Rosengård, Malmö

Von lingens väg 3

Varmt välkommen till en modern fyra med optimal planlösning tack vare ombyggnad från en trerummare till en fyrarummare som gör att vi tar vara på varenda kvadratmeter i lägenheten. Hemmet har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som gör rummet otroligt socialt. En bostad med lyxiga detaljer såsom gott om spotlights i taken samt genomgående laminatgolv i en ljus och kall ton. Hemmet erbjuder såväl badrum som gäst-wc och tre kvadratsmarta sovrum vilket passar utmärkt för den större barnfamiljen!

Boendes här kan du njuta av närhet till Rosengård Centrum, gott om matställen, skola, idrottsplats och fotbollsplan. Ett boende med mycket goda kommunikationsmöjligheter tack vare ett gångavstånd till Rosengård station samt till busstation där linje 5, 33 och 35 går.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 79.5 kvm
Avgift 5056 kr/mån
Rum 4
Våning 6 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 1 250 000 kr

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern och kvadratsmart fyrarummare!

Profilering maklarbild_hires rätt

Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Von lingens väg 3

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 79.5 kvm. föreningens information Enligt föreningen är lägenheten disponerad som en trea.
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 79.5 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)

Rum

Hall

Stig in i en ljus och öppen hall med snyggt laminatgolv i en kall ton och vita väggar. Längs väggen finner du en rymlig garderob som erbjuder optimala förvaringsmöjligheter.

Vardagsrum

Vidare når du det moderna vardagsrummet till höger om hallen med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket gör rummet väldigt socialt. Här pryds taket av snygga spotlights som tillför en lyxig känsla i rummet. På golvet vilar laminat i en kall och ljus ton och väggarna går i en vit nyans. Ett vardagsrum med gott om plats för en stor soffgrupp för den stora familjen.

Kök

Ett modernt kök med vita skåpsluckor och svart kakel vilket ger en stilren kontrast. Här finns gott om förvaringsmöjlighet tack vare såväl ovanskåp som underskåp längs båda väggarna. Köket är utrustad med spis, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Sovrum 1

Ett ljust sovrum som passar perfekt som barnrum eller kontor. Golvet pryds av laminat i en kall ton och väggarna är vitmålade.

Sovrum 2

Ett rymligt sovrum med plats för såväl stor säng som förvaring. På golvet ligger laminat och väggarna går i en vit nyans.

Sovrum 3

Ytterligare ett sovrum som passar utmärkt till barnrum om så önskas. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust laminat.

Badrum

Bostadens största badrum är helkaklat i en vit kulör och på golvet ligger plastmatta. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och badkar.

Gäst-wc

Ett ljus badrum med vitt kakel och vita väggar. Badrummet är utrustad med WC och tvättställ.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-01-07
Energikonsumtion 6379 kWh/m2 år.
Primärenergital 162

Ekonomi

Lägenhetsnummer 723-4-0406
Pris 1 250 000 kr
Avgift 5056 kr/mån
Kommentar inkl värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,14368%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Ida
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0155
Gatuadress c/o Fastighetskontoret Von Lingens Väg 25 213 70 Malmö
Epostadress administrator@brfida.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Ida är en äkta förening bildad i samband med nybyggnationen 1968. Föreningens fastighetsbestånd utgörs av 14 huskroppar med 42 trapphus om 738 lägenheter samt så äger även föreningen 12 lokaler med hyresrätt. Det finns det 246 stycken tvåor, 456 stycken treor och 36 stycken fyror. Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavtalet skrevs under år 2020 och varar under 10 år.

Tillsyn sker före tillträde. I samband med tillsynen får den nya medlemmen även en kort introduktion om föreningen.

Föreningen har ett fastighetskontor på von Lingens väg 25, där medlemmar är välkomna. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/ida/
Föreningens ekonomi Föreningen höjde inte avgiften 2019, sänkte avgiften med 2 % 2020 och lämnar den oförändrad 2021. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll. Föreningen har varit utsatt för ekonomisk förskingring av tidigare styrelse. Nu sitter det en ny styrelse som jobbar hårt med de uppsatta målen som finns; 1. Att säkra föreningens ekonomi 2. Att återvinna pengar som felaktigt gått ut ur föreningen 3. Att bli en av Sveriges bäst skötta föreningar. Styrelsen har nått stora framgångar i detta hittills där bland annat föreningens rating på allabrf.se har höjts till A. Föreningen har också uppmärksammats i media för samverkansinitiativ och arbete för social hållbarhet i området. För mer information läs mer i årsredovisningen.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 738
Antal lokaler 12
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
2020 - Godkänd OVK - besiktning utförd.
2018 - Nya dörrar till tvättstugor.
2017 - Garage renoverades
2017 - Relining utförd av samtliga avloppsstammar i föreningen
2016 - Fasad kompletterades
2015 - Golvbrunnar tvättstugor ersattes med nya.
2015 - Ommålning av fasad
2015 - Utemiljön fräschades upp med nya gångplattor.
2015 - Utfördes en dränering
2015 - Fräschades källarmiljön upp.
2015 - Kamerabevakning installerades i garage samt i utvalda gemensamhetsutrymme.
2013 - Tak renoverades efter behov.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Projekt som föreningen kommer att fokusera på under kommande år:
- Nya moderna tvättstugor.
- Nytt passage- och bokningssystem för digitalisering kopplat till föreningens kommunikationsapp.
- Färdigställning av uppfräschning och renoveringar av uemiljön.
- Upprustning av nya och gamla lokaler
- Energieffektivisering - För att minska klimatavtryck
Parkering Föreningen har 305 garageplatser, ca 360 kr/mån. Föreningen har 388 parkeringsplatser, ca 200 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.
Tv och bredband Kabel-TV är via Com Hem och grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband är via Bahnhof och ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1207 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Övrigt GEMENSAM EL
Föreningen har installerat IMD, gemensam el. El-debiteringen skickas tillsammans med månadsavgiften.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns en festlokal som går att hyra för ca 200 kr.
Det finns cykelförråd på gården samt cykelförråd/boxar i källaren att hyra för ca 20 kr/mån.
Utomhusgym är tillgängligt på gården.
Tvättstuga med bokningssystem vid tvättstugorna, det går även att boka tvättpass via Brf Ida`s hemsida.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-03-07. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Huvuddelen av stadsdelens bebyggelse utgörs av flerbostadshus som uppfördes under perioden 1967–1972. Dessa omger Rosengård Centrum som överbryggar Amiralsgatan vilken genomskär stadsdelen i öst-västlig riktning.

Närområde

Centralt placerad i området hittar vi Rosengård centrum. Under centret har vi den trafikberikade Amiralsgatan som erbjuder snabb avstickare för shopping. Här finner vi stormarknad, apotek, frisör, tandvård, gymanläggning samt flertalet restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På Amiralsgatan som passerar genom Rosengård hittar vi stadsbusslinje 5 som tar oss mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Vi har även linje 33 som går mellan Värnhem och Ön med stopp vid Hyllie och Emporia köpcenter. Området angränsar till Inre ringvägen så för bilföraren når man motorvägen på endast några få minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området finner vi flertalet kommunala grundskolor så som Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan är belägna i stadsdelen, och det totala elevantalet uppgår till ca 2700 elever i skolår F-9. Vi finner även flertalet förskolor fördelat över hela Rosengård. Strax söder om Rosengård centrum har vi Rosengårds IP där Damallsvenska fotbollslaget FC Rosengård tränar och har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende