VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Furulund, PARTILLE

Hyggesvägen 10

Som boende på Hyggesvägen 10 har du förmånen att njuta av alla fördelar ett centralt boende i Furulund kan erbjuda. Runt hörnet finns en mataffär, vårdcentral, blomsterhandel samt närlivs. Här har du nästintill direktaccess till alla trevliga badplatser runt Prästtjärn och Kåsjön. I närområdet finns det gott om träningsanläggningar som förslagsvis Friskis och Svettis och vill du ta dig in till centrala Partille eller Göteborg så går kollektivtrafiken precis utanför bostaden. Lägenheten i markplan med uteplats i soligt läge och erbjuder fräscha ytskikt med ett renoverat kök och badrum.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3871 kr/mån
Rum 2
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1992
Pris 2 450 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Rebecka Polhem
Reg. Fastighetsmäklare
0736-99 47 01
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Hyggesvägen 10

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 64 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Lägenheten ligger i markplan

En riktigt bra planerad tvåa, där ytan fördelats på bästa sätt. Både kök och vardagsrum är av bra storlek, likaså sovrummet som är stort och rymligt. Badrummet nås från hallen och rymmer allt man behöver. Bostaden har även en klädkammare samt ett stort vardagsrum. Balkongen/uteplatsen nås givetvis från vardagsrummet, precis som det ska vara. Utsikten utanför blir en grön och lummig fond under sommarhalvåret.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 64 kvm
Byggnadsår 1992
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Stig in i denna trevliga hall. På golvet ligger snyggt och praktiskt klinkergolv. På din vänstra sida finns plats för avhängning. I hallen nås en klädkammare samt förvaring bakom skjutdörrar.

Badrum

Från hallen nås det helrenoverade badrummet. Badrummet är utrustat med grått klinker på uppvärmt golv, vitt kakel, badkar, kommod och handfat, wc samt tvättmaskin. Ovan handfatet finns även ett spegelskåp. Det finns gott om plats för ytterligare förvaring för badrumsartiklar samt handdukar.

Sovrum

Mycket rymligt sovrum som har plats för långt mer än en dubbelsäng. Väggarna är ljusa och bryts av med en grå fondvägg. Gott om plats för att installera garderober samt annan förvaringsmöbel om så önskas.

Kök

Köket är i ljust utförande med vita luckor. Ovan bänkskivan i trä sitter ett svart kakel. Maskinparken består av kyl /frys, spis, ugn, mikro, diskmaskin samt köksfläkt. En naturlig matplats finns för fyra till sex personer vid de två stora fönsterpartierna.

Vardagsrum

Vardagsrummet inrymmer en stor soffa med soffbord, fåtölj, tv-möbel eller förslagsvis en bokhylla. Härifrån nås den rymliga uteplatsen i soligt läge. Den härliga uteplatsen utgör en fin plats att starta dagen på med en frukost för två eller varför inte runda av efter en dag på jobbet med en kopp. Ni rymmer både bord, stolar och även kryddväxter och blommor. Från uteplatsen finns en grind så att gräsmattan framför enkelt kan användas.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd. Ta hissen en trappan 1 våning ner i samma hus.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-03-16
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 123
Pris 2 450 000 kr utgångspris
Avgift 3871 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Driftkostnad 9 100 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 3 500 kr
  • Övrigt: 3 600 kr

Driftskostnaderna är individuella och varierar beroende på familjesammansättning, vanor samt avtal. Posten övrigt avser kostnad för bredband.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,298%
Andel av årsavgift 0,298%

Förening

Föreningsnamn Brf Pepparkaksstaden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-9028
Gatuadress Hyggesvägen 12
Postnummer 43348
Ort Partille
Epostadress styrelsen@pepparkaksstaden.se
Hemsida www.pepparkaksstaden.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen bildades 2005 och innefattar 266 lägenheter, vara 16 hyresrätter i 18 flerbostadshus i 1-5 våningar upplåtna med bostadsrätt på adresserna Hyggesvägen och Nävervägen.

Föreningens 266 bostäder fördelar sig enligt följande:
94st 2rok
102 st 3rok
70 st 4rok

I BRF Pepparkaksstaden bor du i trevliga omgivningar och bekvämt med omedelbar närhet till Furulunds centrum. Härliga badplatser runt Kåsjön finner du endast ett par minuter bort. Närhet till bussar som tar dig till Partille centrum och Allum på kort tid samt in till centrala Göteborg på ca 30 minuter.
Föreningens ekonomi Föreningen har höjt avgiften för 2023, inga fler planerade i dagsläget.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 266
Antal hyresrätter 16
Antal lokaler 6
Renoveringar Föreningen följer en 30-årig underhållsplan som ligger till grund för allt arbete som utförs under åren. Läs igenom Årsredovisningen för mer detaljerad information.

