Söderkulla, MALMÖ

Tornfalksgatan 13

Varmt välkomna upp till femte och sista våningen på Tornfalksgatan 13. Här kliver vi in till en välplanerad och rymlig bostad med badrum och gäst wc, renoverat kök, stor inglasad balkong i söderläge samt två sovrum. Tack vare våningsplanet så är lägenheten insynsfri och ger en härlig utsikt i två riktningar. I bostaden har vi även gott om förvaring och skicket gör att den bör upplevas på plats.

Här bor ni i en hemtrevlig HSB förening med inhägnad innergård med lekplats, grillplats och fina grönområden. I närheten finner vi allt ifrån förskolor och skolor till enklare service utbud samt närhet till buss och inre ringvägen för den som ska vidare. Varmt välkommen hem!

Detta är en kommande försäljning med möjlighet till förhandsvisning. Vänligen kontakta ansvarig mäklare David Kilman på 0766455713 eller david.kilman@mohv.se

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 86 kvm
Avgift 5138 kr/mån
Rum 3
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1970
Pris 2 195 000 kr

Ansvarig mäklare
David Kilman
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående trea på översta våningen med inglasad balkong i söderläge!

Planritning

David Kilman

David Kilman

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tornfalksgatan 13

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 86 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 86 kvm
Byggnadsår 1970
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Väl inne i bostaden så landar vi i hallen där det finns plats för sko- och hatthylla, samt där väggar är vitmålade och golvet kläds av ett laminatgolv. Hallen har även plats med byrå för extra förvaring, hallen håller även samman bostadens samtliga rum.

Vardagsrum

Vidare till vardagsrummet så möts vi av ett rymligt och luftigt rum där man får plats med större soffgrupp samt mediamöblemang. Bra ljusinsläpp tack vare den fria utsikten som kompletteras av vitmålade väggar och en ljus parkett.

Kök

Köket bjuder på ett renoverat skick med fullutrustad maskinpark samt plats för matbord till fyra personer. Väggarna är vitmålade och vi har samma parkett som i vardagsrummet. Luckorna är vita och kombineras med rostfria detaljer och gråa bänkskivor. Här har man utökat både förvaring och arbetsyta genom att använda båda sidorna av köket. Utrustning; diskmaskin, kökfläkt, spishäll, mikro och ugn i arbetshöjd samt kyl/frys.

Inglasad balkong

Det är även från köket man når den inglasade balkongen. Ute på balkongen så möts vi direkt av solljus under i princip hela dagen tack vare det solsäkra söderläget. Tack vare den generösa ytan får man in en rejäl utegrupp som får rummet att bli som ett andra vardagsrum under stora delar av året med smidig placering intill köket.

Sovrum

Vägg i vägg med köket så har vi det första sovrummet som även de har en utgång till bostadens balkong. Detta sovrum är något mindre men får enkelt plats med enkelsäng och sängbord, eller en bäddsoffa för den som vill ha det mer som ett gästrum. Vita väggar och parkettgolv även här.

Sovrum

Bostadens andra sovrum är av bra storlek med plats för fullstor dubbelsäng samt sängbord och förvaring. Bra placering då detta blir nordligt läge och därmed svalt under de varmare månaderna.

Badrum

Badrummet går i ljusa toner och är halvkaklat med badkar. Möblerna är uppdaterade med stor belyst spegel, kommod med god förvaring samt en wc.

Gäst wc

Sist men inte minst har vi gästtoaletten som har helkaklats i klassiskt grå vitt och även här med modern inredning i dämpade kulörer. Utrustning i form av; wc, kommod med förvaring samt badrumsspegel.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-12-10
Primärenergital 121

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2167-2-75-2
Pris 2 195 000 kr
Avgift 5138 kr/mån
Kommentar Inkl. VA, värme och bostadsrättstillägg. IMD el och obligatoriskt tillägg om 169kr/mån tillkommer för internet och kabel-tv.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,42063%
Andel av årsavgift 0,42063%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Tornfalken
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5163
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Lars Pettersson
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Tornfalkens hus byggdes 1970 på fastigheterna Fosie 165:217, Dressören 2 och 5 samt Lohengrin 2 och 3. Fastighetens adress är Ormvråksgatan 1-5, 9-13 och Tornfalksgatan 11-21 och 22-30. Bostadsrättsföreningen är ett privatbostadsföretag. Föreningen har 295 lägenheter samt 1 lokal som används som fastighetskontor och styrelserum. Föreningen innehar marken med tomträtt med ett pågående avtal till år 2031.
Föreningens ekonomi Månadsavgiften höjdes med 2% 1/1 2020 och med 4 % 1/5 2021. Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år. I dagsläget finns inga beslutande avgiftshöjningar. (kontrollerat 2022-02-09)
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 295
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningens planerade renoveringar: Längre fram planerar föreningen att täta om garagetaket.

Föreningens utförda renoveringar:
2012-2013 Byte av radiatorer och värmecentral i syfte för energibesparing.
2012-2013 Provtagning av mark runt Tornfalksgatan 22-30 för att utföra sanering av PCB
2013 -2014 Spolning av avloppsstammar.
2014 Höghusen har fått fasaderna renoverade där det behövdes samt fått nya tak och plåtdetaljer.
2015 Hägnades innergårdarna in.
2016 Byte av hissar på Ormvråksgatan 1-5.
2018 Renoveringar av fasad, tak samt plåtar på 5-vånings huset.
2018 Putsning och målning av källarnedgångar.
2018 Spolning av avloppsstammar.
2019 Byte av oljeavskiljare i garaget.
2019 Byte av tvättutrustning.
2019 Ny lekplats samt förbättringar av innergården på Tornfalksgatan 11-21.
2020/2021 Installation av laddstolpar.
2021 Nya hissar på Tornfalksgatan 11-21.
2021 Renovering av fasad, tak samt plåtar på 3-våningshuset. Nya hissar Ormvråksgatan 9, 11 och 13.
Parkering Antal parkeringsplatser: 128 st med separat kö (kostnad 125 kr/mån) Antal garageplatser: 76 st med separat kö (kostnad 330 kr/mån)
Tv och bredband Kabel-TV: Telia, basutbud ingår i månadsavgiften med digitala kanaler samt playtjänster. Bredband: Telia, bredbandsuttag är framdraget till samtliga lägenheter. Föreningen är kollektiva anslutna till Telia och 169 kr läggs på avgiften och då har de boende 250/250 Mbit.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Tvättstuga finns i varje byggnad med 2st tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum i varje. Det finns även ett mangelrum i källaren i samtliga hus.

Föreningen har gemensamt upphandlad el och förbrukat belopp läggs på varje månadsavi. Detta betalas tre månader i efterskott.

Föreningen gör tillsyn i samband med överlåtelsen.

Det finns en föreningslokal som är utrustad för 50 personer.

Cykelförråd finns i källaren i varje byggnad samt i låsta utrymmen utomhus. Barnvagnsrum finns i varje byggnad.

Föreningen erbjuder lugna och grönskande innergårdar med uteplatser och grillmöjligheter.

HSB
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/tornfalken/om-foreningen/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-02-09. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Söderkulla är ett omtyckt bostadsområde i Malmö. Området börjades bygga under 60-talet och är verkligen en klassisk bild över Malmös enorma utveckling under den tidsperioden. I området finns allt från höghus till villor och området är populärt bland såväl unga som gamla. På Söderkulla finns ett stort utbud av förskolor och högstadieskolor. Söderkulla ger dig även ett brett utbud av mindre restauranger, pizzerior och matbutiker.

Kommunikation

På ca 30 minuter tar du dig till Malmö C via stadsbusslinje nummer 2.

Räkna på ditt nya boende