VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
SÖDERBY

Järnåldersringen 725

Välkommen till Järnåldersringen 725 och till en fantastisk tvåa som är omgjord till en optimalt planerad trea med uteplats både på framsidan och baksidan!

Här erbjuds en underbar lägenhet om 64 kvm med snyggt kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till inglasad altan som vidare leder ut till generös uteplats med trädäck. Två rymliga sovrum samt ett nyrenoverat badrum i elegant stil. Hela lägenheten går i sober färgskala och golven kläs av vacker fiskbensparkett.

Uteplatsen är omringad av grönskande buskar och här bjuds det in till både lek och avkoppling i bästa solläge, här kan det även dukas upp för middagar på den inglasade altanen!

I detta mycket populära och barnvänliga kvarter finns matbutik, skola, förskola, kommunikationer på gångavstånd!

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare Linnea Westlander 0705- 55 49 51 eller linnea.westlander@mohv.se

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3933 kr/mån
Rum 2
Våning 0
Hiss Nej
Byggnadsår 1983
Pris

Ansvarig mäklare
Linnea Westlander
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Superfint bostadsrättsradhus med härlig generös utplats!

Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Linnea Westlander

Linnea Westlander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Järnåldersringen 725

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 64 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Markplan

Byggnad

Typ av byggnad En- två familjshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1983
Uppvärmning El- Vattenburet
Ventilation Från- och tilluftssystem med värmeåtervinning
Övrigt om byggnaden 2022- Badrum renoverades
2022 - Ny värmepanna installerades
Övriga byggnader Förråd

Rum

Hall

Välkomnande entré med plats för klädavhängning i tamburen, vidare in möts man av en möblerbar hall. Väggarna är ljust målade och golvet kläs av vacker fiskbensparkett med en unik kompassros, skapad i parketten som ger en lyxig känsla

Kök

Ett snyggt och familjärt kök med utgång till altan. Här finns matplats för 4-6 personer och gott om arbetsyta och förvaring. Köksskåpen går i vitt och bänkskiva i mörkbrun ton. Köket är utrustat med hel kyl och frys (2023), spis med ugn och köksfläkt, diskho och diskmaskin. Väggarna är målade i elegant gråbeige kulör och golvet kläs även här av vacker fiskbensparkett

Vardagsrum

Ljust och lättmöblerat vardagsrum med stort fönsterparti som ger ett luftigt intryck. Här ryms stort vardagsrumsmöblemang och samtidigt plats för lek. Väggarna är målade i gråbeige kulör och golvet kläs av fiskpensparkett

Badrum

Badrummet är nyrenoverat (2022) i lyxig och eligant stil. Väggarna och golvet kläs av matchande vitgråmelerat kakel/ klinker. Badrummet är utrustat med dusch, WC, kommod med väggspegel och vädringsfönster

Sovrum 1

Ett praktiskt sovrum som rymmer stor säng och annat möblemang. Väggarna går i ljusgrå ton och golvet är av fiskbensparkett

Sovrum 2

Även detta sovrum är i praktisk storlek och rymmer säng och annat möblemang. Väggarna går i ljusgrå ton och golvet är av fiskbensparkett

Kontor/ Förråd

Från hallen nås även ett kontor/förråd som rymmer både skrivbord och förvaring. Väggarna går i blågrå kulör och golvet är av fiskbensparkett

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-09-27
Primärenergital 184

Ekonomi

Lägenhetsnummer 392
Avgift 3933 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. VA & kabel-tv (grundutbud)
Elförbrukning 7 000 kWh/år
Driftkostnad 13 584 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 13 584 kr

Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på förbrukning, antal personer i hushållet samt tecknade avtal. (Elkostnad är inklusive uppvärmning). Varje bostad har separata uppvärmnings- och ventilationsinstallationer.

Andel i förening 0,41382%
Andel av årsavgift 0,41368%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 304 653 kr

Förening

Föreningsnamn Brf Söderbyhus Nr 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716417-6740
Gatuadress Myrmalmsringen 185
Postnummer 13665
Ort Söderby
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen grundades år 1982 och består av 190 stycken bostadsrättsradhus, varav 53 st 2 rok, 50 st 3 rok, 62 st 4 rok och 25 st 5 rok. Ekonomisk förvaltare är SBC.

Samtliga radhus har vattenburen värmesystem och integrerat ventilationssystem.

LEKPLATSER
Mitt i området finns en stor och EU-anpassad lekplats. Mindre lekplatser finns på vissa av innergårdarna.OMRÅDET
I närområdet finns ett antal förskolor, skolor och ett rikt föreningsliv med olika aktiviteter.

SERVICE
Den kommersiella servicen är väl etablerad ca 5 min bort finns Ica Maxi och Lidl. Inom en radie av 5-10 minuters bilfärd hittar man till större handelsplatser med livsmedel, konfektion och apotek.

KOMMUNIKATIONER
Buss till Gullmarsplan går från området och strax utanför även buss till Nacka. Bussar till närliggande pendeltågsstation i Vega avgår regelbundet och tar dig snabbt till de centrala delarna av Stockholm. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.
Föreningens ekonomi Stabil förening med god ekonomi. Överlåtelseavgiften faktureras köparen. Pantsättningsavgift faktureras pantsättaren.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 190
Renoveringar 2020-2021 - Renovering av fönster gula & röda området.
2020-2024 - Byta skeva altandörrar
2021 - 2023 Byte av ventilationssystem: Gröna området: 2021, Röda området: 2022, Gula området 2023
2022: Fasadtvätt.
2020 - Asfaltering utanför garage, Slamsugning, Renovering lekplats.
2019 - Ommålning av vindskivor, Radonmätning i 15 hus, Renovering av fönster i gröna omorådet.
2017-2018 - Nya tvättmaskiner, ommålning soprum, renovering av samlingslokal samt 8 garagelängor.
2015 - Spolning av avloppsstammar
2011-2018 - omläggning och målning samt byte av yttertak och dålig fasad.
Se årsredovisning för samtlig information samt förtydligande av underhållsplanen.
Parkering Separat kö för parkering genom föreningen. Samtliga boende har möjlighet till egen parkering i utkanten av området på vanlig parkeringsplats. Det finns även ett antal platser i garagelängor. Laddplatser med Easee laddboxar finns att hyra av föreningen.
Tv och bredband Bostaden är ansluten till Tele2. Kabel-tv (grundutbud) ingår i avgiften. Bredband tecknas individuellt och varierar i kostnad beroende på avtalslängd och hastighet. Fiber via Open Infras öppna nät finns installerat i bostaden. Avtal tecknas individuellt. Bredband via fiber i ca 1 år ingår i köpet (!).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Det finns tre stycken stora, fullt utrustade tvättstugor, en i varje område. Det finns även en bastu och två lokaler som man kan hyra för barnkalas och andra sammankomster.

Besök gärna föreningens hemsida för bra och matnyttig info; www.brfsh2.se

Övrigt

Uteplats Bostaden har uteplats på framsidan samt baksidan där även en inglasad altan finns

Dokument

Området

Skog, sjö och äng kännetecknar närområdet och du erbjuds en mängd utomhusaktiviteter, t ex promenader till badplatserna, löpträning, cykelturer, skogspromenader eller kanske skridskoåkning på Drevvikens is. Utegym och lekplatser nås på promenadavstånd. Tyresta Nationalpark med sina höga träd, nås med bil eller buss eller varför inte på cykel?

Närområde

Den kommersiella servicen är väl etablerad, ca 5 min bort finns Ica Maxi och Lidl. Inom en radie av 5-10 minuters bilfärd hittar man till större handelsplatser med livsmedel, konfektion och apotek.

Kommunikation

Buss till Gullmarsplan går från området och strax utanför även buss till Nacka. Pendeltågen stannar i Vega och Handen. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.

Parkering

Separat kö för parkering genom föreningen. Samtliga boende har möjlighet till egen parkering i utkanten av området på vanlig parkeringsplats. Det finns även ett antal platser i garagelängor.