VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Håkanstorp, Malmö

Sköldgatan 3A

I en familjär miljö ligger denna väldisponerade trerummare på 71,5 kvadratmeter. Tre trappor upp och du kliver in i en bostad som erbjuder ett helkaklat badrum och stilfullt och modernt kök från ca 2013, en generös balkong i bästa sydvästerläge, förvaringsmöjligheter utöver det vanliga och mycket mer.

Håkanstorp är ett perfekt område för den som vill ha närhet till stan och dess bekvämligheter, såsom restauranger, nöje och detaljhandel samtidigt som man kan komma hem till sin egna oas i trevliga villakvarter med mycket grönområden och promenadstråk.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 71.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4320 kr/mån
Rum 3
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris 1 575 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Jerry Nyhlén
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Genomgående trerumslägenhet med balkong i sydväst

Planritning

Jerry Nyhlén

Jerry Nyhlén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sköldgatan 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

På tredje våningen har ni denna trivsamma och genomgående trerumslägenhet. Här bjuds det på rymliga rum, välplanerad planlösning och bra med förvaring. En härlig balkong som vetter mot föreningens grönskande innergård.

Här bor du i ett lugnt och omtyckt område. I närheten ligger Värnhem som du tar dig till med en promenad, här finns ett brett utbud av matbutiker, affärer, restauranger och kaféer. En cykeltur bort har du Malmö centrum och det är även goda bussförbindelser. Varmt välkomna!

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 71.5 kvm
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Rum

Hall

Välkomnande hall med ljusa väggar och snyggt ljust klinkergolv som fortsätter in i köket. Här har man tagit bort väggen mot kök för att skapa en ljus och luftig planlösning. Hallen har en praktisk garderob med skjutdörrar.

Kök

Stort och stilrent ljust IKEA kök från 2013 med gott om arbetsyta och förvaring. Köket är utrustat med grå granit skiva. Rostfri fri hängande fläktkåpa och öppna hyllbeslag ger ett modernt och tidlöst utseende. Köket är utrustat med diskmaskin, inbyggnadsugn, induktionshäll och kyl och frys i fullhöjd. Köksmaskinerna är i rostfritt från bl.a Electrolux och Husqvarna. Matplatsen är generös och rymmer många middagsgäster. Två stora fönster ger ett bra ljus över kök och matplats.

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med ekparkett som snyggt bryter av mot de ljusa väggarna. I vardagsrummet finns det plats för både soffgrupp och större matbord. Rummets fönsterparti ger gott om ljus och vetter mot föreningens trevliga innergård.

Sovrum 1

Sovrummet är välplanerat och har plats för både dubbelsäng och och annat möblemang om så önskas. I detta sovrum har du utgång till den trevliga balkongen som vetter mot föreningens innergård. Ljust väggar och snyggt laminatgolv pryder golvet.

Sovrum 2

Ett lugnt och harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng och kompletterande möbler om man så vill. Förvaring finns det gott om i form av en stor inbyggd garderob med skjutdörrar. Sovrummet har ljusa väggar och snyggt ekparkett på golv.

Badrum

Det stilrena badrummet har sandfärgat kakel på väggar och sandfärgat klinkergolv. Badrummet är utrustat med duschhörna, WC, handfat med spegel, skåpinredning samt kombinerad tvättmaskin med torktumlare från Electrolux.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-04-24
Energikonsumtion 127 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 131
Pris 1 575 000 kr utgångspris
Avgift 4320 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV, bredband och bostadsrättstillägg
Driftkostnad 10 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 340 kr
  • Hushållsström: 7 860 kr

Driftskostnader enligt säljarens uppgifter. Obs! Driftskostnaderna är personliga och kan komma att skilja sig beroende på avtal och användningssätt.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 10
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8308
Gatuadress Sallerupsvägen 85
Postnummer 21228
Ort MALMÖ
Epostadress ordf@malmohus-10.se
Hemsida www.malmohus10.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENINGEN
Riksbyggens Brf Malmöhus 10 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Kungsliljan 1 och Kattfoten 1. Byggnaderna är uppförda 1960. I föreningen finns det sammanlagt 337 st lägenheter och 7 st lokaler. Lokalerna i föreningen innehåller bl.a. en pizzeria, blomsteraffär samt en frisör.

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Föreningen har en hemsida www.malmohus10.se
Föreningens ekonomi Föreningen höjde årsavgiften med 7% den 2019-01-01 pga reliningen. Föreningen har beslutat att höja årsavgiften med 7% från och med den 2022-11-01. (Kontrollerat 2022-09-12)
Äger föreningen marken Nej. Tomträtt - Fastigheterna är upplåtna med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2030-12-31
Antal lägenheter 337
Antal lokaler 7
Renoveringar 1993/94 Fönsterbyte (3-glas).
1997/98 Byte av kall/varmvattenledningar.
2000 Tak omlagt.
2008 Spolning av avloppsstammarna.
2009 Nya grindar till innergården.
2015 Renovering gemensamma utrymmen, installationer, ventilation samt fasadunderhåll.
2020 Relining av avloppsstammarna.
2020 Ovk besiktning i låghusen
2021 Rörinfodring

Föreningen planerar en balkongrenovering i framtiden. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Föreningen har en underhållsplan och löpande underhåll sker av fastigheten
Parkering I föreningen finns 160 parkeringsplatser och ca 11 garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 100 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 375 kr/månad. Till samtliga platser tillämpas kösystem
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Telenor och fiberoptiskt bredband 1000/1000 Mbit/s via Ownit.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har en trivsam innergård med lekplats, boulebana och grillplats med utemöbler som är fria för medlemmarna att nyttja.
Gemensamma utrymmen Det finns flera gemensamhetsutrymmen i föreningen, bl.a. cykelrum och barnvagnsrum. Föreningen har en gemensam övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna till en kostnad om 300 kr/dygn och en festlokal för ca 50 personer som kan hyras till en kostnad om ca 550 kr/tillfälle. I föreningen finns 11 tvättstugor som samtliga är utrustade med 2 eller 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum eller torkskåp.
Övrigt Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-09-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Andelstal

Andelstal Kapital, 0,31822%
Andelsvärde, 0,31718%
Insats, 0,31717%
Årsavgift, 0,31727%

Bostaden renoverades av tidigare ägare 2013 där bl.a all el i lägenheten är omdragen med jordfelsbrytare och automatsäkringar.
Bostaden är utrustad med säkerhetsdörr. Lägenhetsinnehavaren disponerar i dagsläget två förråd, ett källarförråd samt en mindre matkällare.

Under 2016 har säljaren installerat följande:
Kombimaskin tvätt och torktumlare
Diskmaskin
Duschkabin inklusive blandare och takdusch

Dokument

Området

Välkomna till idyllen Håkanstorp. Om du vill uppleva sann Bullerbykänsla har du kommit helt rätt. Håkanstorp är ett bostadsområde i stadsdelen norra Malmö. Området uppstod som förstad 1905 långt utanför stadens dåtida gräns. Därefter har bebyggelse tillkommit under olika epoker: Egnahemshus på 1920-talet, villor på 1960-talet, radhus på 1980-talet, samt flerfamiljshus på 1960-talet och 1990-talet. Fortfarande finns rester bevarade av ett litet, tätt bebyggt förstadsområde från tidigt 1900-tal. I kvarteren kring Danska vägen har en del av det reglerade egnahemsområdet från 1920-talet behållit sin ursprungliga karaktär.

Närområde

I området finner vi närhet till bekvämligheter så som matbutiker, konditori, restauranger och frisör. Endast några få minuter bort hittar vi Värnhem som erbjuder större shoppingmöjligheter, restauranger och nöjen.

Kommunikation

Längst Sallerurpsvägen hittar vi stadsbusslinje 6 som tar oss mellan handelsområdet Toftanäs och Klagshamns badstränder med stopp genom centrala Malmö. Vi finner även regionsbussar som tar oss in till centrala Malmö på endast några få minuter alternativt ut till närliggande grannstäder. Området ligger i anslutning till inre ringvägen som man enkelt tar sig ut på några få minuter.

Parkering

I området finns parkeringsplats att hyra via dem bostadsrättsföreningarna som finns i området. På vissa gator gäller betalparkering under vissa tider av dygnet, för övrigt fritt.

Övrigt

I södra delen av området hittar vi Gullkragens förskola och centralt placerat hittar vi Karlshögs förskola. Här hittar vi även Karlshögsskolan som huserar ca 90 elever fördelat över årskurserna F-3.

Räkna på ditt nya boende