Visningar

Måndag 4 Mars KL: 16:30 - 17:00 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Högaholm, Malmö

Serenadgatan 35

Här ges nu möjligheten att förvärva en modern och stilfull bostad med en genomtänkt planlösning. Boendet har ett praktiskt och funktionellt kök, ett modernt badrum, bekväma tvättmöjligheter direkt i lägenheten, två rymliga sovrum, ett stort vardagsrum samt en imponerande inglasad balkong med panoramautsikt över området. Det här är en bostad som är redo att flyttas in i direkt!

Precis utanför lägenhetens dörr finner du en förening som erbjuder en rad bekvämligheter, inklusive bastu, gym, festlokal och ett hobbyrum för föreningens medlemmar. Dessutom finns en trevlig innergård tillgänglig med sittplatser, lekplatser, cykelställ och miljöhus. I området finns också allt du behöver, såsom skolor, matbutiker, hundrastplatser och utomhusbad. För pendlare är läget optimalt med tillgång till olika bussar i området, vilket gör det smidigt att ta sig runt i Malmö. Dessutom ligger både yttre och inre ringvägen i direkt anslutning till området, vilket ger enkel tillgång till andra delar av staden. Det här är verkligen ett komplett och bekvämt boende med allt du behöver inom räckhåll.

Varmt välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 82.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4765 kr/mån
Rum 3
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Stilren, modern och ljus 3:a med stor inglasad balkong!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Serenadgatan 35

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 82.5 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft

Rum

Hall

När vi kliver genom lägenhetens dörr möts vi av en ljus och välkomnande hall, där spotlights i taket sprider ett behagligt ljus. Hallen erbjuder generösa möjligheter att hänga av sig ytterkläderna, ett vackert parkettgolv sträcker sig enhetligt genom hela bostaden. Väggarna är hållna i en ren och fräsch vit färg, vilket skapar en känsla av ljus och rymd.

Kök

Köket i lägenheten är elegant och modern med en stilren design. Vita köksluckor och en träbänkskiva skapar en harmonisk kontrast. Ett vackert kakel i svarta och bruna toner sträcker sig ovanför köksbänken. Det generösa förvaringsutrymmet och den rymliga arbetsytan gör köket praktiskt och funktionellt. Det naturliga ljuset flödar in i köket genom två stora fönster, vilket ger en ljus och luftig känsla. Köket är utrustat med moderna bekvämligheter, såsom dubbel kyl och frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll och diskmaskin. Det är en plats där både form och funktion möts. Rummet pryds av ett parkettgolv och vita väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummen i lägenheten utmärker sig genom sin generösa storlek och rymlighet. De stora fönstren längs ena sidan släpper in en fantastiskt naturlig ljusflöde och ger en öppen atmosfär. Taket är smyckat med spotlights, vars strukturer skapar en härlig belysning i rummet. På golvet breder ett vackert parkettgolv ut sig, och väggarna är hållna i en ren vit nyans för att förstärka ljuset och skapa en fräsch känsla. Här får du plats med både en soffgrupp och en stor matplats om det är något som önskas.

Sovrum 1

Det ena sovrummet i lägenheten imponerar med sin generösa yta, vilket möjliggör placering av en rymlig dubbelsäng, garderober och ett skrivbord om så önskas. De stora fönstren i rummet låter det naturliga ljuset flöda in och skapar en ljus atmosfär. Dessutom erbjuder rummet tillgång till den inglasade balkongen. I rummet finns samma genomgående parkettgolv och vita väggar.

Sovrum 2

Det andra sovrummet i lägenheten fortsätter trenden av rymd och funktionalitet. Här erbjuds tillräckligt med utrymme för en säng, ett skrivbord och en garderob, vilket ger flexibilitet för olika användningsområden. Dessutom finns en praktiskt inbyggd garderob som ytterligare optimerar förvaringsutrymmet. Det samma vackra parkettgolvet och de vita väggarna som återfinns i övriga rum fortsätter att pryda golvet och väggarna, vilket skapar en enhetlig känsla. En utgång till den inglasade balkongen finns även i detta rum.

Badrum

Det generösa badrummet i lägenheten utmärker sig genom sin eleganta design och funktionella utrustning. Väggarna är helkaklade och pryds av en stilren kombination av vitt kakel och svart klinker. Badrummet är komplett med alla nödvändiga bekvämligheter så som vask, spegelskåp, wc, handdukstork och ett badkar.

Gäst-wc

Gästtoaletten har genomgått en förvandling för att ge dig dina egna bekvämligheter och tvättmöjligheter. Här finner du en praktisk kombination av både tvättmaskin och torktumlare, vilket gör det möjligt att enkelt hantera dina tvättbehov. Dessutom är rummet utrustat med en vask för ytterligare bekvämlighet och funktionalitet. Rummet pryds av vitt klinker och vita väggar.

