VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Röda Höja, MALMÖ

Sergeantgatan 19

Lägenheten är registrerad som 2 rok, men används idag som en 3:a efter ombyggnation. Förutom 2 sovrum finns här ett helkaklat badrum, ett stort härligt vardagsrum, ett arbetskök samt en praktisk klädkammare. På markplan får du både inglasad balkong och en uteplats, vilket ger extra mervärde till den här trevliga bostaden i populärt område.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 71 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4548 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1967
Pris 1 650 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Karin Nilsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 13
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tillfälle att förvärva en omgjord 3:a på markplan på omåttligt populära Röda Höja!

Planritning

Planskiss
Planskiss

Planskiss
Planskiss
Karin Nilsson

Karin Nilsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sergeantgatan 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Lägenheten har delvis renoverats under senare år med nya innerdörrar, helkaklat badrum och nya golv. Dessutom gjordes den förra matplatsen om till ytterligare ett sovrum med ingång med dörr från vardagsrummet. Om så önskas kan detta återställas genom att åter öppna upp mellan kök och matplats.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 71 kvm
Byggnadsår 1967
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

In genom hallen välkomnas man av en ljus och rymlig hall i vinkel med gott om plats för avhängning. Längre in i hallen, nära badrum och det stora sovrummet, finns dessutom en stor walk in closet/klädkammare som erbjuder massor av förvaring. I hallen ligger ett beige klinkergolv och väggarna är vita.

Vardagsrum

Vardagsrummet, rakt in från hallen, är stort och ljust tack vare stora fönster som vetter ut mot balkongen och uteplatsen. Här finns det plats för både soffgrupp och matgrupp om så önskas. Vacker nyare ekparkett på golvet och vita väggar.

Kök

I köket finns det gott om plats för förvaring i både underskåp och överskåp samt god arbetsyta. Köket har trälaminatluckor och rostfri bänkskiva med vitt kakel som stänkskydd, väggarna är vita och golvet är ett likadant laminatgolv som i övriga rum. Köket är utrustat med spis, rostfri fläktkåpa, diskmaskin och kyl/frys, där spisen och kyl/frys är från 2021.

Sovrum 1

Det första sovrummet är stort och rymligt och här finns garderober samt plats för både dubbelsäng och mer förvaring. Här pryds golvet av ett laminatgolv och vita väggar, även i detta rum finns ett stort fönster som ger ett härligt ljus.

Sovrum 2

I det andra sovrummet finns ett generöst ljusinsläpp genom det fönster som vetter ut mot Röda Höjas område. Detta sovrum pryds även det av vita väggar och likadant laminatgolv. Rummet går att möblera med både säng, förvaring eller skrivbord. Väggen mellan detta rum och köket är något som har byggts upp och kan rivas ner, så att rummet kan användas som en matplats istället om det hellre skulle föredras.

Badrum

Badrummet som renoverades av tidigare innehavare för några år sedan är utrustat med ett snyggt badkar, wc, tvättmaskin, kommod och spegelskåp. I badrummet finns dessutom ett stort fönster med frostat glas. Badrummet pryds av mörkgrå klinker och vitt kakel med en dekorativ svart rand.

Balkong och uteplats

I denna lägenhet finns såväl en inglasad balkong med skjutdörrar, som en tillhörande uteplats med staket runt omkring. Balkongen och uteplatsen ligger i väst, vilket innebär att du här kan njuta av solen under hela eftermiddagen och kväll. Här finns plats att möblera och få ett extra rum under stora delar av året.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-06-01
Energikonsumtion 1872 kWh/m2 år.
Primärenergital 116

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2080190007-0319
Pris 1 650 000 kr utgångspris
Avgift 4548 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån för Kabel-tv och bredband (1000/1000). IMD el faktureras i efterskott efter verklig förbrukning.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,22311%
Andel av årsavgift 0,22307%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 276 971 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Röda Höja
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-8159
Gatuadress Sergeantgatan 1
Postnummer 21233
Ort MALMÖ
Epostadress ordforande@rodahoja.se
Hemsida https://www.xn--rdahja-wxad.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening beläggen i östra delen av Malmö. Föreningen bildades 1967 i samband med uppförandet av föreningens fastighet och består av 366 lägenheter där samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. I föreningen finns även 7 lokaler. Föreningen äger marken.
Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen.
Teknisk förvaltare: Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningen planerar att ha årlig avgiftshöjning vid varje årsskifte. Avgifterna höjdes med 20% fr o m den 1 januari 2024 p g a det ökade kostnadsläget. Fr o m 2023-01-01 infördes att Kabel-tv samt bredband debiteras som en obligatorisk kostnad om 165 kr/mån.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 366
Antal lokaler 7
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
2023 - Byte av tappvattenstammar och värmekulvertar.
2022 - Relining avloppsstammar.
2021 - Reparation av värmesystem.
2020 - Reparationer dagvattennätet.
2019 - Målning P-platser, ny luftavfuktare i tvättstuga.
2018 - Byte av tvättmaskiner, torktumlare samt ren. av tvättstugor.
2018 - byte/renovering av Cirkulationspump.
2017 - Uteplatser.
2017 - Byte av ledlampor (ute och inne) samt.
2016 - Installation av IMD el (individuell mätning och debitering).
2016 - Lekplatser.
2015 - Isolering av vindar.
2013 - Nyckel-och passersystem.
2011 - Garage och parkeringsplatser.
2013 - Fasader.
2009 - Fönster inkl. PCB-sanering.
2008 - Balkongrenovering.
2005 - Miljöhus.

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Föreningen planerar renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, installation av IMD (individuell mätning och debitering) av varmvatten, översyn av utemiljön och byggande av gemensamhetsanläggning. Förprojektering pågår, men inga definitiva beslut är ännu fattade. Preliminär tidplan är start under 2024.
Parkering I föreningen finns 282 p-platser, varav 24 är med laddstolpar, 125 garageplatser och 12 mc-garageplatser. Hyrorna justeras fr o m oktober 2023 till 400 kr/mån för garageplats och till 200 kr/mån för en mc-garageplats. Hyran för p-plats 150 kr/mån. Kostnaderna har en årlig prisjustering på 3%, som är inskriven i avtalen. Kösystem tillämpas och kötiden kan variera, Riksbyggen sköter köhanteringen. I övrigt råder fri parkering i området längs gatorna.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Tele2 där det ingår basutbud. Bredband från Telenor (1000/1000 Mbit/s). Dessa faktureras som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften om 165 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På varje gård finns en pergola med sittplatser och grillar som boende kan nyttja. Det finns även lekplatser på varje gård.
Gemensamma utrymmen Ett förråd per lägenhet ingår. Extra förråd kan hyras av föreningen i källaren.
Cykelförråd kan hyras i källaren.
Gemensamma tvättstugor finns i källarhusen på varje gård. Där finns tillgång till tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

För med information se föreningens hemsida på: www.rodahoja.se

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar i dagsläget över ett förråd en trappa upp.

Dokument

Området

Röda Höja är en del av Höja som tillhör stadsdelen Husie, Malmö. Området består utav flerfamiljshus på två-tre våningar som blivit byggda 1967. Röda höja är ett barnvänligt område med lummiga gårdar och stora gräsmattor mellan husen.

Närområde

På Höja centrum som ligger tvärs över Agnesfridsvägen finns livsmedelsbutik, frisör, konditori och blomsterbutik. Det är ca 3 km till Jägersro Center där vi finner matbutik, kaféer, restauranger, klädaffärer och apotek.

Kommunikation

Vi har goda förbindelser i området med Malmö stadsbussar. På Stenkällevägen hittar vi linje 5 som går mellan Stenkällan och Västra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. Längsmed Agnesfridsvägen hittar vi linje 31 som tar oss mellan Lindängen och Mellersta Hamnen. Till och från Röda Höja går det lätt att ta sig på fler olika sätt. Det tar t ex bara några minuter att ta sig till inre och yttre ringvägen vilket gör det lätt för pendlare att ta sig vidare exempelvis till Köpenhamn som vi når på ca 30 minuter.

Parkering

I området finner vi stora möjligheter för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

Öster om Röda Höja har det legat ett militärt övningsfält som är omgjort till ett naturområde, Husie mosse, där det finns en promenadslinga och ett rikt växt- och fågelliv. I närområdet finns Kvarnby Golfklubb och Jägersro Travbana.

Räkna på ditt nya boende