VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Rosengård, MALMÖ

Vougts väg 5

Varmt välkommen till Vougts väg 5!
På våning 8 finner du en välplanerad bostad med 3 rok på 84 kvm. Bostaden har ett kök som är ljust och öppet med plats för ett större matbord om 6 personer. I direkt anslutning till köket nås den stora inglasade balkongen där ni kan njuta av utsikten över Malmö stad. Bostaden har ett stort och luftigt vardagsrum, två rymliga sovrum med inbyggda garderober, ett badrum samt en gäst-wc.

I närområdet finner vi grönområden, skola, förskola, service, kommunikation med både buss och tåg samt ringvägen inom bekvämt avstånd.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 84 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 7221 kr/mån
Rum 3
Våning 8 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 740 000 kr

Ansvarig mäklare
Johanna Bernsgård
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin och välplanerad 3a med stor balkong högt upp i huset!

Planritning

Johanna Bernsgård

Johanna Bernsgård

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vougts väg 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 84 kvm. föreningens information
Hiss Ja, Hiss från markplan
Våning 8 av 9

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 84 kvm
Byggnadsår 1971
Kommentar till byggnadsår Ombyggnad 2005
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk FTX och FT
Bredband Som medlem i Brf RTB ingår kabel-tv (basutbud) från Comhem i månadsavgiften. Föreningen har Tele2 som bredband leverantör. De boende får teckna eget avtal gällande bredband med Tele2.

Rum

Hall

In i lägenheten möts vi av en ljus och välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter, vitmålade väggar och ett fint golv.

Kök

I köket möts du av moderna och stilrena val. Här är det vita luckor, grå bänkskiva och gråa kakelplattor. Väggarna är vita och fönsterbrädan är av marmor. Köket är utrustat med diskmaskin, ugn, spishäll, kyl och frys. I köket har du även plats för ett större matbord om 6 personer. Härifrån har ni direkt anslutning till den stora inglasade balkongen.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ljust och öppet här är det vita väggar och fönsterbräda av marmor. Här ryms en större soffgrupp och matgrupp för den som önskar. Även från vardagsrummet når du den stora balkongen.

Sovrum 1

I det första sovrummet är det vita väggar, ett fint golv och inbyggda garderober. I detta sovrum ryms två mindre sängar alternativt en större säng. Här finns det plats för en större byrå eller ett skrivbord för den som önskar det.

Sovrum 2

I sovrum två ryms det en större dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här är det vita väggar och ett fint golv, i sovrummet finns det inbyggda garderober längs en av sovrummets väggar. I detta sovrum är det ett större fönster med glaspartier i tre väderstreck som ger ett vackert ljusinsläpp.

Badrum

I badrummet är det en ljus plastmatta och vita väggar kombinerat med de rosa halvkaklade väggarna. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, kommod och wc.

Gäst-wc

Gäst-wc är utrustad med wc, kommod, handfat och spegelskåp. Här är det vita väggar och rosa kakelplattor ovanför kommoden.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-10-03
Primärenergital 118

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1281
Pris 740 000 kr
Avgift 7221 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten och kabel-tv.
Andel i förening 0,76299%
Andel av årsavgift 1,08202%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 584 043 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf RTB
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769607-5709
Gatuadress Vougts väg 9
Postnummer 21372
Ort MALMÖ
Epostadress info@brf-rtb.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf RTB (Rosengårds Trivsamma Bostäder) är en äkta förening som ombildades 2006. Tomten ägs av kommunen och är så kallad tomträtt.

Föreningen har 8 hyreslägenheter och 95 bostadsrätter om totalt 8 394 kvm och 7 lokaler om 307 kvm.

Ekonomisk förvaltare: Nabo
Föreningens ekonomi Föreningen strävar efter att inte höja avgifterna, men har tyvärr behövt göra det vid årsskiftet 2022/2023 med 11% pga ökade kostnader. Det finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-03-14).
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 103
Antal hyresrätter 8
Antal lokaler 7
Renoveringar 2022 - Föreningen asfalterade vändzonen och gjorde fler parkeringar.
2020 Föreningen har satt upp ett trevligt staket runt lekplatsen.
2020 Digitalt system för tvättstugan infördes 1 mars samt viss renovering och ombyggnation av tvättstugorna samma år.
2019 Kameraövervakning kring miljöhus
2018 drogs egen vattenledning till föreningen.
2017 renoverades gården och utomhusbelysningen.
2015 bytte föreningen värmepumparna.
2014 installerades ny värmeväxlare, taket lagades och nya tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp installerades i samtliga tvättstugor.
Trappuppgång och tak renoverades samma år.
2009 spolades avloppsstammar och nya elmätare installerades.
Under 2000-talet installerades ny värmeväxlare.
2006 renoverades tvättstugorna.
2005-2006 drogs elen delvis om. Samtidigt målades fönsterna och trapphuset med hiss totalrenoverades.

Det finns inget planerat underhåll.
Parkering I föreningen finns det cirka 50 stycken parkeringsplatser och det går att ansöka. Avgiften är 199:- per månad. Föreningen tar hand administrativa ärendet. I övrigt råder fri parkering i området.
Tv och bredband Föreningen har Tele2 som bredband leverantör. De boende får teckna eget avtal gällande bredband med Tele2. Kabel-tv (basutbud) ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Två stycken tvättstugor finns i källaren mellan trappa 7 och 9 samt två stycken tvättstugor finns i trappa 1 på markplan. Det är möjligt att boka tid via en app, men även via hemsidan bokatvättid.se eller på någon av de digitala bokningstavlorna.
Övrigt Det har under vintern 2023 kommit fram att det finns brister i fastighetens fasad, som gör att det läcker in vatten i vissa lägenheter. Styrelsen informerade medlemmarna att de är medvetna om problemet och jobbar för att lösa problemet. Det beställdes under den tidpunkten en totalbesiktning av fastighetens fasad och tak för att få en helhetsbild på problemet. Besiktningsbolaget var under den tidpunkten även inne hos många av de drabbade och skulle inom kort besöka fler. Styrelsen informerade även medlemmarna om att det är ytterst viktigt att den totala besiktningen genomförs, innan styrelsen kan börja ta in offerter för att åtgärda bristerna. Styrelsens kommer gå ut med information när besiktningen kommer ske. Processen kan bli lång, men finns ingen tidsaspekt för tillfället.

Styrelsen håller på att ta in offerter för att åtgärda problemet. Fasaden kommer först fixas utvändigt innan de kommer gå in i lägenheter och åtgärda de uppstådda skadorna. Men föreningen kommer stå för att fixa de skadorna som har kommit på grund av bristerna i fasaden inne i lägenheterna. (kontrollerat 2024-03-18).

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-13-14. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Huvuddelen av stadsdelens bebyggelse utgörs av flerbostadshus som uppfördes under perioden 1967–1972. Dessa omger Rosengård Centrum som överbryggar Amiralsgatan vilken genomskär stadsdelen i öst-västlig riktning.

Närområde

Centralt placerad i området hittar vi Rosengård centrum. Under centret har vi den trafikberikade Amiralsgatan som erbjuder snabb avstickare för shopping. Här finner vi stormarknad, apotek, frisör, tandvård, gymanläggning samt flertalet restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På Amiralsgatan som passerar genom Rosengård hittar vi stadsbusslinje 5 som tar oss mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Vi har även linje 33 som går mellan Värnhem och Ön med stopp vid Hyllie och Emporia köpcenter. Området angränsar till Inre ringvägen så för bilföraren når man motorvägen på endast några få minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området finner vi flertalet kommunala grundskolor så som Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan är belägna i stadsdelen, och det totala elevantalet uppgår till ca 2700 elever i skolår F-9. Vi finner även flertalet förskolor fördelat över hela Rosengård. Strax söder om Rosengård centrum har vi Rosengårds IP där Damallsvenska fotbollslaget FC Rosengård tränar och har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende