Sävedalen, Sävedalen

Lövstigen 3

Beläget på en lugn gata i hjärtat av Sävedalen finner vi denna härliga villa. Tack vare antalet sovrum ( upp till 6 st ) kan detta bli ditt första och ditt sista hus!
Entréplan med ett generöst vardagsrum med utgång till en stor altan, via ett skjutdörrsparti, med soligt sydvästläge. En matsal/TV-rum i direkt anslutning till vardagsrummet som även har access till köket. Fräscht och rymligt kök med en stor matplats. På entréplanet finns även fyra sovrum samt ett badrum och ett gäst-wc. I hallen på entréplanet finns underliggande golvvärme. Från hallen nås även ett stort vindsutrymme som kan användas som förråd.
I källarplan finner vi två rejäla rum som kan användas som sovrum eller allrum. Här finns även en relaxavdelning med dusch, bubbelbadkar samt bastu, en rejäl hall, en walk-in closet, en tvättstuga samt ett förråd. Källaren har även en egen ingång. I källarplanets hall samt badrummet/relaxen finns underliggande golvvärme. Fiber är indraget via Tele 2.

Här kan ni njuta av en lättskött trädgård med bland annat en plan gräsmatta på framsidan för lek m.m. Ett väl tilltaget garage och plats ytterligare bilar finns, dessutom fri parkering på gatan.
Här bor man med god livskvalitet med närheten till Härlanda Tjärn med bl.a. badsjöar och motionsspår. Ett flertal förskolor och skolor finns i det absoluta närområdet, däribland den mycket populära Ugglums skolan (F-9). Närmaste spårvagnshållplats (linje 1) ligger med ca 5 min gångavstånd bort och det tar ungefär 15 minuter in till centrala Göteborg. Dessutom finns det bra bussförbindelser från både köpgatan samt Vallhamra torg. Sävedalens köpgata med bland annat matbutiker och restauranger, nås med en kort promenad.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information, mer bilder samt besiktningsprotokoll på huset kommer inom kort!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 112 kvm + 112 kvm
Rum 8 varav 6 sovrum
Tomt 538 kvm, friköpt
Byggnadsår 1970
Pris 7 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trevligt hus i Sävedalen med många sovrum, fin trädgård + garage. Välkommen att trivas!

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lövstigen 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 8 varav 6 sovrum
Boarea 112 kvm. taxeringsinformation

I härliga Sävedalen finner vi denna mycket trivsamma villa. Nuvarande ägare har gjort löpande renoveringar på huset såsom tak, utbyggnad av altan, nytt golv i hallen m.m. Allt är välgjort och gedigna materialval har använts. Ljuset strömmar in genom stora fönster, och från vår till höst njuter man av solen i den lummigt inramade trädgården och på den trevliga altanen. Läget är det bästa tänkbara, och här erbjuds ett lugnt och barnvänligt boende med omedelbar närhet till både natur, idrottsplats, förskola och grundskola. På gångavstånd har man även spårvagn, bussar och Sävedalens centrum med affärer och allehanda service.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla med källare
Fastighet Ugglum 140:8
Boarea 112 kvm
Biarea 112 kvm
Byggnadsår 1970
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Tegel och trä
Bjälklag Betong
Grundläggning Källare med betongplatta på mark
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2006- Gillestugan renoverad till grunden
2017- Renoverat Tvättstuga och pannrum
2017- Utbyggnad av altan
2017- Ny badrumskommod och spegel i badrum övre plan
2017-Köket totalrenoverades, Ny kyl och frys 2021
2019- Takomläggning, inklusive papp
2021- Ny tvättmaskin och torktumlare
2022- Gästwc renoverades, Renovering av ett sovrum med nytt golv, Nytt golv och nymålade väggar i hallen (entrén)
2022-Ny ytterdörr, ny stentrappa utomhus
2022- Installation av Yale-kodlås på ytterdörr
2022- Nya wc-stolar i entréplanet ( Gästwc och badrum)
2022- Ny marksten på kortsidan (den östra), Nymålade vindskydd och undertak, Nymålad garagefasad samt dess undertak, Nymålad grund på huset.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-06-15
Primärenergital 83

Ekonomi

Pris 7 950 000 kr utgångspris
Taxeringsvärde 4 325 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 332 000 kr
  • Småhusmark: 1 993 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 332 000 kr
Värdeår 1970
Summa inteckningar 4 335 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Driftkostnad 42 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 26 400 kr
  • Försäkring: 7 200 kr
  • Renhållning: 3 000 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

I uppvärmningskostnaden ingår hyra av fjärrvärme.

Tomt

Tomtarea 538 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Tomtindelning Stadsplan

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik.

Har du barn i skolåldern finns det gott om förskolor samt skolor i närområdet. Vallhamraskolan eller Ugglumsskolan mellan årskurs 1 – 9 finns på promenadavstånd.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende