VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Södra Sunderbyn, Södra Sunderbyn

Nordanträsk 28


Drömmer du om att bli ägare till en ståtlig hästgård med både stall, garage och industrihall med stadsnära läge? Varmt välkommen till dessa fantastiska och genomtänkta ytor! Bostadshuset är välplanerat in i minsta detalj och håller hög standard på både materialval och estetik. På entréplan möts du av en inbjudande och välkomnande hall med härligt ljusinsläpp och tjusig pardörr. Vackert kök med inredning i vitt och öppen planlösning till vardagsrummet med braskamin. Utrymme för stor matplats vid fönsterparti med fin utsikt över hästhagen. Det finns totalt fyra sovrum, varav tre av dem har tillgång till egen klädkammare. Allrum på övre plan med generös takhöjd, charmigt halvmånefönster och utgång till en väl tilltagen balkong med sydvästläge. Två eleganta och stilrena badrum, ett på vardera plan där ett av dem har lyxig dubbeldusch samt bastu. Enskild tvättstuga med groventré. Samtliga kvadrat lämnar inget kvar att önska!

Den friköpta tomten på 7 781 m2 har ett mysigt läge med skogen som fint ramar in fastigheten. Enskilt vatten och avlopp. Stall på ca 170 kvm med fyra boxar, sadelkammare, spol- samt uppställningsspilta, fika/-omklädningsrum med WC och tvättmaskin. Industrihall på ca 290 kvm med tre portar varav två av dem är högportar. Det finns även en nygjuten platta avsedd för lastbilsgarage om ca 600 kvm där en köpare har möjlighet att fortsätta utveckla gården med byggnad efter behov. Gården värms upp med en pelletspanna belägen i industrihallen med kulvert till boningshuset och stallet.

Vad mer kan man önska sig? Välkommen att anmäla ditt intresse så återkommer vi till dig!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 250 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 4 sovrum
Tomt 7781 kvm
Byggnadsår 2012
Pris 8 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Emma Holm
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
072-555 03 19
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Sandra Kluwetasch
Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare
0725-55 04 28
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ståtlig hästgård med både stall, garage & industrihall!

Industrihall
Industrihall
Stall
Stall
Stall
Stall
Industrihall
Industrihall
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Emma Holm

Emma Holm

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nordanträsk 28

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 4 sovrum
Boarea 250 kvm. taxeringsinformation

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Sunderbyn 12:24
Boarea 250 kvm
Byggnadsår 2012
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Tak Plåt (plegel)
Grundläggning Betongplatta
Uppvärmning Pellets, vattenburen golvvärme och luft/luft-värmepump

Rum

HALL

Genom den stilrena pardörren välkomnas vi in till denna moderna bostad där vi möts av en ljus och rymlig hall. Väggarna klädda i tapet som sammanfaller med snyggt golv i brun kulör och ett vitt tak som är genomgående i hela bostaden. Här finns det goda förvarings- samt avhängningsmöjligheter i form av klädhängare samt garderob men finns även gott om plats för extra möblemang.

KÖK

Från hallen når vi det luftiga köket som har öppen planlösning mellan matplatsen och vardagsrummet. Rummet bjuder på en vit kulör med kakel i moderna färger och ett fint golv i grått utförande. Köket är utrustat med god förvaring i form av över- och underskåp, trevlig arbetsbänk, spis, kyl, frys, diskmaskin samt en vinkyl.

VARDAGSRUM/MATPLATS

Intill köket finner vi bostadens vardagsrum och matplats. Ett rymligt rum som bjuder på ett härligt ljusinsläpp i form av stora fönsterpartier, vilket är genomgående i större delen av bostaden. Väggarna är klädda i tapet samt golvet i brun kulör. Rummet kan enkelt möbleras med ett större matbord med tillhörande stolar, soffgrupp samt övrigt möblemang. Här finner vi även en utgång till gården.

BADRUM

I badrummet är väggarna klädda i ett snyggt vitt kakel på som sammanfaller med ett klinkergolv i grå nyans. Rummet är utrustat med en dusch, toalettstol, handfat med kommod samt en spegel och här får även plats med ytterligare inredning.

TVÄTTSTUGA

Intill badrummet ligger tvättstugan som bjuder på grå kulör på väggarna som sammanfaller fint med ett grått klinkergolv. Rummet är inrett med två tvättmaskiner samt ett torkskåp och även här finns en utgång till gården.

SOVRUM/WALK IN CLOSET

Rummet har vit kulör på väggarna, ett fint golv i brunt utförande samt ett härligt ljusinsläpp. I dagsläget används rummet som en walk in closet men kan även användas som ett sovrum. Rummet är inrett med ett flertal garderober men kan även få plats med ytterligare möblemang.

