VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Röbäck, Röbäck

Slättmarksvägen 3

SNART TILL SALU – Kommer till försäljning i mitten på augusti.

Drömmer du om ett liv på landet men ändå med närhet till city? Välkommen till denna fantastiska hästgård i Röbäck, bara ett stenkast från Umåkers travbana och stadens bekvämligheter. Här finns möjligheter i överflöd att förverkliga dina drömmar om ett idylliskt boende och verksamheter av olika slag. Oavsett om du är hästentusiast eller har andra drömmar, erbjuder fastigheten möjligheter att utveckla verksamheter precis som du önskar.

På bostadshusets entréplan möts du av en farstu och en inre hall som ger en varm och inbjudande känsla från första stund. Köket är hjärtat i hemmet och erbjuder gott om plats för matlagning och umgänge samtidigt som man kan njuta av utsikten över den öppna slätten och omgivande naturen. Både allrum och vardagsrum har en social och funktionell planlösning där vardagsrummet pryds av en braskamin som skapar en mysig atmosfär. På entréplan finns också en tvättstuga och en gästtoalett. På det lite mera privata övre planet finns tre generösa sovrum, perfekt för den växande familjen, ett allrum med utgång till balkong och ett badrum.

På gården finns stallet med fem boxar för travhästar, en mindre box, en separat hästbox intill entrén till stallet samt tre boxar för ponnyhästar, ett dubbelgarage med dubbla fjärrstyrda portar och bagarstugan som är perfekt för den som älskar att baka eller helt enkelt omvandla den till ett mysigt gästhus. Här finns även en gungställning för de små barnen. I den lummiga trädgården som är inbäddad i grönska finns vinbärsbuskar, hallon, rabarber, jordgubbar, kaprifol, liljekonvalj, daggkåpa, rosbuskar och pallkragar som ger möjligheter till odling.

Omgivningarna är perfekta för bra ridvägar eller avkopplande promenader. Den natursköna miljön kring Röbäck är en fröjd för ögat året om, med vackra vyer och härliga utomhusaktiviteter.

Denna hästgård med sitt idylliska läge, charmiga byggnader och obegränsade möjligheter väntar på att få ett nytt kapitel skrivet. Ta chansen att förverkliga dina drömmar och skapa ditt drömhem i Röbäck. Kontakta mig för mer information – detta är en möjlighet du inte vill missa!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea/Biarea 160 kvm + 15 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 6 varav 3 sovrum
Tomt 3030 kvm
Byggnadsår 1939
Pris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 37
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Idyllisk hästgård på unikt läge i Röbäck!

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slättmarksvägen 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 6 varav 3 sovrum
Boarea 160 kvm. taxeringsinformation

ENTRÉ
Välkomnande entré med plats för att hänga av sig sina ytterkläder. Ljusa tapeter och klinker på golv med golvvärme (el). Här finns också en klädkammare för ytterligare förvaring.

INRE HALL
Från entrén välkomnas man in i husets inre hall med ljusa tapeter och enstavsparkett. Från hallen når man entréplanets samtliga rum.

KÖK
Det charmiga köket som är smakfullt inrett är inbjudande och ger en varm och behaglig känsla. Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaring genom de lantliga skåpen och lådor. Från kökets fönster njuter man av den vackra utsikten över omgivningarna. Väggarna är målade och på golvet ligger en oljad ekparkett. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, spishäll med ugn, fläktkåpa och integrerad diskmaskin. Runt det stora köksbordet ryms både familj och vänner på besök.

ALLRUM
Vidare från köket når man husets allrum där man rymmer en soffgrupp och övrigt möblemang. Generöst med ljusinsläpp och fin utsikt över omgivningarna. Tapet på vägg och laminatgolv.

VARDAGSRUM
Från allrummet når man vardagsrummet som pryds av braskaminen som ger behaglig värme. I det ljusa sällskapsrummet som är inrett med ljusa tapeter och laserat trägolv finns generöst med ljusinsläpp.

