Värnhem, Malmö

Sallerupsvägen 15

Nu kan snart denna ljusa och charmiga bostad snart bli din! En halv trappa upp möts vi av en välplanerad och genomgående lägenhet fördelad på 82 kvm som passar såväl familjen som paret. Klassiska tidstypiska attribut som vackra lamprosetter, stora fönsterpartier och högt i tak ger denna lägenhet det där lilla extra. Väl innanför dörren möts vi av en stor och rymlig hall med en halva i anslutning, perfekt för hemmakontoret. Ett stilrent kök samspelar i en öppen och social planlösning med det mysiga vardagsrummet som ger tillfälle för många trevliga tillställningar med vänner och familj. Lägg därtill ett helkaklat badrum, två sovrum varav ett innehar en stor nästan drömlik walk-in-closet. Ett stenkast utanför porten ligger Värnhemstorget som bjuder på utmärkta kommunikationsmöjligheter och Entré med ett stort utbud av allt vad vardagen kan kräva i form av matbutiker, gym, shopping och nöjen.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 82 kvm
Avgift 4493 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1934
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Mathilda Thelander
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charmig 3,5:a med tidstypiska attribut!

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sallerupsvägen 15

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 82 kvm. Areauppgift enligt säljaren.
Hiss Nej

Föreningen har angivit andelstalet såsom följande: 0,0745%, inga vidare specifikationer har kunnat anges. Andelstal årsavgift och andelstal insats har ej specificerats.

Enligt säljarens information från tidigare ägare är lägenhetens storlek angiven till 82 kvm. Om boarean är av betydelse för köparen uppmanas denne att göra en egen uppmätning av lägenhetens storlek innan köp.

Säljaren disponerar i dagsläget över 2 källarförråd samt ett vindsförråd.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 82 kvm
Byggnadsår 1934
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-03-08
Energikonsumtion 1380 kWh/m2 år.
Primärenergital 157

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1
Pris 1 995 000 kr
Avgift 4493 kr/mån
Kommentar Inkl. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg för kabel-TV och bredband om 254 kr/månad tillkommer.
Andel i förening 0,0745%

Förening

Föreningsnamn Brf Solglimten
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-1519
Gatuadress Sallerupsvägen 15 trappa 2
Postnummer 21218
Ort MALMÖ
Epostadress brfsolglimten@yahoo.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Solglimten är en äkta förening som äger fastigheten där bostadshuset byggdes 1934. Föreningen förfogar över 17 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen äger marken. SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Gemensam tvättstuga i källarplan. I tvättstugan har man uppdaterat tvättmaskiner samt torktumlare och torkfläkt. Källar- och vindsföråd tillhör lägenheten.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-09-18. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut en deposition om tre månadsavgifter när tillträdet sker till lägenheten. Dessa får man tillbaka vid försäljning av lägenheten. Dem godkänner inte juridiska personer som medlemmar i föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka bostaden.

BUDGIVNING
MOHV tillämpar normalt s.k. öppen budgivning, vilket innebär att samtliga inkomna bud redovisas öppet, dock har säljaren alltid fri prövningsrätt (se nedan). Alla som deltar i budgivningen godkänner att budlistan med deras namn, nummer samt lagda bud delas ut till köparen och säljaren vid kontraktsskrivningen. Ingenting är klart och köpet är inte bindande förrän kontraktet är undertecknat. I det fall det inkommer bud efter avslutad budgivning men innan kontrakt är påskrivet av säljare och köpare, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Vi rekommenderar därför att kontrakt undertecknas så snart som möjligt efter avslutad budgivning.

FRI PRÖVNINGSRÄTT
Säljaren har enligt lag fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren är fri att välja till vem, vilket pris, hur och när de väljer sälja sin bostad. Säljaren kan när som helst välja att avsluta en försäljningsprocess eller påbörja en ny. D.v.s. säljaren är inte bunden att sälja till bud över utgångspriset eller till högsta budet, säljaren har även möjlighet att acceptera bud och skriva kontrakt utan att övriga budgivare informeras. Fastighetsmäklaren kan inte ge några löften till någon om att få köpa, det är säljaren som tar alla beslut i försäljningen.
Föreningens ekonomi I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 17
Antal lokaler 2
Renoveringar 2019 Målning av trapphus och tvättstuga
2018 Renoverades taket och skorstenar
2015 OVK
2014/2015 Installation av postboxar
2012 Relining avloppsstammar
2012 VA-stammar utbytta
2005 Nya 3-glas fönster
2009 Byte av värmecentral
1997-2007 El-stigare har successivt bytts ut
1997 Byttes samtliga VA-stammar i kök och badrum
1996 Takbyte och fasadrenovering

KOMMANDE:
2022 Fasadrenovering med bl.a. målning och byte av källarfönster
Parkering I området råder boendeparkering på gatorna via Malmö Stad. P-hus finns ett kvarter bort i Coop-huset.
Tv och bredband Ansluten till kabelnät, leverantör: Canal Digital. Bredbandsleverantör: Bredbandsbolaget. Till avgiften tillkommer en obligatorisk kostnad om 254 kr/månad avseende bredband och kabel-TV.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Gemensamma utrymmen:
Skyddad innergård med ingång genom grind med portkod.
På gården finns grillplats och sittplatser på sommaren.
Relaxavdelning i källaren med bastu renoverad 2012.
Tvättstuga i källaren med nedgång från gården, två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Förråd i källaren och på vinden.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2021-10-02) samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Dokument

Området

Värnhem är ett delområde i Malmö. Bostadshus på Värnhem är till största del byggda på 1920- och 1930-talet. Byggnaderna från 1920 bär en stil inspirerad av klassicismen och byggnaderna från 1930-talet har stil från funkiseran.

Närområde

På Värnhem har man alltid bekvämt avstånd till vad man än ska behöva. Vi finner flertalet matbutiker, kaféer och restauranger i området som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Vi erbjuds ett större utbud av butiker, nöjen och restauranger på köpcentret Entré som vi har i norra delen av området. Runt Värnhem hittar vi även vårdcentral, gymanläggningar, frisörer, barbershops m.m.

Kommunikation

Värnhem är en av Malmös knutpunkter där vi finner stort urval av stadsbussar som tar oss runt och genom Malmö. Vi har även flertalet regionsbussar som stannar och möjliggör smidig transport till grannstäderna. Vi har Östervärns station endast ett stenkast bort där vi hoppar på tåget och når Malmö C på några få minuter.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk i form av förskolor och grundskolor som Rörsjöskolan, Rönnenskolan och Östra skolan som tillsammans huserar ca 1200 elever fördelat över årskurserna F-9. De kommande åren planerar Malmö stad att bygga ihop Värnhem med intilliggande Kirseberg och Östervärn. Här kommer Östervärns station utgöras till centrum av den nya bebyggelsen. I dagsläget finns det planer att bygga ut området med över 4000 nya bostäder samt för- och grundskolor.

Räkna på ditt nya boende