Oaxen, Mörkö

Kalk Palais 7

Varmt välkommen till denna arkitektritade bostad där ingenting har lämnats åt slumpen. Utanför Mörkös kust ligger ön Oaxen omsluten av vatten. Ön, som är två kilometer lång och en halv kilometer bred, har en berggrund som till stor del består av kalksten. Här finns en spännande flora och en historia som än idag visar sig på denna vackra ö.

Vid Strandlinjen finner vi detta magiska boende om 92 välplanerade kvadratmeter. Påkostade materialval, smarta lösningar och genomtänkta val gör detta till något alldeles extra och ett utomordentligt boende för den kräsne. Tack vare den öppna planlösningen, takhöjden och de stora fönsterpartierna i flera väderstreck flödar ljuset in och rymden i huset är väl påtaglig. Här kan man sitta vid köksön och njuta av lugnet och havsutsikten alla dagar året runt.

Här erbjuds underbara sociala ytor där vardagsrummet och det magiska köket utgör en stor del. Härifrån nås uteplatsen på baksidan där kan man avnjuta av härliga middagar i kvällssolen med en fantastisk utsikt över havet. Vidare finner vi två helkaklade badrum, två rymliga sovrum varav ett med balkong som bjuder in till mysiga stunder i solen. På framsidan finns ett praktiskt hus som idag nyttjas som gäststuga. Utöver detta disponerar man över en egen carport, uteplats och cykelställ.

Denna underbara skärgårdslägenhet måste upplevas på plats och är ett optimalt boende för den kräsne!
Varmt välkommen, visning kommer att ske 15/5!

Ön är förbunden till fastlandet och nås med Oaxenfärjan som tar ca 5 minuter och avgår söndagar:
11:30
12:00
12:30

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 92 kvm
Avgift 5210 kr/mån
Rum 3
Hiss Nej
Byggnadsår 2007
Pris 3 295 000 kr

Ansvarig mäklare
Lynn Treard
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 49 51
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Skärdgårdsdröm med braskamin, gäststuga & en magisk utsikt över Himmerfjärden!

Lynn Treard

Lynn Treard

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kalk Palais 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 92 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 92 kvm
Byggnadsår 2007
Uppvärmning värmepumpsanläggning, gemensam
Övriga byggnader På framsidan finns en isolerad gäststuga med plats för säng, sängbord och byrå. Idag finns här en våningssäng, perfekt när fler gäster kommer.
Carport finns som tillhör lägenheten.

Rum

VARDAGSRUM

Fantastiskt rum med en öppen planlösning mot köket. Här finns påkostade materialval så som marmorklinker och trä i bambu. Stora fönsterpartier med ett underbart ljusinsläpp i hela hemmet. Blickar man igenom bostaden ser man havet. Här finns got om plats för soffa, tv-bänk, vitrinskåp och annat. När kylan kryper på eldar man i braskaminen som sprider värme och höjer mysfaktorn.

KÖK

Lyxigt kök designat i italiensk anda. Här kan man sitta vid köksön och njuta av den magiska utsikten som skärgården bringar. Stilrena toner, gott om förvaring och arbetsyta samt praktiska lösningar finns här. Skåpinredningen går i vitt, det finns inbyggd ugn och micro, vinkyl samt kyl och frys. Köksön ger plats för gästerna att mingla medan maten tillagas. Här finns induktionshäll och fläkt. Påkostad bänkskiva och mosaik grå ton bryter av fint mot det vita. Bakom praktisk dörr gömmer sig tvättpanelen. Mellan kök och vardagsrum finns gott om plats för matbord.

BADRUM

Lyxigt badrum rikt på detaljer. Här är väggarna kaklade i beige ton och golvet klätt i sjösten. Skåpinredningen är i bambu och här finns wc, handfat och spegelskåp med belysning. Stilren duschvägg i glas samt tak- & handdusch.

ÖVRE PLAN

SOVRUM 1

Mysigt sovrum med plats för säng, sängbord, skrivbord och annat. Här finns ett takfönster som dagtid skänker fint ljus och på kvällen kan man kika på stjärnorna.

WC

Smakfullt inredd wc med likadan sjösten på golvet som på nedre plan. Klinker i en beige ton som även är lite mönstrad vilket gör att det känns levande. Wc, handfat med kommod samt spegel.

SOVRUM 2

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Även här finns ett takfönster. Här finns även en rymlig klädkammare och utgång till balkong med fantastisk vy.

BALKONG

Mysig balkong med plats för cafégrupp. Här kan man avnjuta kaffet i solen medan man kikar på båtarna som seglar förbi.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 7
Pris 3 295 000 kr
Avgift 5210 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, vatten, carport
Driftkostnad 8 560 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 3 360 kr
  • Hushållsström: 5 200 kr

Driftkostnader kan variera beroende på tecknade avtal och antal personer i hushållet.

Andel i förening 8,495%
Andel av årsavgift 0,08495%

Förening

Föreningsnamn Brf Kalk Palais
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769613-5016
Gatuadress Kalk Palais 4
Postnummer 15393
Ort MÖRKÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Antal lägenheter 10
Parkering Egen carport
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Bebyggelsen på Oaxen är en blandning av sommarbostäder och året-runtboende. De gamla arbetarbostäderna och ett tidigare hotell har renoverats och omvandlats till bostäder. Ön är förbunden till fastlandet och nås med Oaxenfärjan. Den omtalade restaurangen startade 1994 här i Stockholms södra skärgård av krögarna Magnus Ek och Agneta Green. År 2013 flyttades restaurangen till Djurgården men satte då Oaxen på kartan. Det finns rika kalkfyndigheter på Oaxen och sedan 1830-talet har ön därför präglats av kalkbrytning fram till mitten på 70-talet. Den restaurerade Ettans kalkugn är ett byggnadsminne och ön har mycket karaktär kvar från denna tid. Underbara vikar med kalkständer, häftiga klippor och ett mäktigt kalkbrott som idag förser boende med dricksvatten

Närområde

Sommartid öppnar Gillet upp och bjuder in till sommarcafé och mysiga filmkvällar. Här hålls ibland bröllop med.
På Härberget finns rum att hyra.

Trosa, Järna och Södertälje är större orter som erbjuder ett brett utbud av shopping, caféer, restauranger, apotek, matbutiker och systembolag.

Kommunikation

Med bil når du Stockholms innerstad på ca 50 minuter med allt vad vår huvudstad har att erbjuda.

Hitta hit;
Kör E4 söderut och ta av vid Järnaavfarten. Fortsätt mot Trosa, ta vänster mot Mörkö och följ vägen mot Oaxen.
Färjans tider:
oaxenfarjan.se

Parkering

Egen carport finns och gott om plats för en andra bil samt för gästerna.

Räkna på ditt nya boende