takterrass, SPA/Relax och garage i huset!
- Närhet till Hornsbergs strand och Vasastan!
- Öppen och social planlösning!
- Fri utsikt över Lundbyparken!

I nyproducerad fastighet från 2016/17 saluförs nu denna underbara 2:a med öppen social planlösning och fina tillval. En drömbostad nära T-bana, bussar, restauranger och vacker natur. Garageplats finns att tillgå direkt via hissen i trapphuset. Genomgående planlösning med ljus interiör med sociala ytor och solig balkong mot innergård. Toppfräscha ytskikt i vackert parkettgolv av vitlaserad ek och ljusmålade väggar. Välkomnande entréhall med säkerhetsdörr och gott om förvaring i garderober. Från vardagsrummet nås ett modernt kök och matplats invid stora fönsterpartier. Därtill nås ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till bostadens balkong med många soltimmar. Vidare finner ni ett helkaklat badrum med alla bekvämligheter och egen tvättinrättning. Generös förvaring i ett flertal garderober i bostaden.

Brf Laboratoriet är en äkta förening med god ekonomi och flera hyreslokaler som generar goda intäkter. Möjlighet till garageplats, cykelavstånd till city, promenadavstånd till T-Bana, Puls & Träning samt Nonni Sushi och Napolitansk pizzarestaurang i huset. ICA ligger någon minut bort. Den gemensamma terrassen erbjuder barbequemöjligheter och sol hela dagen. The Lab, som föreningen även kallas, erbjuder Relax/SPA, bastu och tvättstuga. Närliggande T-bana erbjuder linje med riktigt tät trafik. E4/E20/E18 nås enkelt och bussar finns precis utanför porten.

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3250 kr/mån
Rum 2
Våning 5 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2016-2017
Pris

Ansvarig mäklare
Adam Behrer
Reg. Fastighetsmäklare
0708-19 67 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Takterrass
Takterrass
Festlokal
Festlokal
Gård 2
Gård 2
Gård 4
Gård 4
Spa 1
Spa 1
Gunnar Asplunds allé fält 1
Gunnar Asplunds allé fält 1
Gyllene porten
Gyllene porten
Karlbergs Slott
Karlbergs Slott
Pampas Marina 2
Pampas Marina 2

Planritning

Adam Behrer

Adam Behrer

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Arvid Tydéns allé 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. Förvaltarens information
Hiss Ja
Våning 5 av 7

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 2016-2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med klinkergolv och avhängningsmöjligheter och förvaring i flera garderober. Ett par steg övergår golvet till vitlaserat parkett i ek som fortsätter in i resten av bostaden.

KÖK

Ljust kök med smakfulla och iögonfallande detaljer. Perfekt utformat för att tillaga trevliga middagar med komplett maskinpark i rostfritt från högkvalitativa Siemens, köksluckor i en modern grå nyans och gott om förvaring. Utrustning i köket utgörs av induktionshäll, ugn, kyl/frys, integrerad diskmaskin, mikro och köksfläkt.

VARDAGSRUM

Luftigt och välplanerat vardagsrum som inrymmer matplats för 4-6 personer, soffgrupp och plats för tv-möbel. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier längs hela ytterväggen.

SOVRUM

Vilsamt sovrum med plats för dubbelsäng och arbetsplats. Utmärkt förvaring i tre stycken garderober. Från sovrummet nås bostadens balkong.

BALKONG

Här ligger den stora möblerbara balkongen med plats för lounge-del. En underbar balkong att spendera timmar på i solen med vy mot den lugna innergården.

BADRUM

Fräscht badrum med komfortabel golvvärme, grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Egen tvättinrättning med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är utrustat med WC, dusch, tvättställ och spegelskåp.

ÖVRIGT

Bostadens våningsplan är registrerat som vån 4 men hissplan är vån 5.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2019-10-03
Energikonsumtion 72 kWh/m2 år.
Primärenergital 77

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7-1404
Avgift 3250 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, kallvatten och kabel-tv. Bredband tillkommer med 130 kr/månad. El samt varmvatten debiteras enligt förbrukning och läggs på avgiften månaden efter.
Driftkostnad 6 788 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 800 kr
  • Försäkring: 1 788 kr
  • Hushållsström: 3 200 kr

Driftkostnaderna är baserade på säljarens uppgift. Faktiska kostnader varierar beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,415%
Andel av årsavgift 0,41%

Förening

Föreningsnamn BRF Laboratoriet
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769617-1037
Gatuadress Epistelvägen 1B
Postnummer 17169
Ort SOLNA
Epostadress brf.laboratoriet@gmail.com
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen BRF Laboratoriet är en äkta förening bestående av tre byggnader som uppfördes 2016. Föreningen har 266 bostadsrättslägenheter och tre lokaler som hyrs ut. I Solna kulturhistoriska område Ingenting bor du nära vatten, skog, stadspuls och service i ett område som bara växer. Och mitt i detta nav skapas bostadskvarteret The Lab med effektiva och flexibla bostäder för dig som vill leva bekvämt nära det mesta av livets härliga.

I dagsläget (2024-02-16) finns en beslutad avgiftsändring om 10 % från och med 1 april. Utöver detta finns inga andra beslutade ändringar.

Föreningen accepterar delat ägandeskap med krav på minsta ägarandel om 10%.

El- och varmvattenförbrukning debiteras efter enskild förbrukning.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 266
Renoveringar 2019 - Under hösten har stora delar av gården byggts om på bekostnad av byggherren SSM.
2022 - Föreningen har installerat 100 st ladd-platser för laddningsbara fordon.
2022 - Föreningen har bytt samtliga lysrör (cirka 1 100 st) till LED. Vilket bedöms av bespara föreningen 4,2 miljoner kr.

PLANERADE RENOVERINGAR
- Upphandling av individuell AC är upphandlat och klart under 2023.
- Upphandling av solceller på taket är en pågående process.
- Utöver detta ser föreningen även över möjligheten att effektivisera fjärrvärmekostnaderna.
- Under våren 2024 kommer kontroll av ventilationen i lägenheterna ske (OVK)
- Till sommaren/hösten 2024 kommer stamspolning genomföras
Parkering Garage om två våningar med 209 garageplatser nås via hissen i samma port. I dagsläget (2024-02-13) finns några lediga standardplatser lediga samt några ladd-platser.
Kostnad från 1 080 kr - 1 200 kr/månad beroende på storlek. Av garageplatserna finns 110 möjliga elbils-platser för en extra kostnad. Som boende finns möjligheten att hyra flera platser. Parkando sköter parkeringarna.

Föreningen har en poolbil av märket Tesla Model 3, medlemmar kan hyra denna till förmånliga priser per timma, dygn eller helg.
Tv och bredband Brf har ett avtal med Tele2 som leverantör av fiberanslutning till fastigheten och installation av bredbandsnätet. De fria marksända kanalerna ingår i månadsavgiften. Kostnaden för bredbandsuppkoppling med hastighet 1000/1000 är 130 kr per lägenhet och månad och faktureras i samband med månadsavgiften. Utöver det kan de boende teckna individuella avtal med leverantören för utökat kanalutbud på TV.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 537 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen GEMENSAMMA UTRYMMEN
Solterrass med grill, stor gemensam lokal, spa med jacuzzi och bastu, innergård med sittgrupper, cykelrum med tillhörande verkstad. Gemensamt barnvagnsrum/rullstolsförråd på entréplan och gårdsplan.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har två stycken välutrustade tvättstugor. Det finns båda bokningsbara maskiner samt drop-in.
Övrigt Gasol- och elgrill är tillåten på uteplats, balkong och terrass. Ingen kolgrill är tillåten.

Övrigt

Parkering Garage i två våningar med 213 garageplatser nås via hissen i samma port. Kostnad från 1080 kr/månad. Parkando sköter parkeringarna. Boende kan hyra flera platser.

Dokument

Området

MOS 1 (Print)

Västra skogen/Ingenting är ett härligt område där du kommer att trivas. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter och för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska). I närområdet finns bl.a. mataffär, restauranger, Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott och vidare till Kungsholmen och Vasastan och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice. I Ingenting-området växer ett nytt område fram som består av bostäder och kommersiella fastigheter. Detta bidrar positivt till föreningen i form av närbutiker, restauranger, förskola och en mer levande stadsdel.

Närområde

Inom 5 minuters promenad från lägenheten har du möjlighet att handla på ICA Nära, köpa med dig mat hem från flertalet olika restauranger eller träna på något av olika gym som finns i närområdet

Inom gångavstånd ligger Solna Centrum för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen.

Vid Västra skogen t-banestation ligger bland annat en Coop-butik, apotek, Pressbyrån och restauranger.

Kommunikation

Västra Skogen har sin egen tunnelbanestation med linjer mot Fridhemsplan och T-centralen. Resan till T-centralen tar ca 7 min minuter. Från Armégatan går buss 507 mot Odenplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 450kr/mån eller 1350kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor - Nordlandia Diktaren förskola på Tecknarvägen, Tecknarvägen, Internationella Engelska Skolan på Epistelvägen, Granbackaskolan, Nya Ängkärrskolan, Västra Skogen förskola

Grönområden - Ulvsundasjön ligger ett stenkast bort och har trevliga promenadstråk.