Rosengård, Malmö

Von Lingens Väg 20

Varmt välkommen till denna väldisponerade trea med gott om sociala ytor! Bostaden erbjuder vackert ljusinsläpp och moderna inslag. Boendes här kan du njuta av den trevliga förmiddagssolen på den inglasade balkongen! Ett hem som har goda förvaringsmöjligheter med flertal inbyggda garderober.

Här bor du med närhet till Rosengård Centrum, flertal matställen, skola, idrottsplats och fotbollsplan. Njut av optimal kommunikation tack vare ett gångavstånd till Rosengård station samt till busstation där linje 5, 33 och 35 går.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 79.5 kvm
Avgift 5292 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1970
Pris 1 195 000 kr

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Optimalt planerad 3-rok med härlig inglasad balkong!

Profilering maklarbild_hires rätt

Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Von Lingens Väg 20

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 79.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 79.5 kvm
Byggnadsår 1970
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Från- och tilluft med återvinning

Rum

Hall

Du välkomnas in till bostaden genom en inbjudande hall med inbyggda garderober längs väggen som ger dig goda förvaringsmöjligheter. Längre ner i hallen finns ytterligare garderober som ger god förvaring. Väggarna är vitmålade och golvet är av trä.

Sovrum

Till vänster om hallen når du hemmets första sovrum som är rymligt med plats för dubbelsäng. Väggarna i en vit nyans och golvet är av trä.

Badrum

Från hallen når du badrummet som är rymligt och har vitt kakel med svarta detaljer. Golvet pryds av svart klinker. Här finns WC, tvättställ, badkar och handdukstork.

Sovrummet

Vidare når du det inbjudande vardagsrummet som har ett vackert ljusinsläpp tack vare dess stora fönsterpartier ut mot gården. Ett vardagsrum med stora sociala ytor och plats för den större soffgruppen. Golvet är av vackert trä och väggarna är vitmålade.

Sovrum 2

Till höger om hallen kommer du till bostadens andra sovrum som är rymligt och även här finns yta för dubbelsäng. Golvet är av trä och väggarna är i en vit nyans.

Kök

Köket är socialt och har moderna inslag. Här får du gott om arbetsyta. Köksluckorna är av mörkt vackert trä och bänkskivan är vit, vilket ger en trevlig kontrast. Kaklet är rutigt i en vit nyans och väggarna är målade i en härlig gul färg. Här finns yta för matgrupp för fyra personer. Utrustningen i köket är induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin.

Balkong

Från köket når du ut till den trevliga inglasade balkongen där du kan njuta av den härliga förmiddagssolen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-11-21
Energikonsumtion 6800 kWh/m2 år.
Primärenergital 114

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-21-81-2-103-6
Pris 1 195 000 kr
Avgift 5292 kr/mån
Kommentar Inklusive värme, vatten, kabel-tv och bredband. Föreningen har individuell mätning av el där förbrukningen läggs på månadsavin.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,13218%
Andel av årsavgift 0,13218%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Hilda
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0163
Gatuadress Von Lingens v. 80
Postnummer 21371
Ort Malmö
Epostadress info@brfhilda.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Hilda är en äkta bostadsrättsförening belägen i Rosengård, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av fastigheten som inledes 1969 där samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör 16 byggnader fördelat på adresserna Von Lingens väg 4-126. Marken innehas med tomträtt som nyligen har omförhandlats 2021-01-01. Föreningen utför tillsyn innan medlemskap godkänns.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Målet är att begränsa avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen Hilda genomgått sedan byggprojektet 2010–2012. Senaste avgiftshöjningen skedde 2018-01-01 och höjdes då med 3%. I dagsläget finns inga planerad avgiftshöjningar.
Äger föreningen marken Föreningens mark innehas med tomträtt och den nya avgälden började gälla fr.o.m. 2021.
Antal lägenheter 767
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras.
2021 – Nya entréer partier.
2021 – Räddningsväggar med uppställningsplatser för räddningsfordon.
2020 – 2021 Påbörjades arbetet med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoveras höghusens "veckotvättstugor".
2019 – Nytt passagesystem.
2019 – Tvättstugor renoverade.
2017-2018 – Renoverades föreningens fyra garage.
2016-2018 – Rustades utemiljön upp.
2016 – Omfogning och tätning av fasad.
2016 – Nya hissar.
2016 – Förnyades alla föreningens lekplatser.
2014 – Nya garageportar.
2010-2012 – Förnyelseprojektet Hållbara Hilda:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny FTX ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
- Nya garageportar
2008 – Renoverades tvättstugorna.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 – Renovering av trapphus i låghusen. Planerat att bygga stängsel runt hela området

De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
-Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning.
-Nytt passagesystem med tvättstugebokning.
-Målning av grunden på låghusen.
Parkering Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 462 st (ca 350:-/månaden) och parkeringsplatser som hyrs ut uppgår till 234 st (ca 250:-/månaden). Föreningen tillämpar kösystem. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda så kontakta dem med eventuella frågor, Tel: 08-556 306 70. I föreningen finns även 48 st gästparkeringsplatser utomhus. Dessa är avgiftsbelagda.
Tv och bredband TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Internet: Kollektivt bredband från Bredband2 med hastighet 1000 Mbit/s, ingår i avgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser.
Gemensamma utrymmen Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren.
Övrigt För mer information se föreningens hemsida: www.hsb.se/malmo/brf/hilda/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Huvuddelen av stadsdelens bebyggelse utgörs av flerbostadshus som uppfördes under perioden 1967–1972. Dessa omger Rosengård Centrum som överbryggar Amiralsgatan vilken genomskär stadsdelen i öst-västlig riktning.

Närområde

Centralt placerad i området hittar vi Rosengård centrum. Under centret har vi den trafikberikade Amiralsgatan som erbjuder snabb avstickare för shopping. Här finner vi stormarknad, apotek, frisör, tandvård, gymanläggning samt flertalet restauranger med olika kulinariska smaker.

Kommunikation

På Amiralsgatan som passerar genom Rosengård hittar vi stadsbusslinje 5 som tar oss mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Vi har även linje 33 som går mellan Värnhem och Ön med stopp vid Hyllie och Emporia köpcenter. Området angränsar till Inre ringvägen så för bilföraren når man motorvägen på endast några få minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området finner vi flertalet kommunala grundskolor så som Apelgårdsskolan, Kryddgårdsskolan, Rosengårdsskolan, Värner Rydénskolan och Örtagårdsskolan är belägna i stadsdelen, och det totala elevantalet uppgår till ca 2700 elever i skolår F-9. Vi finner även flertalet förskolor fördelat över hela Rosengård. Strax söder om Rosengård centrum har vi Rosengårds IP där Damallsvenska fotbollslaget FC Rosengård tränar och har sin hemmaplan.

Räkna på ditt nya boende