ALLRUM

På ovanvåningen finner vi bostadens luftiga allrum där väggarna är klädda i tapet som sammanfaller med ett fint golv i grå kulör. Här kan man enkelt möblera med en större soffgrupp samt ytterligare möblemang.

BADRUM

Det moderna badrummet bjuder ett snyggt kakel i grått utförande som sammanfaller med ett klinker i samma kulör. Rummet är utrustat med en dubbel dusch, dubbla handfat med kommod, spegel, toalettstol samt skåp. Här finner vi även bostadens bastu.

SOVRUM

Sovrummet bjuder på ett rymligt rum med ett härligt ljusinsläpp. Väggarna är klädda i en stilren grå tapet och ett golv i grå kulör. Rummet kan enkelt möbleras med en större säng, sängbord, byrå alternativt skrivbord. Varje sovrum på ovanvåningen har en tillhörande klädkammare.

SOVRUM

Sovrummet erbjuder väggar klädda i smakfulla kulörer som sammanfaller med ett golv i grått utförande. Rummet kan enkelt inredas med en större säng, sängbord samt extra möblemang.

SOVRUM

Det sista sovrummet finner vi på ovanvåningen som idag är inrett som ett kontor. Här bjuds det på en ljus tapet på väggarna som sammanfaller med ett snyggt golv i grått utförande. Rummet kan enkelt möbleras med diverse möblemang som bland annat med en säng, sängbord, skrivbord samt en byrå.

STALL

MASKINHALL

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Pris 8 995 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 3 850 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 634 000 kr
  • Småhusbyggnad: 3 216 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 3 216 000 kr
Värdeår 2012
Summa inteckningar 5 938 500 kr
Driftkostnad 104 327 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Renhållning: 1 969 kr
  • Hushållsström: 102 358 kr

Nuvarande ägare har under det senaste året haft en elförbrukning på 75 211 kWh (63A) till en kostnad av 102 358 kr, varav kostnad för elnät är 44 928 kr och kostnad för elhandel ca 57 430 kr (räknat på Luleå Energis elpriser per 27/9-2023). Nuvarande ägare har haft bundet avtal för elhandel på ca 3,64 kr/kWh via Svealands Elbolag där kostnaden för elhandeln har legat på 273 550 kr/år). Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet. Renhållning med tömning av restavfall kärl 190 L (tömning var 4:e vecka) och kompostkärl 140 L (4 samgår, tömning varannan vecka) till kostnad av 1 969 kr. OBS! Kostnad för försäkring tillkommer. Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Tomt

Tomtarea 7781 kvm
Övrigt 20 320 kvm enligt fastighetsutdraget. Resterande 12 539 kvm avser annan mark där en fastighetsreglering kommer att utföras och behållas av säljaren.
Uteplats Stor uteplats i perfekt sydvästläge
Parkering Stor garageuppfart med rondell samt varmgarage

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Luleå Sunderbyn GA:20

Dokument

Området

Sunderbyn består av delområdena Hammaren, Sunderbyns tätort, Bränslan, Södra Sunderbyn, Norra Sunderbyn, Mattisberg, Nordanträsk, Bodvallen, Knösen och Sunderby sjukhus. Södra Sunderbyn ligger i ett tätbebyggt område och betraktas därför mer som en stadsdel än vad Norra Sunderbyn gör som ligger mer på landsbygden. Under 1990-talet byggdes Sunderby sjukhus då Luleå och Bodens sjukhus slogs ihop. Anledningen till placeringen av sjukhuset var att Sunderbyn ligger mittemellan Luleå och Boden. Sunderby folkhögskola grundades 1826 i Boden men ligger sedan 1910 i Södra Sunderbyn. Skolan har idag cirka 275 deltagare och erbjuder långa och korta kurser under både dag- och kvällstid samt på distans. Här kan du bl a läsa allmän kurs, studiemotiverade folkhögskolekurs, etableringskurs samt kurser inom såväl konst som spelutveckling. I verksamheten ingår även ett konstgalleri, en restaurang samt en hotell och konferensanläggning som är öppna för allmänheten. Sunderbyn var tidigare känt för sortering av timmer som flottades i älven. Många av namnen på gatorna som finns här härstammar från den tiden. Anläggningen som låg på Grundet kallades för "gallringen" och det namnet återkommer i Gallringsvägen. Andra namn som hör till denna verksamhet är Bomvägen och Sorteringsvägen.

Närområde

I Sunderbyn finns en LM-skola (F-6) och en H-skola (6-9) samt fyra förskolor.

Kommunikation

Till Sunderbyn går det frekvent med busstrafik och trafikeras av linje 1 & 2.

Övrigt

I Sunderbyn finns även sporthall, ishall, fotbollsplaner, elljusspår och badstränder.

Räkna på ditt nya boende