VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Almhög, MALMÖ

Rödkullastigen 9B

Varmt välkomna till denna hemtrevliga och välskötta tvåa på populära Almhög bland grönskande innergårdar. Vi bjuds på en lägenhet perfekt för den mindre familjen! Ett välutrustat kök med plats för köksbord. Rymligt vardagsrum som hyser större soffgrupp och matrumsbord, ett sovrum med plats för dubbelsäng samt ett skötsamt badrum med trevliga färgkulörer. Vidare finner vi en balkong belägen i väst, perfekt för att avnjuta kvällssolen

Utbud av närservice i området är omfattande. Här bjuds det bland annat på kaféer, konditori, pizzeria, kebab- och falafelkiosk, en livsmedelsbutik, ett apotek med mera. Grönsaks- och klädeshandel på Nydalatorget förekommer under vissa perioder. Gym och idrottsanläggningar för alla som älskar att motionera och hålla sig i form. Närhet till Mobilia shoppingcenter medför ytterligare möjligheter till storhandel och shopping.
I området finns det en skola och förskolor samt olika lekplatser. Kommunikationsmöjligheter i form av bland annat busstrafiken är utmärkta med buss nummer 2 och 8. Hållplatser till stadsbussarna finns det gott om och det är enkelt att ta sig till andra delar av Malmö. Området är nära beläget Inre Ringvägen och erbjuder därmed möjlighet till smidiga bilresor utanför staden men även till andra stadsdelar.
Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3923 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 8
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1960
Pris 850 000 kr

Charmig tvåa i populära Almhög

Planritning

Rödkullastigen 9B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 8

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 54.5 kvm
Byggnadsår 1960
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Vi tar oss in i denna lägenhet via ytterdörren och möts av en rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig ytterkläderna. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar laminat.

Badrum

Från hallen når vi bostadens badrum som är helkaklat i beige kulör. Badrummet är utrustat med handfat, spegel, spegelskåp, toalettstol och badkar. I badrummet finner vi dessutom egna tvättmöjligheter. På golvet vilar klinkers i brun nyans.

Kök

Vi tar oss vidare till det rymliga köket där vi i har luckor i en beige nyans med goda förvaringsmöjligheter. Här finns dessutom goda arbetsytor för matälskaren. Väggarna är vitmålade och på golvet vilar en mörk plastmatta. Köket är utrustat med spisugn samt kombinerad kyl och frys.

Sovrum

Intill köket hittar vi bostadens sovrum där vi får plats med en större säng, tillhörande sängbord samt förvaring i form av garderob. Väggarna är vita i kombination med fondväg i blågrön nyans. På golvet vilar laminat.

Vardagsrum

Vardagsrummet är i det större slaget där vi enkelt får plats med soffgrupp samt matgrupp. Även här vilar ett laminatgolv och väggarna är ljusa. Från vardagsrummet når vi ut till den charmiga balkongen som vätter ut mot väst och bjuder på kvällssolen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2017-08-17
Energikonsumtion 6519 kWh/m2 år.
Primärenergital 130

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2144-2-80-3
Pris 850 000 kr
Avgift 3923 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl. värme, VA och kabel-tv
Andel i förening 0,37113%
Andel av årsavgift 0,37113%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 36 989 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Fosiedal
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5031
Gatuadress Rödkullastigen 10A
Postnummer 21457
Ort MALMÖ
Epostadress brf.fosiedal@ownit.nu
Hemsida https://www.hsb.se/malmo/brf/fosiedal/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Fosiedal är en äkta bostadsrättsförening belägen i Almhög, Malmö. Föreningen bildades i samband med byggnationen av föreningens fastigheter 1960. HSB Brf Fosiedal har 232 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Bostäderna är upplåtna i tre enheter med adresserna Rödkullastigen 9A-B, 10A-B, 11A-B och Solvändestigen 7A-C.
Ekonomisk förvaltare: HSB
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 2 % 2023-01-01. Detta följer det som styrelsen arbetar för, en jämn ekonomisk balans där de ska kunna klara av dem underhåll förening står för samt bibehålla en god ekonomi utan några chockhöjningar.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 232
Antal lokaler 6
Renoveringar KOMMANDE OCH PÅGÅENDE RENOVERINGAR
Föreningen har inga planerade större renoveringar.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2022 - Installation av individuell mätning av el, gemensamt elavtal
2021 - Relining av avloppsstammar
2020 - Byte av hissar i höghusen
2018 - Renovering av samtliga entréer
2017 - Renovering av samtliga trapphus
2016 - Utökning av parkeringsplatser och fjärrstyrd bom installerades
2016 - Besiktning utfördes med goda resultat
2015 - Renoveringar av källaringångar samt bastun
2015 - Underhåll av hissar i högvåningshusen
2015 - Radiatorbyte samt byte av tappvattenledningar
2015 - Samtlig utrustning i tvättstugorna har bytts
2014 - Tappvattenledningar byttes
2014 - Renovering av festlokal
2014 - OVK-besiktning
2012 - Gårdarna renoverade
2012- Fasaderna är omfogade
2011- Balkongerna kontrollerade
2009 - Takpapp bytta på alla fastigheterna
2007 - Spolning av stammar
2006 - Renovering av fogar
2000 - Målning av trappuppgångar
1999 - Renovering av tvättstugor
1992 - Byte av fönster
Säkerhetsdörrar installerade i alla lägenheterna.
Parkering I föreningen finns 99 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om 239kr/mån. Förening tillämpar kösystem.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit. Medlemmarna kan teckna avtal om bredband 100 Mbit/s till en kostnad om 99 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1838 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har en gemensam innergård där det finns grillmöjligheter.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns 6 gemensamma tvättstugor, belägna i källaren, samtliga utrustade med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 torkrum. Det finns även 2 expresstvättstugor i föreningen som är utrustade med 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare. På gården finns cykelboxar som kan hyras till en kostnad om ca 15 kr/månad. Till cykelboxarna råder kö.

I föreningen finns en gemensam spa-avdelning med bastu och solarium som kan nyttjas till en kostnad om 50 kr/månad. Föreningens hobbyrum är beläget på Rödkullastigen 9 och kan nyttjas mot en anmälan. I föreningen finns även en festlokal belägen på Rödkullastigen 10 A som kan nyttjas mot en kostnad om 500 kr och en depositionsavgift om 1 000 kr.
Övrigt Föreningen har nyligen omförhandlat tomträttsavgälden och den löper ut 2032.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/fosiedal/

Samtliga uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Almhög är ett delområde i stadsdelen Fosie, Malmö. Området består av villabebyggelse från 1920-talet och flerfamiljshus från slutet av 1950-talet. I området finner man mycket grönska från dem mysiga innegårdarna och ett blomstrande villaområde.

Närområde

På Almtorget som ligger centralt i området finns viss samhällsservice med närlivs, frisör, café samt en lokal pizzeria. På området finns även en vårdcentral och förskola. Längst Västra hindbyvägen som ligger i norra delen av området finns även en biljardhall, restaurang och bilverkstad.

Kommunikation

Från hållplats Almtorget går Linje 32 som tar dig från Norra Hamnen till Käglinge. I norra delen av Almhög har vi hållplatsen Musikhögskolan som tar dig ut till Västra Hamnen eller till Kastanjegården. På 5 minuters bilavstånd når man både inre och yttre ringlinjerna vilket gör att man enkelt och snabbt tar sig till Danmark eller närliggande städer.

Parkering

I området finner vi möjlighet för fri parkering längsmed gatorna. Det finns även möjlighet att hyra parkerings- och garageplats.

Övrigt

5 min cykelavstånd till ICA Maxi Stormarknad. På andra sidan Munkhättegatan finns idrottsplats och badmintoncenter. På denna sidan finns även förskola, grundskola, gymnasium samt högskola. Här ute finner ni även sydsveriges största inomhus skatepark Bryggeriet.

Räkna på ditt nya boende