Balkong

Från båda sovrummen nås den stora inglasade balkongen som vetter ut mot den gröna omgivningen. Balkongen ligger i söderläge, vilket innebär att du kommer ha sol hela dagen. Balkongen erbjuder en perfekt möjlighet att njuta av solens strålar och koppla av. Balkongen utrymmer en loungegrupp, om det är något som skulle önskas.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-27
Primärenergital 147

Ekonomi

Lägenhetsnummer 768
Pris 1 495 000 kr
Avgift 4765 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg för internetuppkoppling tillkommer på 80 kr/mån. IMD av el, kall- och varmvatten utefter faktisk förbrukning
Andel i förening 0,1109%
Andel av årsavgift 0,1109%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 202 814 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Högaholm
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0395
Gatuadress Balladgatan 15
Postnummer 21571
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Högaholm är en äkta bostadsrättsförening som består av 994 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adresserna Serenadgatan och Balladgatan och dessa är uppdelade på 17 hus med 68 trappuppgångar. Det finns 1 st lokal i föreningen. Marken upplåts med tomträtt som gäller t.o.m. 2032-12-31. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 4% 2024-01-01. Föreningen höjde avgifter med 3,75% 2023-01-01. Föreningen planerar samma höjning vid årskiftet nästkommande år. Detta för att bekosta kommande underhåll. Föreningen har en belåningsgrad på 2 560 kr/kvm enligt årsredovisningen 2022/2023.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 994
Antal lokaler 1
Renoveringar Utförda:
2023 Renovering av hissar
2023 Kameraövervakning och byte av passagesystem.
2022 Relining avloppsledningar.
2021 Sopnedkasten stängdes och nya miljöstationer byggdes på gårdarna.
2021 Renovering av festlokal.
2020 Renovering av fastighetskontor.
2020 Byte av värmecentraler.
2020 Byte av oljeavskiljare till spolplattor.
2017/2018 Målning av trapphus.
2016/2017 Hårdgjorda ytor, målning invändigt, VVS.
2015/2016 Hårdgjorda ytor, hissar, VVS.
2012-2013 Renovering av lekplatserna.
2011-2012 På Serenadgatan byttes belysningsarmaturer till lågenergibelysning. Värmekabel installerades i stuprör.
2011 Filmning av avloppsstammar.
2009 Takpappen byttes.
2008 Nytt passagesystem med tagg installerades.
2006 Spolning av vatten- och avloppsstammar.
2000 Inglasning av balkonger.

Pågående:
Upprustning av utemiljön, färdigt under 2024.

Planerade:
Vattenledningar planeras bytas ut.
Ny ventilation i samtliga byggnader.
Parkering I föreningen finns ca 385 p-platser, de går att hyra för ca 125 kr/mån. I dagsläget är det kö till samtliga. I föreningen finns även ca 392 garageplatser (garaget är friliggande). Plats går att hyra till en kostnad om ca 300kr/månad för kallgarage och ca 400kr/månad för varmgarage. Även här är det kö. Fr o m 1 juni 2020 sköts all hantering av p-platser digitalt av medlemmar i föreningen, detta görs via medlemmens inloggning till "Mitt-HSB".

Det är möjligt för en medlem att hyra två p-platser (utomhus) i mån av tillgången till lediga platser, dock endast en garageplats per medlem. Alltid max två platser totalt.
Tv och bredband Kabel-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Tele 2. Kostnaden för detta tillkommer som en obligatorisk kostnad på månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Grönskande innergård mellan husen. Sittplatser, lekplatser, cykelställ och miljöhus finns.
Gemensamma utrymmen Bastu, gym och festlokal finns också till medlemmars förfogande efter bokning. Gymmet renoverades 2008 och får användas av boende i föreningen för en kostnad om 250 kr/år + startavgift 100 kr. Festlokalen går att hyra för 1500 kr/dygn och kan bokas max 3 dagar i följd.

Även ett hobbyrum finns tillgängligt för föreningens medlemmar, hobbyrummet kan användas till diverse hobbyprojekt som tex: målning av möbler

Två tvättstugor i källaren med nytt elektroniskt bokningssystem. Cykelrum, hobbyrum och barnvagnsrum finns i föreningen.
Övrigt Varje lägenhet har ett förråd i källaren. Ytterligare förråd finns att hyra, tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Fördelningsmätning för varmvatten, kallvatten och el har installerats, vilket innebär att varje medlem betalar för individuell förbrukning. Mätare är installerade i lägenheterna och läses av digitalt av föreningen. Förbrukningen går att följa på nätet och därigenom finns möjlighet att påverka kostnaden. Kostnaden för detta debiteras i efterskott var tredje månad till bostadsrättsinnehavaren.

För mer information se föreningens hemsida: http://hsb.se/malmo/hogaholm

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Allmänt om bostaden - Säljaren disponerar över förrådsutrymme i källaren

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende