Varvsstaden, Malmö

Solhöjdsgatan 15

Äntligen ges tillfälle att förvärva denna nyproducerade 2:a i Brf Varvskajen 2. Här erbjuds en välplanerad våning med kök och vardagsrum i en öppen planlösning som bjuder in till härliga sammanställningar med nära och kära, trevligt sovrum med förvaring i inbyggda garderober, badrum med tvättmöjligheter samt en högt placerad balkong i ett fantastiskt solläge.
Kv Varvskajen är ett projekt som sticker ut i mängden nyproduktion. Här man arbetat mycket med att bevara historiska värden med dagens byggteknik där material som använts är plåt och betong som blandas upp med mer moderna material. Lägenheten beräknas bli klar i oktober 2022.
Läget är verkligen svårslaget med direkt närhet till havet, Malmö universitet och centralstationen på promenadavstånd samt närhet till citys puls.
Varmt välkomna!

För mer information besök projektets hemsida https ://peabbostad.se/projekt/skane/kv-varvskajen/
OBS vid intresse så kan vi boka möte och gå igenom tillvalen i katalogerna som är gjorda för denna lägenhet.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 51 kvm
Avgift 3094 kr/mån
Rum 2
Våning 6 av 7
Hiss Ja
Byggnadsår 2022
Pris 3 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Fabian Rietz
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 25
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nyproducerad tvårummare högt upp i huset med söderbalkong!

Planritning

Fabian Rietz

Fabian Rietz

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solhöjdsgatan 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 51 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 51 kvm
Byggnadsår 2022
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Vi tar hissen upp till 6e våningen och tar oss in i denna fantastiska lägenhet. Vi möts av en ljus hall med goda förvaringsmöjligheter med hjälp av en platsbyggd garderob. Väggarna är vitmålade som samspelar sig väl med parkettgolvet i mattlackad ek som är genomgående genom hela lägenheten.

Kök

I direkt anslutning till hallen når vi ut till köket som är smakfullt inrett i Arkitekt plus mellangrå med detaljer i borstat stål Från Marbodal samt bänkskiva i kvartskomposit, Venato Bianco, en större diskho som är underlimmad (Intra Linea 5040) och stänkskydd i samma utförande. Här får vi plats med en större matgrupp som bjuder in till familjemiddagar. Köket är utrustat med induktionshäll, köksblandare (Tapwell RT2984, krom), fläkt (Franke 392-10 rostfri), integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikro samt delad kyl och frys i rostfritt.

Vardagsrum

Vidare tar vi oss in till vardagsrummet som bjuder på stora sociala ytor. Här har vi gott om plats för umgänge med både familj och vänner. Vi möblerar med enkelhet en större soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Härifrån när vi även ut till den väl tilltagna balkongen.

Sovrum

Intill vardagsrummet hittar vi sovrummet där vi har goda förvaringsmöjligheter med hjälp av platsbyggda garderober längs ena väggen som sväljer förvaringen bäst (Skjutgarderober i vitt). Här möblerar vi med en större säng. Här möts vi även av de vitmålade väggarna samt parkettgolvet i mattlackad ek.

Badrum

Från vardagsrummet finner vi även badrummet som är modernt inrett i ljusgrått (pro double lightgrey) på både golv och väggar samt bänkskiva i Delaware stone 631. Badrummet är utrustat med toalett (Ifö Spira 6260), handfat med tillhörande kommod, Viskan Grip 60 cm, vit. Duschanordning (Tapwell RT 105 och duschblandare EVM 168 med raka duschdörrar (Linc Angel) i klarglas och blank profil samt spegel (INR Feel) med monterad led-belysning samt kombinerad tvätt och torktumlare från Siemens. Handsukstork (INR Line, blank) samt toalettpappershållare (beslagboden BK1098, rostfrittstål).

Balkong

Från vardagsrummet når vi den trevliga balkongen i härligt solläge. Notera att balkongen kommer att avdelas. För mer info kontakta ansvarig mäklare för bild.

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer B11505
Pris 3 095 000 kr
Avgift 3094 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme och vatten, fast nätavgift för hushållsel samt bostadsrättstillägg. Kostnad tillkommer för Telia triple play med ca 169 kr/månad. Retroaktiv debitering av hushållsel efter faktisk förbrukning kommer att ske.
Andel i förening 1,3823%

Förening

Föreningsnamn BRF Varvskajen 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-5182
Gatuadress -
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Varvskajen 2 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 72 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt samt 1 lokal.
Föreningens ekonomi Avgifterna beräknas att höjas med 2% årligen.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 72
Antal lokaler 1
Renoveringar Huset är under uppförande.
Parkering Föreningen har inget eget garage. 77 P-platser garanteras i kommande P-hus på andra sidan kvarteret, dessa platserna delas med Brf Varvskajen. I väntan på att detta färdigställs, om det ej är klart till inflyttning, tillhandahålls markparkering bredvid kvarteret. Gemensam bilpool finns att tillgå med 2 elbilar som ingår i kvarteret inklusive laddstation via Ourgreencar och även cykelpool finns med 2 el-lådcyklar.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till Telia Triple-play, kanalpaket lagom, bredband 100/100 Mbits, och IP-telefoni. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer till månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en stor gemensam takterrass utrustad med möbler och pergola för sommarens alla tillställningar. I föreningen finns även en gemensam gård med pergola, sittplatser och grillplats. Cykelparkeringar finns under tak på gården. Cykelplatser finns även i källare. På gården finns en verktygsvägg för enkel cykelservice.
Miljörum med källsortering finns i fastigheten.

Nyttjandet och skötseln av gården delas med grannföreningen Brf Varvskajen.
Övrigt Föreningen har gemensam el.

För mer info besök gärna: https://peabbostad.se/projekt/skane/kv-varvskajen/ för att läsa mer om projektet eller https://www.varvsstaden.se/ för kvarteret.

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Dokument

Området

Varvsstaden är ett stort område som har planer att utvecklas och byggas ut under dem närmaste 20 åren. I Varvsstaden finns Malmös hundraåriga varvshistoria samlad. Detaljplanering pågår för omvandling av Vagnsverkstaden.

Närområde

En kort cykeltur bort kommer vi in i stadsdelen Västra hamnen där vi finner handelsområdet som bjuder på bland annat Ica Maxi, Subway, Sallad & Sushi samt gym. Intill har vi även ett bibliotek och Västra Hamnens skola. I Västra Hamnen finner vi även vårdcentral samt haven intill.

Kommunikation

Från varvsstaden har vi goda busskombinationer med hjälp av Buss 3 och 5. Dem tar dig in till centralstationen på nolltid som sedan tar dig till kranskommunerna utan svårigheter.

Parkering

Där finns parkeringsmöjligheter i form av flera parkeringshus, bland annat vid Ica Maxi och vid Saluhallen.

Övrigt

Det planeras att bygga cirka 2500 bostäder, lokaler för handel och kontor, restauranger, caféer, grundskola och förskola.

Räkna på ditt nya boende