2018: Målning av balkonger
2019: Samlingslokalerna renoverades
2020: Radonmätning
2021: Projektet med byte av hissar påbörjades, kommer pågå de närmaste åren.
-Garagerenovering pågår, gemensamhetsgaragen är klara.
-Fasadarbetet är ett projekt som pågår och kommer att pågå några år då man arbetar med ett hus/år.
Ett projekt pågår med att anlägga ladd-platser för parkering, tidsplanering ej klar. Det kommer att vara publika platser för våra medlemmar inte uthyrningsbara. Man laddar och sedan lämnar man platsen.
Parkering I föreningen finns det följande bilplatser; 96 p-platser, kostnad c.a 200 kr/mån. 98 platser i gemensamt garage, kostnad c.a 280 kr/mån. 82 garage, kostnad 500 kr/mån. För samtliga parkeringsalternativ gäller separat kö. Föreningen försöker vid tillträde ordna en plats ute, kontakta styrelsen styrelsen@pepparkaksstaden.se så är dom behjälpliga. Ett projekt pågår med att anlägga ladd-platser för parkering, tidsplanering ej klar. Det kommer att vara publika platser för våra medlemmar inte uthyrningsbara. Man laddar och sedan lämnar man platsen. Besöksparkering finns i området.
Tv och bredband Föreningen har ett grundutbud av tv kanaler via kabel-tv från Tele2 som ingår i månadsavgiften. Bredband och utökat TV-utbud kan tecknas av medlemmen via valfri operatör. Telenor erbjuder fiberuppkoppling till vissa hus.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Föreningen har två gemensamhetslokaler som medlemmar får hyra för c.a 300 kr/dag (på Hyggesvägen 3 och Nävervägen 3). Det finns dessutom en bastu på Hyggesvägen 3 som har blivit renoverad. Får du gäster så finns det övernattningslägenhet på Nävervägen 3 för c.a 300 kr/dygn.
Övrigt Brf Pepparkaksstaden har 12 st gruppbostäder i området samt två förskolor som sköts av Partille Kommun. Lokalerna tillhör föreningen.

Närmsta hållplats "Stubbvägen" ligger drygt 100 m från området. Härifrån tar du enkelt en buss ner till Partille Centrum och vidare till Göteborg.

HSB sköter den administrativa förvaltningen.
Två av föreningens anställda sköter den tekniska förvaltningen.
Föreningen kräver inte individuellt medlemsskap i HSB.

Föreningen har även en egen hemsida: www.pepparkaksstaden.se

Informationen ovan är tagen från styrelse, säljare, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-04-21.

Dokument

Området

Närheten till kommunikationerna gör det här till ett eftertraktat område att bo i med stort köpcentrum i närheten, flera skolor samt förskolor. Men man är heller aldrig långt borta från vackra naturområden och promenadstråk som vackra Kåsjön med fin badplats för de varma sommardagarna. Partille är en kommun i ständig utveckling och här satsas det nu för fullt med flera samhällsbyggnadsprojekt med fokus på Partille centrum.

Närområde

I Furulund Centrum finns en kyrka, mataffär, frisör, pizzeria, spelbutik/kiosk, vårdcentral samt posthantering. Vid Furulund Centrum finns även Furulunds skola (F-6). På några minuter nås Kåsjöns populära badplats.

Bekvämt avstånd till shopping i Allum med dess utbud av 100 butiker, mataffärer, restauranger och caféer.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss till Göteborg och med buss ner till Partille Centrum. Från Furulund tar du dig in till Göteborg på ca 20 minuter. Du har busslinjer som 513, 515, 503, 502, 506, Gul Express som tar dig till Göteborg, Härryda Kommun och Partille Centrum för att där kunna ta dig vidare med pendeltåg till Alingsås eller Lerum eller byta till annan buss mot Göteborg.

Övrigt

I Furulund finns gott om aktiviteter. Furulunds IK erbjuder fotboll för stora och små och på nära avstånd nås Partilles ridklubb. Det finns även gym och simhall inom nära räckhåll.

Räkna på ditt nya boende