VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Oxie, OXIE

Fajansvägen 66

Inom kort får du chansen att förvärva ett av de eftertraktade enplans-parhusen med hörntomt i det charmiga området i Oxie. Det här parhuset har mycket att erbjuda med sina tre sovrum, ett rymligt kök, ett stort badrum och det imponerade luftiga vardagsrummet. För att sätta en extra touch av lyx har huset fantastiska fönsterpartier som släpper in en otrolig mängd naturligt ljus. Från vardagsrummet har du även tillgång till den fantastiska uteplatsen där du möts av inget mindre än ett inglasat uterum. Det blir den perfekta platsen att avnjuta kvällar tillsammans med vänner och familj. Uteplatsen är riktad mot sydost, vilket är idealiskt för den som gillar att börja dagen med en kopp kaffe i morgonsolen eller njuta av lunchen utomhus. '

Dessutom erbjuder detta område närhet till skolor och förskolor, samt gott om grönområden som inbjuder till mysiga promenader. För pendlaren är läget perfekt med bekväma tåg- och busskombinationer som tar dig snabbt in och ut från staden.

Detta är verkligen ett hem där bekvämlighet och livskvalitet går hand i hand. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Parhus
Boarea 120 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7321 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1982
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Villakänsla i parhus i Oxie med solsäker trädgård!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Fajansvägen 66

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 120 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 1

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans bostadsrättsradhus
Boarea 120 kvm
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

När vi kliver in i detta radhus möts vi av en ljus och inbjudande hall med generösa avhängningsmöjligheter. Golvet pryds av elegant laminat som harmoniserar vackert med de vitmålade väggarna, vilket skapar en känsla av ljus och rymd.

Kök

Vidare in i bostaden möts vi av ett imponerande och rymligt kök. Här erbjuds generösa förvaringsmöjligheter med både överskåp och underskåp, och köket är utformat för effektiv användning av arbetsyta. De vita köksluckorna kontrasterar elegant mot en träbänkskiva som sträcker sig genom hela köket. Köket är fullt utrustat med moderna bekvämligheter, inklusive spishäll, vask, inbyggd mikrovågsugn, ugn, diskmaskin, samt kyl och frys. Den enhetliga designen och det genomtänkta arrangemanget av apparater gör köket både funktionellt och stilrent. I köket finns även ett stort fönster som ger ett vackert ljusinsläpp. Golvet pryds med ett mörkare trägolv, vita väggar och en svart mönstrad tapet längs ena väggen.

Vardagsrum

Vi tar oss vidare till vardagsrummet som bjuder på stora sociala ytor. Här får det plats en rymlig soffgrupp, TV-möbler och en stor matgrupp, om det är det som önskas. Bostaden är genomtänkt med en öppen planlösning, vilket skapar harmoniska utrymmen för trevliga stunder med både familj och vänner. Det finns också möjlighet att skapa ett extra sovrum genom att sätta upp en vägg längst in i rummet. Väggarna är målade i vitt och på golvet återfinns samma vackra golv som i köket.

Sovrum 1

De generösa sovrummen i bostaden erbjuder gott om plats för att skapa en bekväm och funktionell atmosfär. Här kan du inreda med en rymlig säng, ett skrivbord och eventuellt ytterligare förvaringsmöbler efter behov. Sovrummet har också skräddarsydda garderober i en snygg marinblå färg, vilket ger en stilren och genomtänkt känsla. De två stora fönsterna i sovrummet släpper även in ett naturligt ljus i rummet. Det vackra möra trägolvet och de vita väggarna kompletterar varandra, skapar en lugn och avslappnad atmosfär i rummet.

Sovrum 2

I bostadens andra sovrum finns möjlighet för både säng, skrivbord och garderob. Rummet har en ljus och luftig känsla med sina vita väggar och en grå heltäckningsmatta, vilket skapar en neutral och harmonisk bas

Sovrum 3

Det tredje sovrummet i bostaden erbjuder generösa ytor där det finns möjlighet att placera både säng, skrivbord och garderob, vilket ger mångsidighet och utrymme för personlig anpassning. Rummet får en ljus och öppen atmosfär tack vare fönstren längs ena kortsidan, som släpper in vackert naturligt ljus. Ett vackert trägolv pryder golvet och kombineras med vita väggar och en grå fondvägg. Rummet används idag som ett arbetsrum.

Badrum 1

Vidare i bostaden tar vi oss till det helkaklade badrummet med vitt och svart klinker, vilket skapar en stilren atmosfär. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handdukstork, handfat med kommod samt spegel och belysning.

Badrum 2

Till höger om hallen når vi hemmets andra badrum som är nyrenoverat under 2024 i en stilren och modern design. Badrummet är helkaklat i samma ljusa beige ton på både väggarna och golvet. Här finner du ett badkar, kommod, spegelskåp, en handdukstork samt en tvättmaskin.

Uterum och uteplats

Från vardagsrummet tar vi oss ut till det charmiga uterummet. Här möts vi av en förtrollande atmosfär som skapar ett extra rum där familjen gärna samlas för middagar under sommaren. Uterummet ger möjlighet att bekvämt rymma ett matbord för 4-6 personer eller en soffgrupp för avslappnat umgänge. Från uterummet öppnar sig även möjligheten att njuta av bostadens uteplats. Placeringen av uterummet och uteplatsen åt sydost ger dig solsken under morgonen och förmiddagen, vilket skapar en behaglig atmosfär för ditt utomhusliv

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-06-13
Primärenergital 133

Ekonomi

Lägenhetsnummer 172
Pris 2 195 000 kr
Avgift 7321 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,5474%
Andel av årsavgift 0,5474%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 380 822 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Marietorp
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716406-8970
Gatuadress Keramikvägen 51
Postnummer 23840
Ort OXIE
Epostadress forvaltare.marietorp@gmail.com
Hemsida http://www.brfmarietorp.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1982 på fastigheten Keramikvasen 1 och består av 128 radhus och 82 lägenheter. Marken innehar föreningen med tomträtt som omförhandlades 2021-01-01 och löper 10 år fram. Fastighetens adress är Fajansvägen 4-206, Lergodsvägen 7-183 samt Keramikvägen 11-67. Det finns 212 garageplatser och 60 parkeringsplatser utomhus.


Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Föreningen kommer att höja månadsavgiften med 3% 2024-04-01. (kontrollerat 2024-02-07). Föreningen har en belåningsgrad på 3 167 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022.
Äger föreningen marken Nej, omförhandling av tomträtten kommer ske 2030.
Antal lägenheter 210
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Nytt bredband 1000/1000 levereras av Sappa
Fortsatt byte av skadade stammar i 52 fastigheter
Reparation av värmesystemet och byte av skadade värmerör
Löpande underhåll av utemiljön och fastigheter
Eventuellt fortsatt arbete med byte av paneler på utsatta fastigheter.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2023 - Byte av skadade stammar på 31 st fastigheter.
2023 - Byte av träpaneler
2022 - OVK
2021 - Renovering av lekplatsen
2021 - Reparation av stammar i krypgrund
2021 - Byte av samtliga torktumlare
2021 - Underhållsspolning av samtliga avlopp och stammar
2020 - Målat balkonger och burspråk
2019 - Monterat ny belysning i samtliga garage
2019 - Ny plåt över samtliga cykelförråd och miljörum
Parkering Det ingår en garageplats till alla lägenheter. Det finns även 60 st parkeringsplatser som går att hyra för ca 150 kr/mån. Kösystem tillämpas, ungefärlig kötid är 2-3 år.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Telenor, basutbud ingår i avgiften. Föreningen har fiber via Sappa med en hastighet på 1000/1000Mbit/s där bredband ingår i avgiften. Går att utöka basutbud om så önskas.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Stor innergård runt områdeskontoret/festlokalen där vi även har områdets lekplats och boulbana. Då samtliga bostäder han en egen uteplats så har föreningen ingen gemensam grillplats.
Gemensamma utrymmen Föreningen har 4 st tvättstugor. Varje tvättstuga har 2 rum som är utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp.

Festlokal som går att hyra för en kostnad om 1500 kr/helg eller 700kr/dygn måndag-torsdag. (deposition 3000 kr).

Gemensamt cykelrum för lägenheterna.

Radhusen har eget förråd på sin uteplats.
Övrigt Föreningen tillämpar tillsyn innan tillträdet med säljare och köpare. Se bostadsrättsföreningens hemsida http://www.brfmarietorp.se för mer information om bostadsrättsföreningens regler vid renoveringar, trivselföreskrifter, årsredovisning, stadgar mm.

I samband med överlåtelse så sker en besiktning av lägenhetens våtutrymmen. Besiktning utförs av föreningen utsedd besiktningsman mellan undertecknande av överlåtelseavtal och föreningens godkännande av medlemskap. Denna besiktning fråntar inte köparens undersökningsplikt.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar, parkeringsplatser och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Bostaden är enligt föreningens information registrerad med 5 rum medan den idag nyttjas med 4 rum.

Dokument

Området

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun. Oxie består till största delen utav villabebyggelse. Orten har en egen järnvägsstation, Oxie station som vi finner i centrala Oxie. Oxie bestod ursprungligen av flera byar som växt samman till ett samhälle, ett samhälle som ligger avskilt från Malmös tätort och har sin egen karaktär och identitet.

Närområde

I Oxie centrum hittar vi bekvämligheter som bland annat matbutik, frisör, apotek, kafé samt flertalet restauranger. Intill finner vi vård för både människa och djur med Oxie vårdcentral, tandvård och veterinär.

Kommunikation

Genom området går stadsbusslinje 32 som går mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. I norra delen av området längst Tegelbruksvägen hittar vi tågstationen som på 10 minuter tar oss in till centrala Malmö. Passerar man genom Oxie så når man snabbt motorvägen där man kvickt når Yttre och Inre ringvägen av Malmö.

Parkering

I området råder fri parkering utanför privat mark.

Övrigt

I Oxie finner vi flertalet förskolor samt grundskolor utspritt genom hela området. Centralt placerad i området hittar vi Oxievångshallen som erbjuder och olika sportmöjligheter, gymanläggning samt Oxievångsbadet runt hörnet.

Räkna på ditt nya boende