WC
Toalett inredd med wc och handfat. Tapet på vägg, vitmålad pärlspont och plastmatta.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är inrett med plastmatta och målade ytskikt. Inredningen består av tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med ho, varmvattenberedare och flertal hyllor och skåp som ger bra förvaringsmöjligheter.

ÖVRE PLAN
Genom den målade trappen når man husets övervåning som inrymmer tre sovrum, allrum och badrum.

ALLRUM
Väl uppe på övre plan kommer man direkt in i det charmfulla allrummet som med sitt målade trägolv och ljusa tapeter skapar en härlig atmosfär. Härifrån når man balkongen med utsikt över den lummiga trädgården. Från balkongen når man husets vind.

SOVRUM
Det första sovrummet är inrett med ljusa tapeter och plastmatta på golv. Här finns fem garderober och en klädkammare som rymmer gott om förvaring.

SOVRUM
Det andra sovrummet är inrett med ljusa tapeter och målat trägolv. Här finns tre garderober.

SOVRUM
Det tredje sovrummet är inrett med ljusa tapeter och plastmatta. Här finns två garderober.

BADRUM
Rymligt helkaklat badrum med fönster, dusch, toalett och linnegarderob samt gott om förvaring.

STALLET
I stallet finns fem generösa boxar och en mindre. I den inre delen av stallet finns fyra mindre boxar anpassad för ponny. Här finns flera ytor och generösa utrymmen för andra verksamheter, fikarum, spånbod, smedja och selkammare. På övre plan erbjuds stora förvaringsmöjligheter. Intill stallet finns mindre separat stall med egen ingång och plats för en häst, perfekt för ex uthyrning.

DUBBELGARAGE
Dubbelgarage med två fjärrstyrda portar. Här finns elelement och laddbox för elbil.

BAGARSTUGA
En förtjusande bagarstuga utrustad med en fungerande traditionell bakugn, gästrum och gott om förvaringsutymmen.

BRA ATT VETA
- Solceller som genererar ca 10 000 -15000 kWh per år.
- Brandskyddskontroll är utförd 2024-04-09 utan noteringar.
-Internet via ADSL.
-Kommunalt vatten.

RENOVERINGAR GJORDA PÅ FASTIGHETEN
2024
-Ny luftvärmepump.

2023
-Installerat solceller.

Ca 2022
-Ny tvättmaskin.

2021
-Målat och blästrat fasad
-Installerat fjärrstyrda garagedörrar

Ca 2020
-Ny torktumlare.

2018
-Renoverat kök med nya köksluckor och skåp. Nytt oljat ekgolv.

Ca 2013
-Ny kyl och frys.

Ca 2003
-Nytt plåttak

1975
-Huset helrenoverades med ny el, vvs och stammar.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plansvilla
Fastighet Röbäck 65:1
Boarea 160 kvm
Biarea 15 kvm
Byggnadsår 1939
Vatten & avlopp Kommunalt vatten. Enskilt avlopp trekammarbrunn.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Torpargrund/ källardel
Uppvärmning Direkt el, solceller, luftvärmepump och kamin
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Stall, bagarstuga och dubbelgarage

Energideklaration

Utförd Beställd

Ekonomi

Typkod 120, Lantbruksenhet, bebyggd
Summa inteckningar 518 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 23 000 kWh/år
Driftkostnad 44 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 34 000 kr
  • Vatten/avlopp: 6 000 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 000 kr

Tomt

Tomtarea 3030 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Ledning(2 st)
Last: Avtalsservitut Kraftledning, 24-IM1-73/1896.1
Last: Avtalsservitut Ledning, 24-IM1-66/3893.1
Last: Avtalsservitut Ledning, 24-IM1-74/4705.1

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.
Just nu pågår arbetet med Västra länken som kommer förbättra tillgängligheten till och från Röbäck, vilket gör pendling enklare och snabbare.