VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Gula Höja, Malmö

Västra Skrävlingevägen 142

Denna rymliga lägenhet ligger lugnt och är helt insynsfri. Den ger möjlighet att helt sätta sin egen prägel och erbjuder såväl stort kök som vardagsrum, helkaklat badrum samt en fransk balkong. Här bor du i en välskött föreningen med låg månadsavgiften och grönskande innergårdar. Området erbjuder även goda kommunikationer, buss 5, 7 och 170. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 42.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2846 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1968-1970
Pris 695 000 kr

Ansvarig mäklare
Irma Lidén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 07
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Renoveringsmöjlighet!

Planritning

Planritning Västra Skrävlingevägen 142, Klar
Planritning Västra Skrävlingevägen 142, Klar
Irma Lidén

Irma Lidén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra Skrävlingevägen 142

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 42.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 42.5 kvm
Byggnadsår 1968-1970
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Hall

Hall med plats för avhängning av ytterkläderna samt ytterligare förvaring i en garderob. Klinkergolv och tapet.

Kök

Rymligt original kök med matplats för cirka 6-8 personer. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, spis samt fläkt. Gott om förvaring i över och underskåp. Bänkskiva i rostfritt och stänkskydd i kakel. Klinkergolv och tapet även här.

Vardagsrum/Sovrum

Vardagsrum med gott om plats för soffmöblemang, förvaring och säng. Fint original parkettgolv och tapet. Från vardagsrummet når vi bostadens franska balkong.

Badrum

Helkaklat badrum med dusch, wc och handfat.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-05-02
Primärenergital 157

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0203
Pris 695 000 kr
Avgift 2846 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg, balkonginglasning samt den fasta elkostnaden. Förbrukning av el tillkommer.
Andel i förening 0,10069%
Andel av årsavgift 0,10104%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 46 064 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 46 064 kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Gula Höja
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-9934
Gatuadress Västra Skrävlingevägen 83A
Postnummer 21234
Ort MALMÖ
Epostadress brf@gulahoja.se
Hemsida www.gulahoja.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Brf Gula Höja är en äkta förening som bildades 1967 och innehar 648 bostadsrätter fördelat över 29 huskroppar, byggnaderna är uppförda 1968-1970 och innehas med tomträtt. Nuvarande avtal gäller till 2030. Fastighetens entréer har porttelefoner samt elektroniska låssystem. Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Senaste avgiftshöjningen var 1/1-2023. Föreningen planerar att höja avgiften varje år för att undvika större höjningar. Föreningen har gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning, som debiteras på månadsavgiften. Föreningen står för elnätskostnader och debiterar för denna samt för arbetet med avläsningen av elen en kostnad om ca 25kr/månad.
Äger föreningen marken Föreningen har tomträtt.
Antal lägenheter 648
Renoveringar Föreningen utför kontinuerligt årliga besiktningar och löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen. Genom att följa en fastställd underhållsplan och ha ordning på ekonomin arbetar föreningen ständigt för att utveckla och förbättra området. Givetvis med miljön i fokus. Vaktmästaren ser till att området hålls i trim både utvändigt och invändigt. Under åren har föreningen gjort en rad förbättringar för att hålla nere kostnader och öka säkerheten.

2022-2023 Underhåll av föreningens värmecentraler är påbörjat och beräknas vara klart vintern 2023.
Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs.
Vatten- och avloppsstammar kontrolleras med jämna mellanrum, och anses vara i gott skick.
Elen är i gott skick och kontrolleras med jämna mellanrum.
2021 - Föreningen har påbörjat sotning och OVK-besiktning.
2021 - Byte av bredbandleverantör.
2020-2021 Utbyte av porttelefon och tag-system.
2020 - föreningen har påbörjat sotning och OVK-besiktning.
2019 - renoverade föreningen fasaden och tak.
2018 - takpapp på vissa av husen bytta.
2018 - avslutades omfogning av fasad.
2017 - kollektiv anslutning till fiber via Ownit.
2017 - lekplatser upprustade.
2015 - byte av cirkulationspumpar till värmesystemet.
2012 - jordfelsbrytare installerade i lägenheterna.
2013 - stammar i kök och badrum spolade och filmade.
2010 - gemensam el infört.
2003 - balkonger utbyggda och inglasade.
1996 - balkongfönster bytta.
1985 - fönstren bytta.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR:
2022 - Installera nytt passersystem och nya porttelefoner, arbetet är för närvarande pausat.
Parkering Föreningen tillhandahåller ca 650 parkeringsplatser uppdelat i garage och utomhus. Kostnaden för dessa är 300 kr/mån för garageplats och 100 kr/mån för plats utomhus. Föreningen har även 34 MC platser i garaget som kostar 100 kr/mån. I garaget finns även tillgång till biltvätt. I övrigt gäller gratis parkering i området med p-skiva.
Tv och bredband Kabel-TV - Sydantenn Tele AB, ingår i avgiften. Går att göra tillägg av kanaler mot extra kostnad. När de har kopplat in ny utrustning i lägenheterna är det ca 4-6 Mbit/s som ingår gratis. Man kan välja 300 Mbit/s – 56kr/mån eller 1000 Mbits/s – 119kr/mån, faktura från Sydantenn.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen tillhandahåller en rad gemensamma utrymmen som antingen fritt får disponeras av medlemmarna eller nyttjas mot en mindre avgift. Fullt utrustad tvättstuga finns i källaren, även barnvagnsrum samt extra förråd finns i källaren. Hobbyrum (112, 141) och boulebana kan nyttjas kostnadsfritt. Mot en avgift finns tillgång till gym (75 kr/mån), bastu (30 kr/tillfälle) och solarium (15 kr/polletten) finns även festlokal (440 kr/tillfälle utan porslin, 550 kr/tillfälle inkl. porslin) och ett nyrenoverat pingisrum/biljardrum (30 kr/mån).
Övrigt För mer information se föreningens hemsida: www.gulahoja.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten.

Dokument

Området

Gula Höja är en del av Höja som tillhör stadsdelen Husie, Malmö. Området består utav 29 stycken trevåningshus som byggts 1969. Gula höja erbjuder gröna och lummiga gårdar mellan husen samt har vi närhet till Högatorpsparken med lekplats för barnen.

Närområde

På Höja centrum som ligger tvärs över Agnesfridsvägen finns livsmedelsbutik, frisör, konditori och blomsterbutik. Det är ca 3 km till Jägersro Center där vi finner matbutik, kaféer, restauranger, klädaffärer och apotek.

Kommunikation

Längsmed Amiralsgatan hittar vi stadsbussarna 5 och 9. Expresslinjen 5 tar oss mellan Stenkällan till Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Linje 9 går mellan Ön och Värnhem med stopp vid bland annat Jägersro center. Till och från Gula Höja går det lätt att ta sig på fler olika sätt. Det tar t ex bara några minuter att ta sig till inre och yttre ringvägen vilket gör det lätt för pendlare att ta sig vidare exempelvis till Köpenhamn som vi sedan når på ca 30 minuter. I närheten går även regionbuss 170.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

I området har vi även en förskolan Höja samt grundskolan Höjaskolan som huserar ca 530 elever fördelat över årskurserna F-9. På andra sidan Agnesfridsvägen finner vi Husies vårdcentral.

Räkna på ditt nya boende