Högaholm, Malmö

Serenadgatan 23

Näst högst uppe i huset välkomnas vi in i en hall med halvöppen vägg mot vardagsrummet som gör att vi direkt ser den vackra utsikten från 16:e våningen och får en härlig känsla av rymd och lyx. Den inglasade balkongen som ligger i väster-läge erbjuder en makalös utsikt över Öresundsbron och sundet, här avnjuter man gärna solnedgången. Lägenheten är totalrenoverad i genomgående ljusa kulörer och genomgående ekparkett för en enhetlig känsla. Man har även slagit ut väggen mellan sovrummen för ett extra stort sovrum.

Vi befinner oss i ett grönskande och barnvänligt område med närhet till såväl skolor, barnomsorg, mataffärer, kommunikationer som grönskande områden. Vi kan snabbt ta oss ut på ringvägen för att ta oss vidare till kranskommunerna och på få minuter med bil eller buss nås också Hyllieområdet med både Emporia shoppingcenter och tågstation som tar oss till Köpenhamn på 20 min. Ett boende Ni inte får missa!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 72 kvm
Avgift 4327 kr/mån
Rum 3
Våning 16 av 17
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

På 16:e våningen finner vi denna totalrenoverade stora 2:a med västerbalkong!

Snart-har digitalt visitkort

Snart-har
Snart-har
digitalt visitkort
digitalt visitkort

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Serenadgatan 23

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 72 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Moderna och stilrena materialval genomgående i hela lägenheten samt med fin ekparkett på golvet som även denna är genomgående för ett enhetligt intryck. Ljusa och fina kulörer som inger rymd i lägenheten. Här kan vi inte annat än trivas!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning

Rum

Hall

Vi välkomnas av en stor och rymlig hall och får direkt syn på den vackra utsikten tack vare den halvöppna väggen mot vardagsrummet. Här finns bra med plats för avhängning och extra förvaring.

Kök

Smakfullt renoverat kök med vita skåpsluckor, bänkskiva i mörk ekimitation tillsammans med stänkskydd i svart mosaik. Köket erbjuder stora arbetsytor och många förvaringsmöjligheter med plats för större matgrupp om 6-8 personer. Utrustningen består av spisugn och spisfläkt i rostfritt stål, vit diskmaskin och inbyggd kyl/frys.

Vardagsrum

Ett härligt och lättmöblerat vardagsrum med fönster mot den vackra utsikten. Tack vare den halvöppna väggen mot hallen får man en härlig känsla av rymd i vardagsrummet. Här finns det plats för en större soffgrupp och mediamöbel, optimalt för socialt umgänge. Vardagsrummet tar oss vidare till det stora sovrummet samt balkongen.

Sovrum

Ett mycket stort sovrum med plats för större dubbelsäng, mycket extraförvaring och lite till. Sovrummet bjuder på fönster från två vädersträck och utgång till balkongen.

Badrum

Ljust och stilrent badrum med stora ljusa kakelplattor på väggar och grå klinkers på golv. Inredningen består av handfat med över- och underskåp, toalettstol samt duschhörna med takdusch.

Balkong

Underbar inglasad balkong i bästa västerläge. Här erbjuds ni en häpnadsväckande milsvid utsikt över stora delar av Malmö, Hyllieområdet, Öresundsbron och även Köpenhamn på en klar dag!

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2020-02-17
Energikonsumtion 146 kWh/m2 år.
Primärenergital 184

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208023006-0315
Pris 1 495 000 kr
Avgift 4327 kr/mån
Kommentar inkl. VA, värme, kabel-TV, gemensamt elavtal och bredband (det tillkommer 861 kr i obligatoriskt tillägg)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,17009%
Andel av årsavgift 0,16905%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746001-0437
Gatuadress Box 8057/sv Riksbyggen/
Postnummer 20041
Ort Malmö
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Malmöhus 23 är en äkta förening som bildades år 1976, strax efter husbygget 1972. Föreningen består av 590 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och två lokaler som upplåts med hyresrätt. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö Kommun där det nya tomträttsavtalet började gälla 2013-01-01 och löper fram till 2023. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltning och Bredablick sköter den tekniska.
Äger föreningen marken Nej.
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 2
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen.
Pågående: Fasadrenovering och renovering av balkonger i höghusen, målning av samtliga entréer och trappuppgångar. Beräknas klart 2023

2021 Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet.
2021 Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark har relinats.
2020 Relining av tappvattenstammar i låghusen och installation av porttelefoner.
2019 Förbättrades gångvägarna inom förenings mark samt flertal tvättmaskiner och torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg. Balkongbesiktning samt underhållsspolning av avloppsstammar.
2018 Dränerades garaget samt installation av taggsystem utfördes.
2017/2018 Renoverades/byttes fönstren ut samt relining av dagvattenledningarna i låghusen utfördes.
2015/2016 Utfördes stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen, fasadtvätt utfördes av alla höghusen, flera tvättmaskiner byttes ut, nya utemiljömöbler köptes in och festlokalen inreddes.
2014 Spolades samtliga lägenheter- och lokalers avloppsstammar, 8 värmecentraler samt 4 entrédörrar i höghusen byttes ut, alla fönster justerades, 3 miljörum inreddes och nytt styrsystem till passagesystemet införskaffades.
2011 Installerades gemensam el.
2009 Utfördes nybyggnad av 67 st garageplatser.
1996 Byttes taket.
1986 Byttes fönstren.
Parkering I föreningen finns 337 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. I föreningen finns även 311 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. Separat kösystem tillämpas. Garageboxar finns vid utkanten av Axel Danielssons väg som kostar ca 300 kr/månad att hyra. Cykelboxar finns att hyra för ca 30 kr/månad/cykel. Avgiftsbelagda gästparkeringar finns på flera platser på området. Kostnad 3-5 kr/timme/dygnet runt.
Tv och bredband Föreningen har nyligen infört gemensamt bredbandsavtal med Ownit. Det tillkommer därmed 89 kr/månad för internetuppkoppling. Hastighet med upp till 1000/1000 Mbs för varje enskild lägenhet.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Föreningen har motionsrum och dartrum. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och basketplan. Föreningen har även en festlokal för 25 pers. och en övernattningslägenhet för medlemmarnas gäster.

Föreningen har gemensam el. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av varje månad.

Tvättstuga finns på markplan med nyare maskiner; tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, mangel. I föreningen finns motionsrum och dartrum som kan hyras för respektive ca 50 kr/månad.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.mhus23.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-11-10 . Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende