Visningar

Tisdag 23 April KL: 16:30 - 17:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Söndag 28 April KL: 11:00 - 11:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Rosengård, MALMÖ

Vougts väg 7

Välkommen till denna moderna och stilrena lägenhet på våning 6. Här möts du av en modern design som är genomtänkt och välplanerad för maximal bekvämlighet. Det rymliga köket lockar med gott om förvaringsutrymme och en generös arbetsyta, samt en trevlig matplats i anslutning till köket. Vardagsrummet välkomnar dig med stora fönster som flödar in med naturligt ljus och skapar en behaglig atmosfär. De två sovrummen är väl tilltagna och det moderna badrummet kompletterar bostadens stil och funktion.

I närområdet finner vi allt ifrån grönområden till skola, förskola, affärer, buss och ringvägen inom bekvämt avstånd.

Varmt välkommen på visning eller med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 77 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6618 kr/mån
Rum 3
Våning 6 av 9
Hiss Ja
Byggnadsår 1971
Pris 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Modern och stilren 3:a på 77 kvm med utsikt över härlig grönska!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vougts väg 7

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 6 av 9

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 77 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk FTX och FT

Rum

Hall


När vi kliver in genom dörren välkomnas vi av en väl tilltagen hall som ger gott om utrymme för att hänga av ytterkläder och skor. Ett vackert parkettgolv pryder golvet och väggarna är målade i vitt färg.

Kök

Köket är modernt och stilrent och här finns gott om arbetsyta och bra med förvaring. Köket har marinblåa luckor, vit laminatskiva med marmor mönster och det finns ett vitt kakel som stänkskydd ovanför köksbänken. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, kyl och frys. Från köket blir det även möjligt att nå matplatsen.

Matplats

I anslutning till köket och vardagsrummet finner vi en yta som passar perfekt för en matplats. Här får du plats med ett bord upp till ca 4-6 personer. Även i detta rum finns ett fönster som ger ett vackert ljusinsläpp samt som du får en bra utsikt över området. Det är även möjligt att sätta upp en vägg mellan vardagsrummet och köket för att få ett extra sovrum.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och öppet, och de stora fönsterna längs ena sidan bidrar till att ett vackert ljus kommer in i rummet och bra utsikt över grönområdet. Här får du plats med både en soffgrupp och en matplats om det är något du önskar. Här finner vi även en fransk balkong. Golvet är ett parkettgolv och väggarna är vita.

Sovrum 1

Det stora sovrummet i lägenheten är rymligt och här finns gott om plats för dubbelsäng och skrivbord om det är något som önskas. Längs ena kortsidan i rummet finns en rad av garderober. Golvet är ett parkettgolv och har vita väggar och på ena delen i rummet finns även en mönstrad tapet.

Sovrum 2

Det andra sovrummet har även ett parkettgolv med vita väggar. Här får du plats med en säng, skrivbord och garderob om det är något som skulle önskas.

Badrum

Badrummet är stilrent och har vita kakelplattor som sträcker sig halvvägs upp, medan den övre delen är målad i vitt och på golvet finner vi mörka klinkerplattor. I badrummet finner vi ett badkar, kommod, wc och en tvättmaskin.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-10-03
Primärenergital 118

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1162
Pris 795 000 kr
Avgift 6618 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, vatten och kabel-tv. Tillkommer kostnad för bredband på månadsavgiften samt IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,18081%
Andel av årsavgift 0,9917%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 535 289 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf RTB
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769607-5709
Gatuadress Vougts väg 9
Postnummer 21372
Ort MALMÖ
Epostadress info@brf-rtb.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf RTB (Rosengårds Trivsamma Bostäder) är en äkta förening som ombildades 2006. Tomten ägs av kommunen och är så kallad tomträtt.

Föreningen har 8 hyreslägenheter och 95 bostadsrätter om totalt 8 394 kvm och 7 lokaler om 307 kvm.

