VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Slottsstaden, Malmö

Västra kristinelundsvägen 33C

Äntligen är en av de populära lägenheterna intill Rönneholmsparken!
På ett attraktivt och tyst läge på återvändsgata, högst upp i huset, ligger denna fina och välplanerade tvårummare belägen på gavel med generösa rum och genomgående planlösning.
Från lägenhetens alla rum blickar du ut över trädkronor och rogivande grönytor. Lägg därtill det fantastiska läget i Slottsstaden med närhet till Ribersborgs natursköna omgivningar med strand och bad, de välskötta stadsparkerna, det stora utbudet av både restauranger och caféer samt matvarubutiker inom nära räckhåll. Med cykel eller till fots tar du dig snabbt till Malmös gågator och citypuls. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 56.9 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3857 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1949
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tvårummare intill Rönneholmsparken med balkong i söderläge!

Profilering maklarbild_hires
Profilering maklarbild_hires
Rönneholmsparken
Rönneholmsparken
Atmosfär
Atmosfär

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Västra kristinelundsvägen 33C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 56.9 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 4 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 56.9 kvm
Byggnadsår 1949
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Rymligt ljus hall med goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober samt plats för hatthylla. Vitmålade väggar och laminatgolvgolv.

Sovrum

Stort sovrum med gott om ljusinsläpp där vi får plats med en större säng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang alternativt skrivbord. Vitmålade väggar och laminatgolv i ek.

Kök

Modernt och stilfullt kök som är inrett med vita luckor, detaljer i borstat stål som samspelar sig väl med den ljusa bänkskivan. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, ugn, mikro, häll, fläkt samt kombinerad kyl och frys.

Badrum

Stilrent och modernt badrum som är helkaklat i vitt och grått. Badrummet är utrustat med vask, spegel, toalettstol, dusch med glasdörrar och kombimaskin.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum med gott om ljusinläpp tack vare de stora fönsterpartiet. Här får vi plats med en större soffa, soffbord, tv-möblemang samt en matgrupp om man önskar. Härifrån når vi ut till balkongen som vetter ut mot syd och bjuder på dagens alla soltimmar. Vitmålade väggar och original fiskbensparkett.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-01-04
Energikonsumtion 2724 kWh/m2 år.
Primärenergital 184

Ekonomi

Lägenhetsnummer 0026
Pris 2 495 000 kr
Avgift 3857 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA och bostadsrättstillägg. Tillkommer obligatorisk kostnad om 165 kr för kabel-tv och bredband. Total månadskostnad är 4022 kronor.
Andel i förening 2,01568%
Andel av årsavgift 2,01568%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 185 387 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning enligt föreningens årsredovisning 2021.

Förening

Föreningsnamn Brf Kristinehus
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-2525
Gatuadress Västra kristinelundsvägen 33A
Postnummer 21748
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Kristinehus är en äkta förening. Huset byggdes 1949 och föreningen består av 31 lägenheter. Fastigheternas adress är Västra Kristinelunds vägen 33 A-C. Marken är upplåten med tomträtt till 2032-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 8% 2023-01-01. Innga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 31
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Byttes värmeväxlare.
2018/2019 - Genomfördes omfogning av skorsten.
2015/2016 - Byttes samtliga vatten- och avloppsstammar och i samband med det renoverades samtliga badrum. Bottenavloppen relinades.
2014 - Renoverades gemensamma utrymmen och entréer.
2011 - Renoverades balkongerna, tvättstugan och torkrummet.
2004 - Byttes elstigare.
2002 - Renoverades innergården och garagetaket.
1998 - Renoverades fasaden.
1993 - Byttes fönstren, nytt tak lades och grunden putsades.
Parkering I föreningen finns 35 garageplatser där kö tillämpas. Kostnad för dessa är 600 kronor / månad.
Tv och bredband Föreningen är uppkopplad till kabel-TV och bredband via Tele 2. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 165 kronor i månaden som läggs på månadsavin. Det är grundutbudet som ingår men går att utöka om man skulle önska.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns en stor och grönskande innergård med två grillplatser samt utemöbler.
Gemensamma utrymmen I källaren finns cykel- och barnvagnsrum samt tvättstuga. Föreningen har även både källarförråd och vindsförråd.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Slottsstaden är en stadsdel i stadsområdet Innerstaden och är ett av Malmös mest attraktiva områden. Här har man bekvämt gångavstånd till Ribban, parker och innerstaden. Området består främst av flerfamiljshus där många är byggda under funkiseran. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden, men innefattar i huvudsak delområdena Rönneholm och Ribersborg.

Närområde

Slottsstaden bjuder på närhet till många bekvämligheter och finner bland annat matbutiker, kaféer och restauranger i mångfald med utbud av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Spoonery på hörnet till Östra Stallmästaregatan. I området har vi även vårdcentral, BVC, apotek, frisörer och mindre butiker.

Kommunikation

Genom området finner vi goda förbindelser med stadsbussar som snabbt tar oss in till Malmö city eller ut till övriga områden runt stan. På cykeln når man Triangeln med shoppingmöjligheter samt buss och tågförbindelser på ungefär 5 minuters avstånd.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk för alla åldrar i form av förskolor, grundskolor och gymnasium. På bekvämt avstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende