Visningar

Tisdag 28 Juni KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Oxie, OXIE

Lergodsvägen 143

Nu finns det möjlighet att förvärva detta rymliga och väldisponerade bostadsrättskedjehus i attraktiva Oxie! Med 120 välplanerade kvadratmeter som är uppdelat på 5 rum erbjuds stora sällskapsytor i form av ett stort vardagsrum med mycket ljusinsläpp samt en fin atriumgård med ett uterum. Med hela fyra sovrum samt två badrum och egna tvättmöjligheter passart detta boende perfekt för den större barnfamiljen. Hela bostaden har på senare tid genomgått renovering med väl genomtänka materialval.

Här bor du i en välskött bostadsrättsförening i ett bra grannskapsområde. Ett stenkast från bostaden hittar vi den fina Oxievångsparken, det är även nära till skolor och aktiviteter som Oxieskolan eller Oxiebadet. Med närhet till ringvägen tar man sig snabbt både in till Malmö eller över sundet. Ett hem att trivas i!

Information

Bostadstyp Kedjehus
Boarea 120 kvm
Avgift 7321 kr/mån
Rum 5
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1982
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Brf-kedjehus i eftertraktade Oxie på 120 kvm med uteplats!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lergodsvägen 143

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 120 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsradhus
Boarea 120 kvm
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Vi välkomnas in i detta hus genom en stor och rymlig hall, väggarna är vitmålade och golvet pryder ett marmorinspirerat klinkergolv.

Kök

Stort och välplanerat kök med goda arbets- och förvaringsmöjligheter samt utrymme för matplats om 6 personer. Köksinredningen består av vita köksluckor, bänkskiva i mörk laminat med marmormönster tillsammans med fint vitt kakel som stänkskydd. Utrustningen består av integrerad ugn, mikro och diskmaskin samt spishäll med spisfläkt och side-by-side kyl- och frys. Vitmålade väggar och vitt marmorinspirerat klinkergolv.

Vardagsrum

Placerat bredvid köket hittar vi vardagsrummet som är gjort för större sällskap, vardagsrummet gränsar till atriumgården vilket ger goda ljusinsläpp med tack vare stora fönsterpartier. Genom vardagsrummet når vi även utgången till det fina uterummet. Vita väggar samt ekparkett på golvet.

Sovrum 1

Det första sovrummet finner vi direkt anslutning till vardagsrummet avskilt från de andra tre sovrummen. Här ryms större dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Vita väggar samt ekparkett på golvet.

Atriumgård & Uterum

Från vardagsrummet tar vi oss ut till det mysiga inglasade uterummet ger möjlighet till matplats eller loungegrupp. Genom uterummet når vi ut till den härliga atriumgården med minimalt med underhåll tack vare att atriumgården delvist är belagd med trädäck och delvist stensatt. Från atriumgården når vi även det rymliga förrådet som erbjuder praktisk förvaring.

Klädkammare

Stor walk-in-closet som sväljer hela garderoben och lite till.

Sovrum 2

Master sovrum som är väl tilltaget till ytan. Här ryms såväl som stor dubbelsäng som ytterligare möblemang. Vita väggar samt ekparkett på väggar.

Sovrum 3

Mindre sovrum som lämpar sig perfekt som barnrum eller hemmakontor. Vita väggar samt ekparkett på golvet.

Sovrum 4

Ännu ett större sovrum som rymmer större dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Vita väggar samt ekparkett på golvet.

Badrum

Rymligt och modernt badrum som nyligen renoverats. Mycket stilrent med vitt kakel på väggar samt mörk klinker på golvet. Utrustningen består av handfat med överskåp, toalettstol, vägghängt förvaringsskåp med spegel samt badkar för extra lyx i vardagen. Här har ni även egna tvättmöjligheter i form av tvättpelare med tvättmaskin samt torktumlare.

Gäst-WC

Bostadens mindre badrum är även det renoverat i moderna färger med vitt kakel på väggar och vitt marmorinspirerat klinkergolv. Utrustningen består av dusch, wc, handfat med förvaring, spegelskåp samt handdukstork.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-05-02
Energikonsumtion 120 kWh/m2 år.
Primärenergital 133

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0050
Pris 2 495 000 kr
Avgift 7321 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband, bostadsrättstillägg och garage
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,54745%
Andel av årsavgift 0,54745%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Marietorp i Oxie
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716406-8970
Gatuadress Keramikv. 51
Postnummer 23840
Ort Oxie
Hemsida http://www.brfmarietorp.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1982 på fastigheten Keramikvasen 1 och består av 210 lägenheter. Marken innehar föreningen med tomträtt (omförhandlades 2020-01-01 och ny tomträttsavgäld gäller fr.o.m 2021-01-01 och gäller 10 år framåt). Fastighetens adress är Fajansvägen 4-206, Lergodsvägen 7-183 samt Keramikvägen 11-67. Det finns 212 garageplatser och 60 parkeringsplatser utomhus.
Föreningens ekonomi Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Äger föreningen marken Nej (tomträtt)
Antal lägenheter 210
Renoveringar Utfört underhåll:
- Målat balkonger och burspråk samt bytt ut dåliga brädor och ersatt med nya.
- Bytt ut bänkar efter behov
- Ny plåt över samtliga cykelförråd och miljörum på fyrkanten.
- Monterat ny belysning i samtliga garage
- Målat om samt fräschat upp kvarterslokalen
- Renoverat fasader efter behov
- Underhållsspolning av samtliga avlopp och stammar (2021)
- Bytt ut samtliga torktumlare (2021)
- Reparation av vissa stammar i krypgrund (2021)


Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:

- Fortsatt renovering av fasader
- Målning samt byte av panel/ plyfaskivor på fasaden på utsatta fastigheter.
- Byte av torktumlare kommer ske under 2020-2021
- Montering av ny plåt ovanför ingångarna till fyra st miljörum och samtliga cykelförråd.
- Byte av träpaneler på 48 av radhusen
- Diverse underhåll, så som byte av golvbrunnar i miljörum
- Förbättra en del sandlådor
-Asfaltering av ca 600 kvm gångbanor
- Löpade underhåll av utemiljö så som plantering av nya träd, ny lekplats (50 kvm inriktad till barn 3-5 år)
Parkering Det ingår en garageplats till alla lägenheter. Det finns även 60 st parkeringsplatser som går att hyra för ca 150 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Telenor, basutbud ingår i avgiften. Internet: Föreningen har fiber via Halebop med en hastighet på 100/100Mbit/s. Kostnaden för internet ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har 4 st tvättstugor. Varje tvättstuga har 2 rum som är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.
Festlokal som går att hyra för en kostnad om 700kr/dygn. (deposition 3000 kr).
Gemensamt cykelrum för lägenheterna, radhusen har eget förråd på sin uteplats.

Föreningen tillämpar tillsyn innan tillträdet med säljare och köpare. Se bostadsrättsföreningens hemsida http://www.brfmarietorp.se för mer information om bostadsrättsföreningens regler vid renoveringar, trivselföreskrifter, årsredovisning, stadgar mm.

I samband med överlåtelse så sker en besiktning av lägenhetens våtutrymmen. Besiktning utförs av föreningen utsedd besiktningsman mellan undertecknande av överlåtelseavtal och föreningens godkännande av medlemskap. Denna besiktning fråntar inte köparens undersökningsplikt.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 9 feb. 2022. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar, parkeringsplatser och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun. Oxie består till största delen utav villabebyggelse. Orten har en egen järnvägsstation, Oxie station som vi finner i centrala Oxie. Oxie bestod ursprungligen av flera byar som växt samman till ett samhälle, ett samhälle som ligger avskilt från Malmös tätort och har sin egen karaktär och identitet.

Närområde

I Oxie centrum hittar vi bekvämligheter som bland annat matbutik, frisör, apotek, kafé samt flertalet restauranger. Intill finner vi vård för både människa och djur med Oxie vårdcentral, tandvård och veterinär.

Kommunikation

Genom området går stadsbusslinje 32 som går mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. I norra delen av området längst Tegelbruksvägen hittar vi tågstationen som på 10 minuter tar oss in till centrala Malmö. Passerar man genom Oxie så når man snabbt motorvägen där man kvickt når Yttre och Inre ringvägen av Malmö.

Parkering

I området råder fri parkering utanför privat mark.

Övrigt

I Oxie finner vi flertalet förskolor samt grundskolor utspritt genom hela området. Centralt placerad i området hittar vi Oxievångshallen som erbjuder och olika sportmöjligheter, gymanläggning samt Oxievångsbadet runt hörnet.

Räkna på ditt nya boende