Ekonomisk förvaltare: Nabo
Föreningens ekonomi Föreningen strävar efter att inte höja avgifterna, men har tyvärr behövt göra det vid årsskiftet 2022/2023 med 11% pga ökade kostnader. Det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-03-14).
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 103
Antal hyresrätter 8
Antal lokaler 7
Renoveringar 2022 - Föreningen asfalterade vändzonen och gjorde fler parkeringar.
2020 Föreningen har satt upp ett trevligt staket runt lekplatsen.
2020 Digitalt system för tvättstugan infördes 1 mars samt viss renovering och ombyggnation av tvättstugorna samma år.
2019 Kameraövervakning kring miljöhus
2018 drogs egen vattenledning till föreningen.
2017 renoverades gården och utomhusbelysningen.
2015 bytte föreningen värmepumparna.
2014 installerades ny värmeväxlare, taket lagades och nya tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp installerades i samtliga tvättstugor.
Trappuppgång och tak renoverades samma år.
2009 spolades avloppsstammar och nya elmätare installerades.
Under 2000-talet installerades ny värmeväxlare.
2006 renoverades tvättstugorna.
2005-2006 drogs elen delvis om. Samtidigt målades fönsterna och trapphuset med hiss totalrenoverades.

Det finns inget planerat underhåll.
Parkering I föreningen finns det cirka 50 stycken parkeringsplatser och det går att ansöka. Avgiften är 199:- per månad. Föreningen tar hand administrativa ärendet. I övrigt råder fri parkering i området.
Tv och bredband Föreningen har Tele2 som bredband leverantör. De boende får teckna eget avtal gällande bredband med Tele2. Kabel-tv (basutbud) ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Två stycken tvättstugor finns i källaren mellan trappa 7 och 9 samt två stycken tvättstugor finns i trappa 1 på markplan. Det är möjligt att boka tid via en app, men även via hemsidan bokatvättid.se eller på någon av de digitala bokningstavlorna.
Övrigt Det har under vintern 2023 kommit fram att det finns brister i fastighetens fasad, som gör att det läcker in vatten i vissa lägenheter. Styrelsen informerade medlemmarna att de är medvetna om problemet och jobbar för att lösa problemet. Det beställdes under den tidpunkten en totalbesiktning av fastighetens fasad och tak för att få en helhetsbild på problemet. Besiktningsbolaget var under den tidpunkten även inne hos många av de drabbade och skulle inom kort besöka fler. Styrelsen informerade även medlemmarna om att det är ytterst viktigt att den totala besiktningen genomförs, innan styrelsen kan börja ta in offerter för att åtgärda bristerna. Styrelsens kommer gå ut med information när besiktningen kommer ske. Processen kan bli lång, men finns ingen tidsaspekt för tillfället.

Styrelsen håller på att ta in offerter för att åtgärda problemet. Fasaden kommer först fixas utvändigt innan de kommer gå in i lägenheter och åtgärda de uppstådda skadorna. Men föreningen kommer stå för att fixa de skadorna som har kommit på grund av bristerna i fasaden inne i lägenheterna. (kontrollerat 2024-03-18).

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-13-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt - Lägenheten är registrerad som en 2 rok men disponeras idag som en 3 rok. - Säljaren disponerar över ett källarförråd - Säljaren upplyser om att det finns en spricka i hörnet av hällen, men att hällen funkar. - Säljaren upplyser att de har kommit in läckage på ena väggen i sovrummet. Detta på grund av brister i fastighetens fasad. Säljaren upplyser att det är torrt nu och föreningen kommer åtgärda de brister som har uppkommit.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Huvuddelen av stadsdelens bebyggelse utgörs av flerbostadshus som uppfördes under perioden 1967–1972. Dessa omger Rosengård Centrum som överbryggar Amiralsgatan vilken genomskär stadsdelen i öst-västlig riktning.

Närområde

Centralt placerad i området hittar vi Rosengård centrum. Under centret har vi den trafikberikade Amiralsgatan som erbjuder snabb avstickare för shopping. Här finner vi stormarknad, apotek, frisör, tandvård, gymanläggning samt flertalet restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På Amiralsgatan som passerar genom Rosengård hittar vi stadsbusslinje 5 som tar oss mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Vi har även linje 33 som går mellan Värnhem och Ön med stopp vid Hyllie och Emporia köpcenter. Området angränsar till Inre ringvägen så för bilföraren når man motorvägen på endast några få minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området finner vi flertalet kommunala grundskolor så som Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan är belägna i stadsdelen, och det totala elevantalet uppgår till ca 2700 elever i skolår F-9. Vi finner även flertalet förskolor fördelat över hela Rosengård. Strax söder om Rosengård centrum har vi Rosengårds IP där Damallsvenska fotbollslaget FC Rosengård tränar och har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende