VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ribersborg, Malmö

Tessins väg 18B

Denna charmiga 2:a på Tessins väg 18B är en pärla på 25 väldisponerade kvadratmeter som erbjuder en smart planerad och välutnyttjad yta. Med ett fantastiskt läge nära havet får du möjligheten att njuta av den friska havsbrisen och vackra omgivningar. Lägenheten välkomnar dig med en stilren och funktionell planlösning som skapar en öppen och luftig känsla. Den nyligen renoverade bostaden har ett modernt och välutrustat kök där varje kvadratmeter används på bästa sätt. Det renoverade badrummet är elegant och stilfullt. Tessins väg 18B erbjuder en bekväm och trivsam boendemiljö med närhet till havet. Här har du möjlighet att promenera längs stranden och i parker. Närliggande service och kommunikationer gör vardagen smidig och bekväm.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 25 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2893 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1947
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Kvadratsmart tvårummare på attraktiv adress!

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tessins väg 18B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 25 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 25 kvm
Byggnadsår 1947
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Hall med plats för avhängning samt god förvaringsmöjligheter i två tilltagna inbyggda garderober. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger vitlaserad ask.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med ett stort fönsterparti som släpper in rikligt med ljus. Plats åt både soffhörna och matgrupp. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger vitlaserad ask.

Kök

Platsbyggt kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Köket går i neutrala färger med massiva träluckor i bok, mörk bänkskiva och vitt kakel. Väggarna är släta och vita och på golvet ligger vitlaserad ask.

Sovrum

Smart sovrum som enkelt kan stängas till eller öppnas upp mot vardagsrummet med platsbyggda "lameller". Väggarna är släta och vita och på golvet ligger vitlaserad ask.

Badrum

Helkaklat badrum i modernt utförande. På golvet ligger en mörk klinker och på väggarna sitter vitt kakel. Badrummet är utrustat med wc, kommod, dusch och vikbara duschväggar.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-02-14
Primärenergital 132

Ekonomi

Lägenhetsnummer 75017
Pris 1 495 000 kr
Avgift 2893 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för kabel-TV om 95 kr/månad.
Andel i förening 1,18584%
Andel av årsavgift 1,70036%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 729 178 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Brf S:t Andreas
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716438-4559
Gatuadress Tessins väg 18 A
Postnummer 21758
Ort MALMÖ
Epostadress info@brf-sanktandreas.se
Hemsida https://brf-sanktandreas.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf S:t Andreas bildades 1987 (orgnr.716438-4559) har förvärvat fastigheten sedan 2021. Föreningen äger och förvaltar fastigheten Krageholm 6 på adressen Tessins väg 18 A och B i Malmö. Byggnadsår är 1947. Föreningen har 7 hyreslägenheter och 31 bostadsrätter, totalt 2822 kvm. Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999: 1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningen har elavtal med EON, men var och en tecknar eget abonnemang för förbrukning.

Föreningen har fortfarande 7 hyresrätter kvar som kommer att styrka föreningens ekonomi den dagen de säljs.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgifter med 10% 2023-01-01.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 38
Antal hyresrätter 7
Renoveringar 2022 Relining av samtliga VA-stammar, nya LED-armaturer med närvarostyrning i källare och entréer.
2021 Nya tvättmaskin
2019 Nytt papptak, plåtbeklädnad samt nya hängrännor och stuprör. Torkaggregat med värmepump
2010-talet Installation och indragning av nya ventilationskanaler i de vertikala ventilationskanalerna till kök och badrum.
1990-talet Nya kall- och varmvattenledningar, nya balkonger, bytt till 3-glasfönster


Föreningen följer en underhållsplan och under de kommande 10 åren planerar föreningen för följande underhåll:
Målning av källare
Byte av tvättmaskin
Underhåll av hissar
Byte av fjärrvärmecentral och termostater
Omfogning av fasad
Parkering Föreningen tillhandahåller inga parkeringsplatser. Boendeparkering råder i området. För mer information kontakta Malmö stad.
Tv och bredband Föreningen har kabel-TV och bredband via Telenor. Kabel-TV tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 95 kr/mån. Bredband tecknas individuellt av varje bostadsrättsinnehavare.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns en tvättstuga i föreningen med två maskiner, en torktumlare samt ett torkrum.

Varje lägenhet har ett förråd i källaren att tillgå.
Övrigt Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Lägenheten är enligt föreningen registrerad som 1 rok men disponeras som 2 rok.

Dokument

Området

Ribersborg är känt för sin lugna puls och härifrån har du nära till det mesta! Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är, tillsammans med Slottsstaden och Davidshall, ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden! Området ligger innanför Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljshus. Här bor man nära Ribersborgs strand, eller Ribban som den brukar kallas, men man har även närheten både till parker med fina promenadstråk och till innerstaden!

Närområde

På Ribersborg har man alltid bekväm närhet till vad man än ska behöva. Längsmed Tessins väg hittar vi matbutiker som förenklar veckohandeln. Vi har konditori och fikaställen som Valhall och S:t Jakob som erbjuder på fina bakelser. Och restauranger med olika utbud med allt från burgare på Surf Shack, pasta hos Via Napoli eller husmanskost från Hörnet. I området finner vi även frisörer, skräddare och mindre butiker som möbelbutik och klädesbutiker.

Kommunikation

I norra delen av området längsmed Limhamnsvägen hittar vi stadsbusslinje 7 som tar oss mellan Ön och handelsområdet Svågertorp. Snett igenom Ribersborg har vi Tessins väg där stadbusslinje 3 passerar och är Malmös ringlinje med stopp på Malmö C, Nobeltorget och Erikslust. Längst Regementsgatan i södra delen har vi linje 4 som tar oss mellan Bunkeflostrand och Segevång med stopp genom centrala Malmö. Från Ribersborg har man aldrig långt till något då man på 5 minuter med cykel når pulsen av centrala Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området har vi två stora grundskolor, Fridhemsskolan som huserar ca 450 elever fördelat på årskurserna F-6 samt Ribersborgsskolan som huserar ca 530 elever fördelat på årskurserna F-6. I anslutning till grundskolorna hittar vi även förskolorna Fridhem och Ribersborg. På bekvämt gångavstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende