VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Högaholm, MALMÖ

Serenadgatan 62

Välkomna till en trevlig 2:a på våning 7 med inglasad balkong! Här kliver vi in till en välplanerad och rymlig bostad som totalrenoverades år 2019. Bostaden erbjuder ett vardagsrum med härligt ljusinsläpp, helkaklat badrum, modernt kök, stor inglasad balkong, rymligt sovrum och en hall som bjuder på gott om förvaringsutrymme. Tack vare våningsplanet är lägenheten insynsfri och ger en härlig utsikt.

Här bor ni i en hemtrevlig HSB förening med inhägnad innergård med lekplats och fina grönområden. I närheten finner vi allt ifrån förskolor och skolor till enklare service utbud samt närhet till buss och inre ringvägen för den som ska vidare. Varmt välkommen hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3778 kr/mån
Rum 2
Våning 7 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 200 000 kr

Ansvarig mäklare
Nour Khalil
Reg. Fastighetsmäklare
0734-32 37 06
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Nour Khalil

Nour Khalil

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Serenadgatan 62

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 64.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 8

Byggnad

Boarea 64.5 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FT

Rum

Hall

Vi välkomnas in i en stor hall med goda möjligheter för förvaring och avhängning. På golvet ligger snyggt laminatgolv och väggarna är vita. Här finns även utrymme för garderober.

Kök

Rakt in från hallen möts vi av ett modern kök med vita köksluckor, bänkskiva i mönstrat laminat, induktionshäll med köksfläkt, inbyggnadsugn/micro, kyl och frys samt en diskmaskin. Gott om arbetsyta samt utrymme för förvaring men även matplats för 6-8 personer. Från de stora fönsterpartierna skapas ett härligt ljusflöde i detta rum. Även här följer det snygga laminatgolvet från hallen och den vita färgen på väggarna.

Vardagsrum

Till vänster om köket kommer vi till det rymliga vardagsrummet som pryds av parkett på golvet och väggarna är vita. Här finns plats för såväl en stor soffgrupp som extra förvaring eller en mysig läshörna. De stora fönsterpartierna släpper in riktigt med ljus och ger rummet en ökad rymd.

Sovrum

Till höger om badrum och kök hittar vi sovrummet som bjuder på goda förvaringsmöjligheter och väl tilltagna garderober. Snyggt parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för stor dubbelsäng med tillhörande sängbord samt extra förvaring i byråer. Härifrån når vi även den inglasade balkongen.

Badrum

I anslutning till hallen når vi badrummet som erbjuder ett härligt badkar, vita helkaklade väggar, grått klinkergolv, wc samt handfat med både över- och underskåp.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-27
Primärenergital 146

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2189-8-644-4
Pris 1 200 000 kr
Avgift 3778 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl bredband och kabel-tv.
Andel i förening 0,09117%
Andel av årsavgift 0,09117%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 151 145 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Högaholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0395
Gatuadress Balladgatan 15
Postnummer 21571
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Serenadgatan och Balladgatan och dessa är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Marken upplåts med tomträtt som gäller t.o.m. 2032-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgifter med 3,75% 2023-01-01. Föreningen planerar samma höjning vid årskiftet nästkommande år. Detta för att bekosta kommande underhåll.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 994
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda:
2023 Renovering av hissar
2023 Kameraövervakning och byte av passagesystem.
2022 Relining avloppsledningar.
2021 Sopnedkasten stängdes och nya miljöstationer byggdes på gårdarna.
2021 Renovering av festlokal.
2020 Renovering av fastighetskontor.
2020 Byte av värmecentraler.
2020 Byte av oljeavskiljare till spolplattor.
2017/2018 Målning av trapphus.
2016/2017 Hårdgjorda ytor, målning invändigt, VVS.
2015/2016 Hårdgjorda ytor, hissar, VVS.
2012-2013 Renovering av lekplatserna.
2011-2012 På Serenadgatan byttes belysningsarmaturer till lågenergibelysning. Värmekabel installerades i stuprör.
2011 Filmning av avloppsstammar.
2009 Takpappen byttes.
2008 Nytt passagesystem med tagg installerades.
2006 Spolning av vatten- och avloppsstammar.
2000 Inglasning av balkonger.

Pågående:
Upprustning av utemiljön, färdigt under 2024.

Planerade:
Vattenledningar planeras bytas ut.
Ny ventilation i samtliga byggnader.
Parkering I föreningen finns ca 385 p-platser, de går att hyra för ca 125 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även ca 392 garageplatser (garaget är friliggande). Plats går att hyra till en kostnad om ca 300kr/månad för kallgarage och ca 400kr/månad för varmgarage. Även här är det kö. Fr o m 1 juni 2020 sköts all hantering av p-platser digitalt av medlemmar i föreningen, detta görs via medlemmens inloggning till "Mitt-HSB".
Tv och bredband Kabel-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Tele 2. Kostnaden för detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser, cykelställ och miljöhus finns.
Gemensamma utrymmen Bastu, motionslokal och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gym renoverades 2008.

Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.
Övrigt Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Fördelningsmätning för varmvatten, kallvatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden. Kostnaden för detta debiteras i efterskott var tredje månad till bostadsrättsinnehavaren.

För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende