VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Sävedalen, SÄVEDALEN

Ljungkullen 19

Trivsam lägenhet på 83 kvadrat omgiven av vacker natur nära Oxledsskolan. Bostaden disponeras på 3,5 rum och kök i en fastighet byggd 1968 i Sävedalen. Fräscha ytskikt med bland annat nyrenoverat badrum. Sävedalen är ett underbart område för barn att växa upp i, men det passar även dig som söker ett lugnare område med närhet till service som Ica, vårdcentral, fik m.m. Här finner du ett grönskande och naturskönt område med både badsjöar och träningsanläggning inom promenad- eller cykelavstånd.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 83 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5007 kr/mån
Rum 3,5
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris 2 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

En härlig lägenhet med 3 sovrum + stor balkong. Mycket fint läge i Sävedalen!

Härlanda Tjärn badplats Skatås utegym

Härlanda Tjärn badplats
Härlanda Tjärn badplats
Skatås utegym
Skatås utegym

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Ljungkullen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3,5
Boarea 83 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Lägenheten ligger 1 trappa upp.


Efter att ha parkerat bilen eller klivit av bussen på väg till lägenheten passerar du föreningens grönskande innergårdar som alla innehar en lek- och grillplats. Du kan sedan skymta trappan på nummer 19 som leder dig en våning upp till lägenhetens egna ingång. Vi möts av grått klinkergolv och ett ljus som överraskar. Här välkomnas du av lägenhetens öppna och rymliga kök med ett trevligt ljusinsläpp. Köket kombineras med hallen som på bägge sidor erbjuder goda förvaringsmöjligheter i form av en garderobskombination och en öppen avhängningsyta med hatthylla.

Köksinredningen går i vitt och är välplanerad med utrymme för en stor matgrupp i kökets mitt. Idag finns även en arbetsplats under de stora fönstren. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, kyl/frys, diskmaskin samt köksfläkt.

Från köket nås bostadens första sovrum. Här bor idag en liten tjej och hon somnar gott till en tapet med blommor i rosa toner. Här finns det gott om plats för säng, garderob och skrivbordshörna.

Det lyxiga badrummet från 2021 är beläget i lägenhetens mitt. Badrummet är renoverat med kakel i vitt och sandfärgat klinkergolv. Badrummet ger en spakänsla och rymmer samtidigt både tvättmaskin och torktumlare. Därutöver finns en duschhörna, badrumskommod, ett högskåp för förvaring samt en stor spegel.

På andra sidan badrummet finns ett separat wc (renoverat 2021), perfekt för den stora familjen.

Om mingel eller mys står överst på agendan blir vardagsrummet med utgång till den stora balkongen det självklara valet. Här erbjuds en stor och ljus social yta med utsikt över den grönskande naturen. Rummet är stort nog för både soffa, fåtöljer, hyllor och tevemöbel. De stora fönstren släpper in ljus och värme till möblemanget och sällskapet. Vardagsrummet förlängs ut i det fria med en balkong som har plats för både bord och stolar samt avkopplande lounge-del.

I anslutning till vardagsrummet, finner vi lägenhetens två andra sovrum. Tystnaden och läget i området gör att man kan sova med fönstren öppna om sommaren utan att störas med undantag för vindens sus i träden. Den stora klädkammaren har gjorts om till ett sovrum. Nuvarande ägare har låtit installera öppningsbara fönster i rummet för naturligt ljusinsläpp. I det större sovrummet finns det gott om plats för dubbelsäng samt garderober. Sovrummet i mitten rymmer säng, skrivbord och förvaringsmöbler.

För den med gröna fingrar finns odlingslådor att tillgå bakom huset. Här finns även fruktträd och bärbuskar.

Till lägenheten medföljer ett källarförråd. I Föreningen finns även soprum, återvinningsstation, barnvagnsförråd samt cykelförråd.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 83 kvm
Byggnadsår 1968
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-14
Primärenergital 120

Ekonomi

Lägenhetsnummer 363
Pris 2 750 000 kr utgångspris
Avgift 5007 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten, hushållsel och kabel-tv.
Driftkostnad 5 388 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 400 kr
  • Övrigt: 2 988 kr

Driftskostnaden är individuell och varierar beroende på familjesammansättning, vanor samt avtal. Posten övrigt avser bredband.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,93078%
Andel av årsavgift 0,93078%

Förening

Föreningsnamn Brf Kvarnfallet i Sävedalen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769619-3197
Gatuadress Ljungkullen 9
Postnummer 43366
Ort SÄVEDALEN
Epostadress kontakt@brfkvarnfallet.se
Hemsida https://brfkvarnfallet.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen till Brf Kvarnfallet i Sävedalen! Föreningen bildades under 2008 och köpte den 1 oktober 2009 ut 102 lägenheter från Partillebo AB. Alla 102 lägenheterna är lika stora på 3 rum och kök. Av dessa bostäder är 92 st bostadsrätter ägda av privatpersoner, 4 st ägda av Partillebo samt 6 st hyresrätter. Adressen är Ljungkullen 1-33, ojämna nummer i Partille kommun.
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes med 2 % 2022-01-01.
Antal lägenheter 102
Antal hyresrätter 6
Renoveringar Urval utfört underhåll/ renoveringar:
2010 Termostatbyte kompletterat med givare.
2013-2014 Fasad- och balkongrenovering.
2016 Byte av ytterdörrar.
2018 Fönsterdörrar och de två stora fönsterkassetterna i vardagsrummen byttes ut.
2019/2020 Relingen utfört.

Planerade renoveringar/underhåll:
2022 byte av kall- och varmvattenrör i bostäderna, arbete pågår nu.

Föreningen har en underhållsplan på 10 år med kontinuerlig uppfräschning och renovering. Det sätts av pengar till deras yttre fond enligt underhållsplanen.
Parkering Till parkeringen och garageplatserna är det separat kö: Utomhus ca 425:-/mån Inomhus ca 470:-/mån Inomhus, bakom galler ca 660:-/mån
Tv och bredband Föreningen har valt Tele2 som leverantör av Kabel-tv. Det finns planer på att dra in fiber, inga beslut är dock fattade i dagsläget.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen tillhandahåller plats för odlingslådor till medlemmarna, utan extra kostnad. Odlingsplatsen ligger på en trevlig plats mellan husen där det även finns fruktträd och bärbuskar. Till barnen i området finns det en gemensam studsmatta. Om man vill nyttja denna så får man lägga ett bidrag på 100 kr / hushåll.
Soprum ligger på gården mellan Ljungkullen 7 och 15. Det finns även en återvinningsstation vid parkeringshuset. Barnvagnsförråd samt cykelförråd.
Övrigt HSB är förvaltare. Bostadsrättsföreningen kräver inte individuellt medlemskap i HSB-föreningen.

Expeditionen ligger under Ljungkullen 7 och är öppen första helgfria måndagen varje månad mellan kl 18.00-18.45.

Föreningens hemsida: https://brfkvarnfallet.se/

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-03-04.

Övrigt

Allmänt om bostaden Nytt badrum 2021 Renoverat separat wc 2021 Ombyggnad extra sovrum 2020 Nytt klinkergolv i hall 2020 Nya vitvaror; kyl/frys, spis, torktumlare 2020 Nya ytskikt väggar, tak och golv kök/hall 2020
Övrigt Vänligen observera att lägenheten är en registrerad trea enligt lägenhetsförteckningen men marknadsförs och upplevs som en trea med halvrum.
Balkong Utöver den stora balkongen finns det även plats för kaffebord framför entrén.

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik.

Har du barn i skolåldern finns det gott om förskolor samt skolor i närområdet. Vallhamraskolan eller Ugglumsskolan mellan årskurs 1 – 9 finns på promenadavstånd.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende