VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Almhög, Malmö

Solvändegatan 5A

Välkommen till en kvadratsmart fyra med optimal planlösning som ger oss stora sociala ytor! Ett hem med moderna inslag i såväl kök som badrum och trevlig genomgående parkett i hela hemmet. Bostaden erbjuder ett luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp och härifrån når du en trevlig balkong. Njut av optimala förvaringsmöjligheter tack vare en rymlig walk in closet som nås från hallen.

Här bor du i ett trivsamt område med mycket grönska och med närhet in till centrum. Runt omkring finns flertal skolor, restauranger och du har även fem minuters cykelavstånd till Ica Maxi stormarknad. På fem minuters bilavstånd når du både inre och yttre ringlinjerna, vilket gör att du enkelt och snabbt tar dig till Danmark eller närliggande städer.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 78 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4687 kr/mån
Rum 4
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1959
Pris 1 495 000 kr

Kvadratsmart fyra med härlig balkong!

Snart-har
Snart-har
Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Planritning korrekt
Planritning korrekt

Solvändegatan 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 78 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 78 kvm
Byggnadsår 1959
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Stig in till en lång hall med gott om avhängningsmöjligheter. På golvet vilar parkett och väggarna går i en vit kulör. Längre in i hallen når du en rymlig walk in closet med gott om förvaringsmöjligheter.

Kök

Till höger om hallen når du det öppna köket med gott om plats för matbord för hela familjen. Köksluckorna pryds av trevligt trä och tack vare såväl underskåp som ovanskåp kan du njuta av god förvaring. Kaklet är i en ljus kulör, väggarna går i en vit nyans och på golvet ligger parkett. Köket är utrustad med ugn, spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

Badrum

Från hallen når du även hemmets helkaklade badrum med klinker i en svart kulör och kakel i en vit nyans vilket ger en charmig kontrast. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och badkar.

Sovrum 1

Vidare når du bostadens ena sovrum som erbjuder plats för dubbelsäng om så önskas. På golvet vilar parkett och väggarna går i en vit ton.

Sovrum 2

Ett öppet och luftigt sovrum med plats för stor säng samt förvaring. Golvet är av parkett och väggarna går i en vit nyans.

Vardagsrum

Hädanefter når du ett rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp tack vare de stora fönsterpartierna ut mot balkongen. Ett vardagsrum med yta för såväl matgrupp som soffgrupp om så önskas. Härifrån når du ut till den trevliga balkongen med plats för sällskapsgrupp.

Sovrum 3

Hemmets tredje sovrum passar perfekt för exempelvis kontor. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-27
Energikonsumtion 4011 kWh/m2 år.
Primärenergital 151

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2143-3-274-2
Pris 1 495 000 kr
Avgift 4687 kr/mån
Kommentar till avgiften ink
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,41852%
Andel av årsavgift 0,41852%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Almhög
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5437
Gatuadress Rödkullastigen 6A
Postnummer 21457
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen@hsb-brfalmhog.se
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/almhog/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Almhög är en äkta förening som bildades 1960. Bostadsrättsföreningens hus byggdes år 1959 - 1960 på fastigheten Kärven 2 som föreningen innehar med äganderätt. Fastigheternas adress är Solvändegatan 5 och Rödkullastigen 6. Fastigheterna Strået 3 och 4 med adress Rödkullastigen 5 och 7 är tomträtter. Tomträtts avtalet omförhandlas 2022. Föreningen innehåller 280 bostadsrätter och 3 lokaler som är fördelade på 4 bostadshus med adress Rödkullastigen 5-7 och Solvändegatan 5.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Föreningen höjer avgiften med 1,5-2% per år.
Äger föreningen marken Ja och nej
Antal lägenheter 280
Antal lokaler 3
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR
2021 - Hissbyte i 7A
2021 - Köksstammbyte i låghusen
2021 - Nya rökluckor i höghusens källare
2021 - Installation av gemensam tv och bredband
2021 - Installation av gemensam el
2021 - Nya hissar på Rödkullastigen 5B & 7B.
2020 - Byte av elcentral i pannrum
1990 - Utbytta vattenstammar

KOMMANDE OCH PÅGÅENDE RENOVERINGAR
2022 - Relining av avloppsstammar
2022 - Omtätning av fönster, nya plåtar kring fönster
2022 - Omfogning av fasader
2022 - Reperation av källarnedgångar
Parkering Föreningen förfogar över 194 parkeringsplatser som går att hyra för 150kr/månad. Separat kö tillämpas. Det finns även möjlighet att parkera på närliggande gator, här erbjuds bl.a. parkering med p-skiva med fria tider på helger. Eventuell höjning av parkeringsavgiften har diskuterats, men inget beslut är taget i dagsläget
Tv och bredband Föreningen har gemensamt avtal för bredband och kabel-TV från sydantenn, där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Det finns tvättstugor i alla husen, belägna i källaren med nyare maskiner. Även cykelrum och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en fritidslokal på Solvändegatan 5, som man kan hyra för olika typer av sammanträden och fester.
Övrigt För mer information, besök föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/almhog

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende