VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Röbäck, Röbäck

Paletåvägen 4

Snart presenteras denna renoverade och modernt inredda trea på populära Röbäck! Lägenheten har en genomgående röd tråd med smakfulla detaljer, tidlös färgsättning och de sociala ytorna har vackert fiskbensmönstrat golv. Lägenheten har egen ingång från markplan med stor solfylld altan på framsidan samt mysig balkong med kvällssol på byggnadens baksida. I harmoni fördelas stilsäkert renoverat kök med praktisk köksö, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, generöst vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp, två sovrum i bra storlek och fin garderobsförvaring, extrabyggd kontorsyta ovanför hall samt rymlig klädkammare.

Välskött förening med många fina faciliteter för de boende som gym, vallabod, hobbyrum, bastu, festlokal med övernattningsmöjlighet och flertalet tvättstugor. Rymligt förråd och kolonilotter finns i närheten.

Omtyckta Röbäck har fantastisk miljö och ett aktivt förenings- och friluftsliv. Här bor ni med ett stenkast från elljusspår och skidspår med lekplatser och härlig skog runt knuten. I byn finns skolor, förskolor, fotbollsplaner, idrottshall och mataffär. Ett fint boende i vacker, lantlig miljö och samtidigt stadsnära, endast 6 km från centrum. God kommunikation med buss och busshållplats utanför lägenheten. En lägenhet som måste upplevas på plats! Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till förhandsvisning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 78 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5538 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1990
Pris

Ansvarig mäklare
Erika Jansson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 39
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART HÄR!

Planritning

pl PALETÅ
pl PALETÅ
Erika Jansson

Erika Jansson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Paletåvägen 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 2

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1990
Ventilation FTX

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-18
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 212416001-0103
Avgift 5538 kr/mån
Kommentar till avgiften inklusive värme, vatten, internet och tv
Elförbrukning 4 099 kWh/år
Driftkostnad 4 850 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 850 kr

Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning under förgående år inklusive 16 Ampere lägenhetssäkring.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,8624%
Andel av årsavgift 0,8624%

Förening

Föreningsnamn RB Röbäckshus nr 6
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716463-7105
Gatuadress Paletåvägen
Ort Umeå
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen RBF Röbäckshus nr 6 är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 104 lägenheter på adresserna Paletåvägen 1-113, fastighetsbeteckning Röbäck 30:111. Husen är uppförda 1990 och i bostadsområdet finns olika lägenheter och hustyper som flerfamiljshus och radhus. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

För närvarande inga höjningar eller ofinansierade renoveringar enligt underhållsplaner, 2024 kommer troligtvis en justering på månadsavgiften med ca1-3kr/m2 boyta. Detta för att möta upp ränteläget för omsättning av ett utgående lån under 2024 (information från ordförande 2023-09-13).

HUSENS SKICK
Föreningen följer en underhållsplan och renoverar löpande det som behövs, avsatta medel finns.
2021 Installationer, golvbrunnar, målning huskropp utvändigt.
2018 Kompletterande målning efter besiktning, renovering av brokvistarna och iordningställande grillplatser vid lekparken/byte av en del lekparksutrustning.
2016-2017 Målning fasader, panelbyte.
2013-2015 Ombyggnad ventilation inkl byte av köksfläktar och tvättmaskiner i tvättstugan.

GÅRDEN
Trevlig innergård som består av gräsmattor, planteringar samt flera fina lekplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv via Telenor, basutbud + 8 extra kanaler. Bredband via Bredband 2, 100 MB. Detta tillkommer som en obligatorisk avgift om 180kr på månadsavin.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I föreningen finns lägenhets- och cykelförråd. Föreningen har 4 st tvättstugor som är rustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel samt vask för klädvård. Grovtvättstuga, gym, vallabod och snickarbod finns tillgängligt utan kostnad för föreningens medlemmar att använda. Samlings/festlokaler finns att hyra för en billig peng per tillfälle. I den ena samlingslokalen finns bastu, toalett och kök och lokalen kan användas som gästlägenhet. Grovsoprum finns, där boende i föreningen kan lämna in större sopor (t.ex möbler) om man inte kan forsla bort dem själv. Återvinning av allt, utom farligt avfall, på området. Trädgårdsbod med trädgårdsredskap.

PARKERING
Parkeringsplats med elstolpe kostar 180 kr/mån samt garageplats kostar 350 kr/mån.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb. Om det skulle vara kö på samtliga platser finns det andra parkeringsplatser att tillgå tills dess att man fått sin egen plats - kontakta ordförande för mer information.

Styrelsen 2023-09-13: "Parkering skall alla få minst en till att börja med. Kö ev på fler beroende på hur det ser ut just vid tillfälle för köpet. Man får parkeringsbevis av styrelsen om man behöver stå på gästparkering, vi har även 2 övriga parkeringar som man kan få låna tills man fått sin egen med stolpe. Garage har vi kö till och det tar vanligtvis några år innan man får ett."

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. I närheten finns ett kolonilottsområde som förvaltas av Röbäcks kolonilottsförening. Kontakta dem vid intresse av att odla på fin kolonilott. Hemsida www.rbh6.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2023-09-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Balkong och förråd upplåts med nyttjanderätt.

Dokument

Området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet och hela området består av marknära bostäder. Bebyggelsen består av lägenheter och småhus med bostadsrätter och hyresrätter. I området finns förskolor, skolor, elljusspår, motionsslingor, fotbollsplaner och motionshall. Livsmedelsbutik med vissa posttjänster ligger centralt i området.

Närområde

Röbäck har tre skolor, Linneaskolan som är en högstadieskola och två låg- och mellanstadieskolor, Linblomman och Röbäcksskolan. Röbäcksskolan är Umeås näst äldsta skola efter Östtegsskolan. På området finns även 3 förskolor belägna. Röbäck fick viss uppmärksamhet i media när Röbäcksbon och tillika tidigare skidstjärnan Per Elofsson rönte framgångar. Röbäcks idrottsarena, "Elofssonhallen", är döpt efter honom. Glashyttan Glödheta har även bidragit med glasskulpturer som är kända över hela kultursverige.

Kommunikation

Hit tar man sig lugnt och säkert via cykelvägen söderut, och trampar man på tar det inte mer än en kvart från stan. Ta den gamla träbron över älven, följ Bryggargatan genom Teg och följ cykelvägen tills du ser skylten som välkomnar till Världsmästarbyn. Röbäck har goda bussförbindelser som går nästan hela dagen samt någon gång på natten. Ta linje 9 för en smidig bussresa hela vägen till Röbäck. Med bil tar du höger mot Gräsmyr strax efter Tegsbron, och följer Riksvägen över Röbäckslätten.