VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Röbäck, Röbäck

Skyttelvägen 98

Snart presenteras denna välplanerad enplansvilla i barnvänliga och populära Röbäck! Huset har en tilltalande planlösning och fördelar fyra fina sovrum, centralt placerat vardagsrum med utgång till solfylld altan, rymligt kök, wc, separat tvättstuga och ett stort badrum som just nu håller på att renoveras.

På fastigheten finns ett garage med fjärrstyrd port samt förråd, praktiskt ihopbyggt med huset samt en friggebod. På tomten finns utrymme för lek och spring och möjlighet till planteringar och odling för dig med trädgårdsintresse.

Idylliska Röbäck har en fantastisk omgivning och ett aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor ni med närhet till elljusspår, skidspår med härlig skog runt husknuten. I byn finns förskolor, två skolor varav en upp till nionde klass, fotbollsplaner, idrottshall och mataffär i vacker, lantlig miljö. Samtidigt bor ni stadsnära, endast 6 km från Umeå centrum. God bussförbindelse och från Röbäck via nya västra länken tar ni er enkelt till Avion och dess kompletta köpcentrum.

Här finns möjligheten att skapa ditt drömhem och sätta din egen prägel på huset. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning!

Information

Bostadstyp 1-familjs friliggande villa
Boarea 123 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 759 kvm
Byggnadsår 1996
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skyttelvägen 98

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 123 kvm. taxeringsinformation

Huset disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande hall med bra möjlighet till avhängning av ytterkläder i stor platsbyggd skjutdörrsgarderob med spegelglas. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en ljus matta som fint löper vidare in i det stora köket.

KÖK
Husets hjärta, köket är i klassisk stil och har mycket goda förvaringsmöjligheter och fina arbetsytor. Köksluckorna är tidlöst vita med rostfria handtag, ljust delvis dekorerat kakel och arbetsbänk i mörk laminat? Sten? Kökets maskinella utrustning består av fullstor kyl och frys, spis med häll och dubbla ugnar, fläkt och diskmaskin. Det generösa rummet har plats för stor matgrupp vilket bjuder in till besök och sociala tillställningar.

VARDAGSRUM
Centralt placerat i huset nås det rymliga och ljusa vardagsrummet. Här finns utrymme för stor soffa, tv-möbler och möblemang. Tapetserade väggar och klassiskt ekparkettgolv ramar fint in ytskikten.

Härifrån når ni husets trevliga altan i solfyllt söderläge med utsikt över gården och liten skogsdunge.

SOVRUM
Det första sovrummet nås från husets kök och är perfekt lämpat som gästrum eller kontor. Garderober till klädförvaring. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger en ljus träliknande matta.

SOVRUM
Det största sovrummet har utrymme för dubbelsäng och möblemang. Platsbyggda garderober ger fin förvaring. Tapetserade väggar och ljus matta klär ytskikten.

SOVRUM
Det tredje sovrummet ligger intill det störta och är idag inrett som ett gym. Ljus matta pryder golver och väggarna är även här tapetserade i vitt. Garderober finns till förvaring.

SOVRUM
Det fjärde sovrummet nås från hallen och har även ljus mönstrad matta på golv och tapetserade väggar. Garderober finns till klädförvaring.

BADRUM
Husets badrum håller på att renoveras. Därför finns inga tagna bilder. Kontakta ansvarig mäklare för mer information om utförandet.

WC
I Anslutning till husets hall nås mindre wc/gästtoalett. Inredningen består av wc, tvättställ och spegelskåp. Ljus matta klär ytskikten.

TVÄTTSTUGA/GARAGE
Från köket nås rymlig tvättstuga inredd med tvättmaskin, torktumlare, vask, bänk för klädvård och förvaringsskåp. Ytorna är klädda i ljus våtrumsmatta.
Via tvättstugan nås garage med fjärrstyrd port. Garaget har avlopp och el. Bakre delen av garaget används idag som förråd.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla
Fastighet Röbäck 30:75
Boarea 123 kvm
Byggnadsår 1996
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Krypgrund
Uppvärmning Värmepump-frånluft (el) och värmepump-luft/luft (el)
Ventilation Frånluft
Övriga byggnader Praktiskt i anslutning till huset nås varmgarage med fjärrstyrd port, avlopp och förrådsdel.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2023-08-14
Primärenergital 96

Ekonomi

Taxeringsvärde 3 154 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 1 313 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 841 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 841 000 kr
Värdeår 1996
Summa inteckningar 1 077 000 kr
Fastighetsskatt 9 287 kr
Elförbrukning 14 021 kWh/år
Driftkostnad 33 709 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 9 100 kr
  • Renhållning: 2 900 kr
  • Hushållsström: 21 709 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år. Huvudsäkring 25 Ampere. Vattenförbrukningen är beräknad på 142 kub.

Tomt

Tomtarea 759 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Övrigt Stor gräsmatta för lek och spring. Här finns gott om utrymme för planteringar och odlingar för dig med trädgårdsintresse.
Uteplats På husets baksida finns insynsskyddad altan med utsikt mot mysig, liten skogsdunge. Här avnjuts solen under dagen.
Parkering På fastigheten finns ett garage med fjärrstyrd port. Framför garaget på asfalterad yta finns plats för parkering av två bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Planbestämmelser Stadsplan (1984-03-29)

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.