Visningar

Söndag 22 Maj KL: 14:30 - 15:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Ribersborg, Malmö

Sergels Väg 5A

Välkommen till denna flotta tvårummare på tredje våningen. Här upplever man en rymlig lägenhet med genomgående parkettgolv, ljusa ytskikt, ljust modernt kök, renoverat badrum och det bästa av allt, bra förvaringsutrymmen! Inte att förglömma det stora fönsterpartierna i vardagsrummet med balkongen i östläge.
Här är ett hem att trivas i, välkomna hem!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 53 kvm
Avgift 3853 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1952
Pris 2 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Trevlig tvårummare på en av Malmös trendigaste adresser!

Sergels väg 2 (38494) - 33 Sergels väg 2 (38494) - 22

Sergels väg 2 (38494) - 33
Sergels väg 2 (38494) - 33
Sergels väg 2 (38494) - 22
Sergels väg 2 (38494) - 22

Planritning

Mathilda Thelander

Mathilda Thelander

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sergels Väg 5A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 53 kvm
Byggnadsår 1952
Uppvärmning Fjärrvärme

Rum

HALL

Välkomnande hall med avhängningsmöjlighet och gadrober längst höger sidan. Ljust parkettgolv och vita väggar.

BADRUM

Badrummet är mycket smakfullt renoverat, helkaklat i vitt och på golvet ligger grått klinker. Duschväggar, toalett samt handfat med gott om förvaring.

KÖK

Renoverat vitt kök med ljust marmor kakel, vita luckor, grå laminatbänkskiva, diskmaskin (Bosch) samt kyl/frys.Väggarna är även här vita och golvet ekparkett.

SOVRUM

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober med skjutdörrar. Parkettgolv och vita väggar.

VARDSRUM

Ett väl tilltaget vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Här finns även utgången till den trevliga balkongen som erbjuder förmiddagssol. Parkettgolv och vita väggar.

BALKONG

Rymlig balkong i österläge med plats för större möblemang.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2015-11-30
Primärenergital 150

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr utgångspris
Avgift 3853 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, bostadsrättstillägg, kabel-tv och internet.
Andel i förening 0,6722%
Andel av årsavgift 0,71997%

Förening

Föreningsnamn Brf Hanaholm 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-6958
Gatuadress Sergels väg 5C
Postnummer 21757
Ort Malmö
Epostadress info@hanaholm1.se
Hemsida www.hanaholm1.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Hanaholm 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2005. I föreningen finns 120 lägenheter, varav 6 lägenheter upplåtes med hyresrätt och 1 används som gästlägenhet. I föreningen finns även 6 hyresrättslokaler. Byggnaden ritatdes av arkitek Thorsen Roos. Tillhörande adresser är Sergels väg 5A-C, Tessins väg 12 och Killian Zollsgatan 21A-B. Föreningen äger även marken (köptes 2009). Ekonomisk förvaltning sköts via Bredablick.

För mer info, se föreningens hemsida http://www.hanaholm1.se/
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2019 och uppdateras i samråd med Bredablick.

TIDIGARE RENOVERINGAR
2020 - Gemensam el och gemensamt bredband införskaffades.
2020 - Renovering av fönster och isolering av vindar.
2019 - Dränering av garage samt gård. Renovering av innergård.
2019 - En av hyresrätterna såldes av vilket gav föreningen kapital.
2018 - Takrenovering.
2014-2016 - Relining av avloppsstammar, bottenplattor samt byte av vattenstammar.
2016 - OVK-besiktning.
2014 - Installation av fiber installerat via Bredbandsbolaget. OVK-besiktning.
2011 - Viss takrenovering, målning av källargångar och trapphus, underhåll av gårdar.
2010-2011 - Badrumsrenovering, underhåll av balkonger, el omdraget.
2011 - Taggsystem installerat.
2004 - Installation av säkerhetsdörrar.

KOMMANDE RENOVERINGAR
2022 - Uppfräschning av gården.
Parkering Föreningen har 75 st garageplatser och 6 st utomhusplatser för uthyrning. Boendepris för garage: ca 250-500 kr för bil och ca 220 kr för MC Boendepris för utomhusplatser: ca 500 kr. Kontakta garage@hanaholm1.se om du är intresserad av att hyra en garageplats/parkeringsplats.
Tv och bredband TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem. Internet: Leverantör: Comhem eller Bredbandsbolaget. Både kabel-tv och bredband är inkluderat i den beräknande månadsavgiften. Föreningen har gemensam el vilket gör det billigt för medlemmarna. Man betalar en administrativ kostnad på 20 kr/mån och sedan faktureras den enskilda förbrukningen varje kvartal.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns en samlingslokal som kan användas för fest, kalas, middag, övernattning eller liknande och kostar 300 kr per dygn. Det finns även en gästlägenhet med plats för 4 vuxna och 1 barn. För övernattning ska i första hand gästlägenheten bokas. Denna kostar 350 kr/dygn på vardagar och 400 kr/dygn på helger.
Cykel- samt barnvagnsrum finns i källaren. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd.
I föreningen finns även en trevlig innergård med sittplatser och lekyta för de små.

I föreningen finns 5 tvättstugor, varav tre är belägna i källaren på Sergels väg 5 och 2 i källaren på Kilian Zollsgatan 21. Tessins väg 12 är sammankopplad med Sergels väg 5 via en kulvert i källaren. Tillgång till alla 5 tvättstugor finns.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden Till lägenheten hör ett källare - och ett vindsförråd.

Dokument

Området

Ribersborg är känt för sin lugna puls och härifrån har du nära till det mesta! Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är, tillsammans med Slottsstaden och Davidshall, ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden! Området ligger innanför Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljshus. Här bor man nära Ribersborgs strand, eller Ribban som den brukar kallas, men man har även närheten både till parker med fina promenadstråk och till innerstaden!

Närområde

På Ribersborg har man alltid bekväm närhet till vad man än ska behöva. Längsmed Tessins väg hittar vi matbutiker som förenklar veckohandeln. Vi har konditori och fikaställen som Valhall och S:t Jakob som erbjuder på fina bakelser. Och restauranger med olika utbud med allt från burgare på Surf Shack, pasta hos Via Napoli eller husmanskost från Hörnet. I området finner vi även frisörer, skräddare och mindre butiker som möbelbutik och klädesbutiker.

Kommunikation

I norra delen av området längsmed Limhamnsvägen hittar vi stadsbusslinje 7 som tar oss mellan Ön och handelsområdet Svågertorp. Snett igenom Ribersborg har vi Tessins väg där stadbusslinje 3 passerar och är Malmös ringlinje med stopp på Malmö C, Nobeltorget och Erikslust. Längst Regementsgatan i södra delen har vi linje 4 som tar oss mellan Bunkeflostrand och Segevång med stopp genom centrala Malmö. Från Ribersborg har man aldrig långt till något då man på 5 minuter med cykel når pulsen av centrala Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området har vi två stora grundskolor, Fridhemsskolan som huserar ca 450 elever fördelat på årskurserna F-6 samt Ribersborgsskolan som huserar ca 530 elever fördelat på årskurserna F-6. I anslutning till grundskolorna hittar vi även förskolorna Fridhem och Ribersborg. På bekvämt gångavstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende