VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Oxie, OXIE

Fajansvägen 66

Nu finns snart möjlighet att förvärva ett av de populära enplans-parhusen på Oxie. Parhuset erbjuder inget mindre än 3 sovrum, rymligt kök, luftigt vardagsrum, stort badrum samt egen tvättavdelning. För att göra det hela lite lyxigare så bjuder huset på fantastiska fönsterpartier som erbjuder ett otroligt ljusinsläpp och från vardagsrummet når vi ut till den enastående uteplatsen där vi möts av inget mindre än ett inglasat uterum, där vi gärna spenderar kvällar med vännerna och familj. Uteplatsen vetter ut mot sydost, vilket är perfekt för den morgonpigge att avnjuta dagens första kopp eller lunchen i solen.

Här bor du med närhet till skolor och förskolor, massor av grönska där man gärna tar en mysig promenad med hunden. För pendlaren så har vi goda tåg och busskombinationer som tar dig in och ut från stan på nolltid.

Varmt välkomna att höra av ert intresse!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 120 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7321 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1982
Pris 2 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Varo Dalawy
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 15
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Villakänsla i parhus i Oxie med solsäker trädgård!

Planritning

Varo Dalawy

Varo Dalawy

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fajansvägen 66

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 120 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans bostadsrättsradhus
Boarea 120 kvm
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Vi tar oss in i detta radhus och möts av en ljus och välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter. Här vilar laminat på golvet som samspelar sig väl med dem vitmålade väggarna.

Kök

Vidare möts vi av köket, här har vi goda förvaringsmöjligheter med hjälp av över- och underskåp och här möblerar vi med en matgrupp om så önskas. Köket är utrustat med spishäll, vask, inbyggd mikro, inbyggd ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Ett kök med goda arbetsytor för matlagaren.

Vardagsrum

Vi tar oss vidare till vardagsrummet som bjuder på stora sociala ytor, här får vi med enkelhet plats med en större soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. I dagsläget har dem valt att ta bort en vägg vilket gör att man får både plats med soffmöblemang samt matgrupp i vardagsrummet men det går enkelt att göra det till ett sovrum om man så önskar. Väggarna är målade i vitt och på golvet vilar laminat.

Sovrum

I bostaden finner vi 3 sovrum där vi möblerar med en större säng och tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. I sovrummen kan man även välja att möblera med garderober för att få ytterligare förvaring.

Badrum 1

Vidare i bostaden tar vi oss till det helkaklade badrummet i vitt. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handdukstork, handfat med kommod samt spegel och belysning. På golvet vilar det svart klinkers.

Badrum 2

Till höger om hallen når vi hemmets ena badrum som är helkaklat i en beige samt mörkbrun ton. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, spegel. Här finns dessutom utrymme för att ställa tvättmaskin.

Uterum

Vi tar oss via vardagsrummet ut till uterummet. Uterummet bjuder på en ljuvlig atmosfär och erbjuder ett extrarum där man gärna spenderar alla middagar med familjen på sommaren. Här får du med enkelhet plats med ett matbord om 4-6 personer eller soffmöbblemang.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-06-13
Energikonsumtion 120 kWh/m2 år.
Primärenergital 133

Ekonomi

Lägenhetsnummer 172
Pris 2 395 000 kr
Avgift 7321 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg.
Andel i förening 0,5474%
Andel av årsavgift 0,5474%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 399 247 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Marietorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716406-8970
Gatuadress Keramikvägen 51
Postnummer 23840
Ort OXIE
Epostadress forvaltare.marietorp@gmail.com
Hemsida http://www.brfmarietorp.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1982 på fastigheten Keramikvasen 1 och består av 210 lägenheter. Marken innehar föreningen med tomträtt som omförhandlades 2021-01-01 och löper 10 år fram. Fastighetens adress är Fajansvägen 4-206, Lergodsvägen 7-183 samt Keramikvägen 11-67. Det finns 212 garageplatser och 60 parkeringsplatser utomhus.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Föreningen höjde inte månadsavgiften inför 2023 och det finns inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 210
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2023 - Byte av skadade stammar
2023 - Byte av träpaneler

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - OVK
2021 - Renovering av lekplatsen
2021 - Reparation av stammar i krypgrund
2021 - Byte av samtliga torktumlare
2021 - Underhållsspolning av samtliga avlopp och stammar
2020 - Målat balkonger och burspråk
2019 - Monterat ny belysning i samtliga garage
2019 - Ny plåt över samtliga cykelförråd och miljörum
Parkering Det ingår en garageplats till alla lägenheter. Det finns även 60 st parkeringsplatser som går att hyra för ca 150 kr/mån. Kösystem tillämpas.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Telenor, basutbud ingår i avgiften. Föreningen har fiber via Sappa med en hastighet på 1000/1000Mbit/s där bredband ingår i avgiften. Går att utöka basutbud om så önskas.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Stor innergård runt områdeskontoret/festlokalen där vi även har områdets lekplats och boulbana. Då samtliga bostäder han en egen uteplats så har föreningen ingen gemensam grillplats.
Gemensamma utrymmen Föreningen har 4 st tvättstugor. Varje tvättstuga har 2 rum som är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.
Festlokal som går att hyra för en kostnad om 1500 kr/helg eller 700kr/dygn måndag-torsdag. (deposition 3000 kr). Gemensamt cykelrum för lägenheterna, radhusen har eget förråd på sin uteplats.
Övrigt Föreningen tillämpar tillsyn innan tillträdet med säljare och köpare. Se bostadsrättsföreningens hemsida http://www.brfmarietorp.se för mer information om bostadsrättsföreningens regler vid renoveringar, trivselföreskrifter, årsredovisning, stadgar mm.

I samband med överlåtelse så sker en besiktning av lägenhetens våtutrymmen. Besiktning utförs av föreningen utsedd besiktningsman mellan undertecknande av överlåtelseavtal och föreningens godkännande av medlemskap. Denna besiktning fråntar inte köparens undersökningsplikt.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar, parkeringsplatser och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun. Oxie består till största delen utav villabebyggelse. Orten har en egen järnvägsstation, Oxie station som vi finner i centrala Oxie. Oxie bestod ursprungligen av flera byar som växt samman till ett samhälle, ett samhälle som ligger avskilt från Malmös tätort och har sin egen karaktär och identitet.

Närområde

I Oxie centrum hittar vi bekvämligheter som bland annat matbutik, frisör, apotek, kafé samt flertalet restauranger. Intill finner vi vård för både människa och djur med Oxie vårdcentral, tandvård och veterinär.

Kommunikation

Genom området går stadsbusslinje 32 som går mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. I norra delen av området längst Tegelbruksvägen hittar vi tågstationen som på 10 minuter tar oss in till centrala Malmö. Passerar man genom Oxie så når man snabbt motorvägen där man kvickt når Yttre och Inre ringvägen av Malmö.

Parkering

I området råder fri parkering utanför privat mark.

Övrigt

I Oxie finner vi flertalet förskolor samt grundskolor utspritt genom hela området. Centralt placerad i området hittar vi Oxievångshallen som erbjuder och olika sportmöjligheter, gymanläggning samt Oxievångsbadet runt hörnet.

Räkna på ditt nya boende