Visningar

Söndag 10 Mars KL: 13:00 - 13:30 Tidsbokad visning, föranmälan krävs! Boka
Boka visning
  • Dela via:
Högaholm, Malmö

Serenadgatan 11

Välkomna till denna rymliga och hemtrevliga trea belägen en trappa upp. Den här ljusa bostaden erbjuder en genomtänkt planlösning med extra förråd på samma våning och en bekväm tvättstuga en trappa ner. Här möts ni av ett generöst vardagsrum, två rymliga sovrum, och ett kök som imponerar med gott om förvaring och arbetsyta. Badrummet är komplett med badkar, och för extra bekvämlighet finns även en separat gäst-wc. Den inglasade balkongen i söderläge erbjuder en trevlig plats att koppla av medan ni avnjuter en vy över omgivningen. Varmt välkomna att uppleva allt detta på närmare håll under en visning!

Här finns dessutom goda möjligheter att ta sig runt i Malmö, då yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. Samt som det går bussar i närheten, med 33:ans stadslinjebuss kan du nå Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6038 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1971
Pris 1 250 000 kr

Ansvarig mäklare
Hannah Olsson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-87 05 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Hemtrevlig och rymlig trea med inglasad balkong!

Planritning

Hannah Olsson

Hannah Olsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Serenadgatan 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk, typ F

Rum

Entré

En trappa upp hälsar denna charmiga lägenhet dig välkommen. Vid lägenhetens ingång möts du av generöst utrymme för avhängning av skor och ytterkläder. Entrén pryds av enhetligt laminatgolv som sträcker sig genom samtliga rum, vilket skapar en sammanhängande och enhetlig atmosfär. Väggarna är smyckade med mönstrad tapet, som ger ytterligare karaktär och charm till rummen.

Kök

Köket är rymligt och erbjuder gott om förvaring och arbetsyta. Köket har svarta köksluckor på underskåpen och vita luckor på överskåpen, med en svart bänkskiva i laminat. Ovanför köksbänken sträcker sig ett ljust kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskmaskin, kyl och frys. Det är ny kyl och frys från 2023. Golvet pryds av samma vackra och enhetliga laminatgolv som i de andra rummen och väggarna pryds av ljusa tapeter. I köket finns det möjlighet till en matplats för 4-6 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder rikligt med yta och ett vackert ljusinsläpp kommer in från de två stora fönsterna. Rummet är mångsidigt och rymmer både en bekväm soffgrupp och möjlighet till en matgrupp, om så önskas. Väggarna är hållna i ljusa toner i den mönstrade tapeten och det ursprungliga parkettgolvet har varsamt bevarats. Från vardagsrummet har man även tillgång till en inglasad balkongen.

Sovrum

Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum, där dubbelsäng, byrå och skrivbord får plats i båda rummen om så önskas. Sovrummen pryds av samma enhetliga laminatgolv som finns i köket och i hallen, väggarna pryds av mönstrad tapet. Intill det större sovrummet finns en klädkammare som ger plats åt väldigt mycket kläder och annan förvaring.

Badrum och gäst-wc

I bostaden får man bekvämligheten av att ha både badrum och gäst-wc, som är tillgängliga direkt från entrén. Badrummet går i ljusbeiga toner och är utrustat med badkar, wc och handfat. I badrummet finns det praktiska skåp till förvaring. Gäst toaletten är nyligen renoverad och har svarta klinkerplattor på golvet och vitt kakel på väggarna. Gäst toaletten är utrustad med wc och handfat med ett praktiskt underskåp.

Balkong

Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen som ligger i söderläge, vilket innebär solljus under i stort sett hela dagen. Balkongen erbjuder en bra utsikt över området och dess grönska. Balkongen är möjlig att inreda med ett loungeset om det är något som skulle önskas.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2019-02-15
Primärenergital 203

Ekonomi

Lägenhetsnummer 557
Pris 1 250 000 kr
Avgift 6038 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägg och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer 23 kr/mån för administrativ avgift, 56 kr/mån för kabel-tv och bredband, samt 859 kr/mån för värme. IMD av el.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,17611%
Andel av årsavgift 0,17611%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 210 454 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av hela bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas genom att multiplicera bostadsrättens andelstal med föreningens totala nettoskuldsättning. Beräkningen är gjord utifrån föreningens senast tillgängliga årsredovisning.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus 22
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-9942
Gatuadress Serenadgatan 28
Postnummer 21572
Ort MALMÖ
Epostadress styrelsen.mhus22@gmail.com
Hemsida https://www.mhus22.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta förening beläggen på Högaholm i Malmö. Föreningen bildades 1967 i samband med uppförandet av fastigheterna. Föreningen består av totalt 590 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 3 hyreslokal. Lägenheterna är fördelat över fyra höghus samt 15 låghus. Marken innehas med tomträtt som gäller t.o.m. 2032-12-31.

Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Teknisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 5% den 1 januari 2024. i nuläget finns ingen ytterligare planerad höjning.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt t.o.m. 2032-12-31
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 3
Renoveringar GENOMFÖRDA RENOVERINGAR
2023 - Sanering PCB.
2023 - Relining av liggande avloppsstammar och på stående vobbling (spolning) i låghusen.
2022 - Renovering delar av dagvattenledning vid G2.
2021 - Uppdatering av Aptussystem (för inpassering, taggar och bokning).
2021 - Montering av 45 dörrstängare på tvättstugedörrar i låghus.
2021 - Installerat varmvatten i 3 tvätthallar.
2018 - Marksanering.
2017 - Renovering av tak i låghusen.
2016 - Åtgärdat luftkanaler i garage.
2015 - Installation av kameraövervakning vid entré portar.
2015 - Bytt ut fönster.
2015 - Renovering av tak i höghusen.
2015 - Renovering av fasad på höghusen.
2014 - Matavfallssortering.
2014 - Gemensam el infördes.
2012 - Renovering av vattenstammar i höghusen.
2009 - Uppfräschning av utemiljö.
2007 - Renovering av fasad på låghusen.
2006 - Uppfräschning av utemiljö.
2004 - Renovering av tvättstugor.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en uppdaterad underhållsplan.

2024 - installation av 6st laddplatser
2024 - Fortsatt sanering PCB.
2024 - Åtgärd av brandgasventilation i hissarna i 4 höghus
2024 - Utredning av värmestammar, element, ventiler, stigarledningar och Penledare, kompensatorer.
2024 - Dränering/dagvattenledningarna.
2024 - Fasadtvätt av höghusen.
2024 - Asfaltering av G2
2024 - Ventilationsaggregat i ett höghus / Renovering av entrè partierna i låghus + port-telefoni i låghus
Parkering Föreningen innehar 473 parkeringsplatser för ett pris om 60 kr/månad samt 287 garageplatser för ett pris om 225 kr/månad. Kösystem tillämpas.
Finns avgiftsbelagda gästparkeringar i området.

Föreningen kommer under våren 2024 installera 6 st laddplatser, som inte kan hyras, utan istället ambuleras. Detinnebär att du har en maxtid du kan stå och ladda, sedan får bilen flyttas till ordinarie parkering. Det är en 11 kW laddare, där en normal elbil laddar från 0% till 100% på ca 8 timmar.
Tv och bredband Föreningen har avtal med Tele2 gällande kabel-TV där basutbud ingår. Möjlighet för utökat utbud finns att beställa hos Tele2. Kollektivt fiberavtal via Bahnhof. Ett obligatorisk tillägg läggs på avin.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har en dartlokal i höghus nr 24 samt gym i höghus nr 30. Boulebanan som ligger centralt på kullens sydsida intill förskolan. Fritidsverksamheten är till för medlemmarna och är kostnadsfritt. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, och även en bollplan som ligger relativt centralt i området.

Tvättmöjligheter finner vi i källaren i både höghusen och låghusen. Cykelplatser finns på området som man kan hyra för en kostnad om 15 kr/månad samt extra förråd finns för 50 kr/månad.
Övrigt Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer: http://www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt - Säljaren disponerar över ett förråd på samma våning som lägenheten.
Balkong Inglasad balkong

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende