Sävedalen, SÄVEDALEN

Broängsvägen 12

Välkommen till en ljuvlig lägenhet i två plan – med balkong och stor solig uteplats! Här erbjuds ett socialt präglat hem med genomgående planlösning, två entréer, badrum, separat wc, klädkammare, nyrenoverat kök samt två allrum. Föreningen har nyligen genomgått stambyte vilket har resulterat i nytt badrum och wc. Här kan ni njuta av ett fantastiskt kök med inbyggd vinkyl, genomgående fina golv, harmonisk färgsättning och fina detaljer rakt igenom. Parkeringsplats ingår i avgiften. Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 114 kvm
Avgift 5330 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 3 750 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Stor uteplats, nyrenoverat badrum+wc, nyrenoverat kök, 2 entréer, 2 allrum. P-plats ingår!

Planritning

Rebecka Polhem

Rebecka Polhem

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Broängsvägen 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 114 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Entréplan + ett extra allrum och förråd, en trappa ner.

Vilken lägenhet! Allt i gott skick och väl genomtänkt. Lägenheten ligger i ett lugnt område i mysiga Sävedalen, som omringas av både lägenheter och villor. Buss finns runt husknuten och spårvagn finns några minuter bort och här bor du mitt emellan innerstad och natur. Vallhamra Torg erbjuder mataffär, fik, frisör, pizzeria m.m. Gångavstånd till Härlanda Tjärn för bad och motion!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 114 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Efter att ha öppnat porten till huset och tagit några kliv in välkomnas ni till en ljus hall. Direkt till höger finns plats för både jackor och skor i en skjutdörrsgarderob med inbyggd belysning. Härifrån ges en fin inblick över lägenheten, till vänster nås badrum, längre in till vänster nås kök och det ena sovrummet, rakt fram ligger ett separat wc och till höger nås det luftiga vardagsrummet samt det andra sovrummet på entréplan. Häng av dig jackan och stig på, detta hem har många kvaliteter. Vi börjar med badrummet.

Badrum

Nyrenoverat (2020), smakfullt badrum där stor omsorg har lagts på detaljerna. Badrummet är väl tilltaget till ytan och här får både dusch och tvättmaskin plats (förberett för torktumlare). Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger ett vackert, ljust hexagonformat golv. Här finns förutom tvättmaskin och dusch, handdukstork, handfat, kommod och spegelskåp. Golvvärme finns. Föreningens tvättstuga är belägen i källaren och erbjuder gott om tider.

Wc

Ett separat wc i samma stil som badrummet, klinker i hexagon på golvet, vita helkaklade väggar, handfat, kommod samt wc i vitt utförande.

Sovrum

Två stora sovrum på entréplan med gott om plats för säng och förvaring. I bägge sovrummen ligger den vackra vitbetsade originalparketten (tröskelfritt). Mellan dessa två sovrum finner ni en klädkammare. Ett av sovrummen har utgång till den ljuvliga uteplatsen i soligt söderläge.

Balkong och uteplats

Sällsynt stor uteplats där du kan njuta av det fria och ostörda läget in mot den trevliga innergården. Här ryms både ett stort matbord, loungemöbler och odlingslådor- detta är en sann oas mitt i Sävedalen. Du når föreningens grönytor via en öppningsbar grind från uteplatsen.

Kök

Från hallen nås lägenhetens fantastiska och nyrenoverade kök. Så stilfullt och genomtänkt in i minsta detalj. Det trivsamma köket i vitt utförande erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter och den ljusa bänkskivan erbjuder goda arbetsytor. Ovanför bänkskivan sitter grått hexagonformat kakel. Den maskinella utrustningen består av inbyggd ugn, mikro (kombinerad ugn/mikro), induktionshäll, fläkt diskmaskin kyl och frys i fullhöjd samt en inbyggd vinkyl. Matplatsen har en naturlig plats vid köksfönstret.

Vardagsrum

Oerhört ombonat och stort vardagsrum. Ett generöst ljusinsläpp genomsyrar bostaden och här ryms både soffa, tevemöbel, fåtöljer och bokhyllor. Väggarna är målade i vitt och grått som ger en vilsam bas att inreda efter och golvet är belagt med den vackra originalparketten (vitbetsad).

Allrum/sovrum nedre plan

Via en spiraltrappa nås detta mysiga allrum. Perfekt som tonårsrum eller gästrum. Denna våning har nämligen en alldeles egen ingång från trapphuset.

Förråd

Lägenhetens förråd nås smidigt från allrummet i källaren. Här finns det gott om hyllplan för att kunna stuva undan saker och samtidigt hålla ordning.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-06-30
Primärenergital 157

Ekonomi

Lägenhetsnummer 61
Pris 3 750 000 kr utgångspris
Avgift 5330 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV och parkeringsplats.
Driftkostnad 7 058 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 7 058 kr

Elskostnaden avser både det fasta nätet och det rörliga.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 363 kr
Andel i förening 0,54239%
Andel av årsavgift 0,54239%

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Bockemossen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757200-8782
Gatuadress Broängsvägen 10
Postnummer 43365
Ort Sävedalen
Epostadress Brfbockemossen@outlook.com
Hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/bockemossen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Varmt välkommen till Brf Bockemossen! Föreningen äger 18 flerfamiljshus belägna i Sävedalen med omedelbar närhet till Vallhamra Torg. Husen är byggda 1968 och omfattande renovering gjordes 1986. Totalt finns 227 st lägenheter i föreningen. Bostadsområdet är uppdelat i tre gatuadresser: Utåkravägen, Broängsvägen och Getekullsvägen. Lägenheternas storlek varierar från 1- 5 rok.
Föreningens ekonomi En avgiftshöjning med 3 % skedde 2022-01-01. Troligtvis sker ytterligare avgiftshöjning nästkommande år.
Antal lägenheter 227
Antal lokaler 3
Renoveringar 2009 utfördes godkänd OVK och samtliga fönster samt balkongdörrar byttes.
2012 utfördes balkongrenovering och samtliga balkongräcken byttes ut.
2018 har föreningen installerat porttelefoner vid varje entré.
2019 byte av vissa maskiner i de gemensamma tvättstugorna. Det monterades en ny lekställning på Utåkarvägen och det byttes fasadbelysning vid parkeringarna.
2020 utfördes stambyte i föreningen.
2021 tvätt av fasader samt ombyggnation av föreningens lekplats.
2022 uppdatering av utemiljön

Framtida renoveringar:
Beroende av medlemsbeslut finns planer på att installerad laddstolpar framöver, se över installation av fiber, ombyggnation av hyreslokal till lägenhet och ev ombyggnation av grovtvättstuga till relaxutrymme.

Samarbetsavtalet med entreprenören Lumon för inglasningen av balkongerna är påskrivet och föreningen har godkänt bygglov.
Parkering Till varje bostad hör en parkeringsplats som ingår i avgiften. Parkeringen ligger i anslutning till husen tillsammans med besöksparkering. Föreningen förfogar även över 46 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 250 kr/månad.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via Tele 2 grundutbud.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats I området finns lekplats och bouleplan.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns gemensamma tvättstugor, cykelförråd, övernattningslägenhet 200 kr/ dygn (Getekullsvägen 14-16) och samlingslokal 50 kr/ tillfälle (Getekullsvägen 18-20). Till varje lägenhet tillhör ett förråd.
Övrigt Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/goteborg/brf/bockemossen

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-06-21.

Övrigt

Parkering Bilplatsen ingår i månadsavgiften

Dokument

Området

Sävedalen bjuder på något för de flesta med bl.a storslagen natur, shoppingstråk och sportanläggningar. Närhet till badsjöar, motionsspår och vandringsleder gör Sävedalen idealisk för friluftsliv. Vid Härlanda tjärn kan ni också få sällskap av Göteborgs sportfiskeklubb. Sävedalen ligger precis vid stadsgränsen till Göteborg med Fräntorp och Björkekärr som närmsta granne. Närheten till Östra sjukhuset gör läget utmärkt för alla åldrar.

Närområde

I Sävedalen finns flera matbutiker, pizzerior, frisörer, bageri, glassbar, bensinstationer och fotobutik. Där finns bland annat blomsteraffärer, ATG-butiker, restauranger, frisörer, antikaffär, jaktaffär, färghandel och banker. Glashuset, som är en mindre galleria, finns också här. Göteborgsvägen är en köpgata som går genom centrala Sävedalen och innefattar ett 20-tal butiker och restauranger. Innan köpcentret Allum byggdes bara några kilometer härifrån, var Göteborgsvägen ett viktigt handelscentrum för boende i hela Partille kommun. Vallhamra torg är ett annat handelscentrum i Sävedalen.

På Nya Vallhamra torg finns det mesta du behöver för att göra vardagen både enkel och njutbar. Du behöver aldrig släpa matkassarna speciellt långt för mitt på torget ligger en välsorterade Ica Supermarket med både chark- och fiskdisk. Orkar du inte laga mat kan du testa den ekologiska pizzan på uteserveringen i kvällssolen och varför inte ta en kaffe på maten på caféet nere på torget. Skulle du bli sjuk eller behöva medicin finns här både vårdcentral och apotek och Östra sjukhuset ligger knappt fem minuter bort. Som tur är finns det även biblioteksstation och spelbutik om du skulle bli rastlös när du ligger hemma. Dessutom finns det frisör, fotvård, konfektyr och blomsterbutik.

Har du barn i skolåldern finns det gott om förskolor samt skolor i närområdet. Vallhamraskolan eller Ugglumsskolan mellan årskurs 1 – 9 finns på promenadavstånd.

Kommunikation

Från Sävedalen till Göteborg City finns flera färdalternativ beroende på vilken del ni väljer att bosätta er i. Förslagsvis kan ni ta SVART EXPRESS mot Amhult från Vallhamra torg med en restid på ca 17 minuter in till centralstationen. Buss 514 går till Östra sjukhuset. Från Östra sjukhuset går spårvagn och buss 17.

Buss 513 tar dig från Göteborgsvägens olika hållplatser, t ex Skolvägen, in mot Heden på ca 20 minuter. Aktuella restider finner ni på västtrafiks hemsida.

Räkna på ditt nya boende