Visningar

Söndag 21 April KL: 15:00 - 15:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Hyllie, Malmö

Södra Tennisgränd 21

Kontakta ansvarig mäklare för visning!

Upptäck denna moderna 2:a från 2021 med enhetlig ekparkett och ljusa väggar. Stora fönster som sprider ljus över de 55 kvadratmeterna. Helkaklat badrum som inkluderar tvättmaskin, medan hall och sovrum har smarta inbyggda garderober. Här finns även en balkong som ligger i sydväst-läge som ger dig möjlighet att njuta av eftermiddags- och kvällssol. Denna lägenhet erbjuder en perfekt balans mellan stil och funktion. Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 55 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3414 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2021
Pris 1 995 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Härligt ljus 2:a med stor balkong och fritt läge nära Emporia och Hyllie station!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Södra Tennisgränd 21

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 2021
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

Entré

När du kliver igenom entrén möts du av en ljus hall med ett golv av ekparkett och väggar som pryds av en vit nyans som dessutom är genomgående i hela lägenheten. Här finns generöst med utrymme för att hänga av kläder och förvara dina ägodelar i den skräddarsydda garderoben som är utrustad med smidiga skjutdörrar.

Kök

Köket ligger i en vinkelkonfiguration med naturligt ljus som strömmar in genom fönstret. Här erbjuds rikligt med plats för förvaring och arbetsyta, även utrymme för ett mindre köksmöblemang finns. Köket har en mörk laminatbänkskiva och köket är utrustat med spishäll, kyl/frys och inbyggd ugn och mikrovågsugn.

Vardagsrum

Genom hallen vidgas utrymmet till ett ljust vardagsrum som smyckas av naturligt ljus och har en utgång till balkongen. Det generösa utrymmet erbjuder gott om plats för en inbjudande social yta och en trivsam atmosfär att njuta av.

Sovrum

Sovrummets fönster som är i sydväst ger en härlig dos av naturligt ljus. Här finns utrymme för en dubbelsäng, nattduksbord och skrivbord om så önskas. Dessutom erbjuder det generösa utrymmet en rymlig inbyggd garderob med praktiska skjutdörrar.

Badrum

Badrummet är modernt designat, där väggarna är täckta i vitt kakel och golvet pryds av en behaglig sandfärg. Badrummet är utrustat med kommod, spegelskåp, duschväggar i glas, handdukstork, tvättmaskin och ett praktiskt väggskåp för förvaring.

Balkong

Balkongen som blickar ut åt sydväst ger en generös exponering för solen och en bra utblick över omgivningen. Här erbjuds tillräckligt med utrymme för att anordna en loungemöbler där du kan avnjuta eftermiddags och kvällssol.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 112
Pris 1 995 000 kr utgångspris
Avgift 3414 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån tillkommer på månadsavgiften för bredband. IMD av el och varmvatten.
Andel i förening 0,6722%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 711 671 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Atleten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-3402
Gatuadress Mellersta Tennisgränd 10
Postnummer 21625
Ort MALMÖ
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/Atleten/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen är en äkta bostadsrättsföreningen, det finns 121 lägenheter som upplåts med bostadsrätt som har följande fördelning:
1-1,5 rum och kök: 13 lägenheter
2-2,5 rum och kök: 38 lägenheter
3-3,5 rum och kök: 31 lägenheter
4-4,5 rum och kök: 30 lägenheter
5-5,5 rum och kök: 9 lägenheter
Föreningens ekonomi Föreningen planerar att höja avgiften den 2024-05-01 med 3%. Nivån kan komma att justeras beroende på hur föreningens ekonomi kommer att gestalta sig framöver. Styrelsen anser det viktigt att förekomma det ekonomiska läget och säkerställa att vi inte behöver höja avgifterna mer nödvändigt på kort tid. Föreningen har en belåningsgrad på 12 168 kr/kvm enligt årsredovisningen 2023.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 121
Antal lokaler 1
Renoveringar Då huset är nybyggt finns det inget planerat underhåll utan det är något som sker löpande.
Parkering I bostadsrättsföreningen finns det 80 bilparkeringsplatser som är belägna i och vid parkeringshuset på Södra Tennisgränd. Två av dessa är avsedda för bilpoolsbilar och fyra för gästparkering. Resterande 74 platser hyrs ut till boende.

Parkeringshuset är i två plan där parkering på övre däck kostar 500 kronor i månaden och parkering på undre däck kostar 950 kronor i månaden. Skillnaden mellan däcken är att övre däck är en utomhusparkering medan undre är låst och under tak.

Samtliga platser är uthyrda. Kösystem tillämpas via Mitt HSB från och med 1 oktober 2021. Parkeringsplatser går inte att överlåta.
Tv och bredband Digital-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Bolina 3.0. Detta är ett avtal mellan HSB Malmö och Telia. Kostnaden tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen -Innergårdar med lekplatser, cykelställ samt grönytor
-Övernattningslägenhet som kostar 300 kr per dygn
-Barnvagnsrum och cykelförråd i källaren
Övrigt Till varje lägenhet finns 2-5 kvadratmeter stora förråd beläget antingen i källare, trapphus eller innergård.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga utan varje lägenhet har egna tvättmöjligheter.

Föreningen har IMD av EL och varmvatten.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

För mer information besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/Atleten/din-bostad/

Uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-08-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt - Säljaren informerar om att det finns möjlighet till grönt bolån för denna lägenhet. - Säljaren disponerar i dagsläget källarförråd. - Andel av årsavgift finns ej att ta fram från föreningen.

Dokument

Området

Hyllie är ett av Malmös snabbast växande område. Bygget började runt 2008 med Malmö Arena och sedan dess har området bara växt. Hyllie beräknas ha ca 9000 bostäder och lika många arbetsplatser när området är färdigbyggt. Hyllie har hållbar stadsplanering området har utformats med fokus på klimatet och hållbara lösningar inom energi, avfall och mobilitet. Området har också gott om grönområden och parker, såsom Hyllievångsparken som började ta form i början av 2021. Parken är grön oas med möjligheter till både aktivitet och paus, men också en plats för upplevelser och möten med andra.

Närområde

Malmö Arena ligger i området och är en plats för sport- och underhållningsarrangemang, den är hemmarena för Malmö Redhawks ishockeylag och Eurovision song contest 2024 kommer hållas här i maj 2024. Dessutom finns Emporia i området, som är ett av Nordens största köpcentrum, som lockar med en variationsrik shoppingupplevelse. I området finns även Malmömässan som anordnar mässor, utställningar, evenemang och konferenser. Även ett flertal gym och Hylliebadet finns i området. Under 2023 öppnades LEAP Fly & Padel Center i Hyllie som erbjuder flygning i en vindtunnel, padel och en restaurang.

Under våren 2021 så öppnade även City Gross på Hyllie allé och om du inte vill in och trängas på de stora matbutikerna så finns det även ett bra utbud av mindre närbutiker i området.

Kommunikation

En av de stora fördelarna med Hyllie, som gjort att området växt i popularitet, är dess fantastiska pendlingsmöjligheter. Med sitt strategiska läge nära Malmö centralstation och Köpenhamns flygplats, är Hyllie ett nav för pendlare och resenärer.

Räkna på ditt nya boende