Visningar

Söndag 8 Oktober KL: 17:00 - 17:30 Tidsbokad visning! Anmälan krävs och görs via mäklarens hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Slottsstaden, Malmö

Regementsgatan 56C

*OM ANGIVEN VISNINGSTID INTE SKULLE PASSA KAN ANNAN TID BOKAS VIA ANSVARIG MÄKLARE*

På fjärde våningen kliver vi in i denna bostad som fortfarande tar oss tillbaka till tiden när byggherre Hugo Åberg först började planera huset, samme herre stod för planeringen av husets himmelsblå granne; Kronprinsen. Lägenheten har varsamt renoverats för att bibehålla den tidstypiska charmen samtidigt som de finns många bekvämligheter från modern tid. Alltifrån en generös takhöjd till lamprosetter och vacker fiskbensparkett finns kvar, lägg därtill en trevlig serveringsgång med originaldetaljer i form av platsbyggd förvaring. Fyra sovrum, helkaklat badrum, luftigt vardagsrum med ljuvligt ljusinsläpp samt ett nyrenoverat kök disponeras över generösa 107 kvadratmeter med genomgående planlösning och en balkong i härligt västerläge. Ett hem att trivas i helt enkelt!

På Regementsgatan 56C bor ni i eftertraktade kvarter med all närservice och vidare kommunikationer runt hörnet. Och inte minst flertalet parker och havet en kort promenad bort!

Välkomna på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 107 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6327 kr/mån
Rum 5
Våning 4 av 7
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1939
Pris 4 195 000 kr Föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tidstypiskt och modernt på samma gång på eftertraktat läge!

Rönneholmsparken
Rönneholmsparken
Atmosfär
Atmosfär

Planritning

Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Regementsgatan 56C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 107 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 7

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 107 kvm
Byggnadsår 1939
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv), självdrag
Övrigt om byggnaden Soltimmar på balkongen mellan 12:00-19:00
Finns 2 dörrar som inte är på plats, de står på vinden
Förråd finns på vind på ca 10 kvm

Badrum - 2021 (föregående ägare)
Kök - 2022

Rum

Hall

Vi tar oss upp på fjärde våningen i detta hus och in i denna unika femma. Det första vi ser är hallen där vi har goda förvaringsmöjligheter. På golvet vilar en fiskbensparkett som är genomgående genom de flesta rum i lägenheten, nymålade väggar i ljusgult. Alla ytskikt i hall serveringsgång med matrum och vardagsrummet är nya under 2022.

Badrum

Vidare tar vi oss in i det välplanerade badrummet (2021 av tidigare ägare). På golvet ligger ett stilrent grått klinker och väggarna har kakel i beige kulör. Badrummet är utrustat med WC, vask med kommod, dusch med vikbara dörrar samt tvättmaskin med torktumlare.

Kök

Vidare i lägenheten tar vi oss via en tidstypisk serveringsgång in i det nyrenoverade köket med beigea luckor i kombination med tidstypiska detaljer samt en bänkskiva i komposit. Här finns väldigt bra förvaringsmöjligheter i rymliga skåp. Köket är utrustat med spis, fläkt, vinkyl, diskmaskin samt kyl och frys.

Matrum

Jämte köket finner vi mysigt matrum med köksbänk och gott om plats att sitta, stort fönster och härlig utsikt. Parekt på golv samt varmöda väggar.

Barnrum

Vi tar oss vidare till barnrummet. Här vilar samma fiskbensparkett och väggarna är målade ljusgröna (2022). Här finns plats att inreda med barnsäng tillsammans med tillhörande inredning, förvaringsmöbel samt skötbord.

Sovrum 1

Längst in i lägenheten finner vi ett sovrum med samma fiskbensparkett där väggarna är målade i greige och förvaring i garderob. Här finns plats att inreda med säng tillsammans med tillhörande sängbord, förvaringsmöbel samt skrivbord.

Vardagsrum

Vidare tar vi oss ut i det rymliga vardagsrummet, här vilar fiskbensparkett och väggarna är ljusa. Stora fönsterpartier vilket skänker rikligt med dagsljus, samt en utgång till solig balkong. Ni kan med enkelhet möblera med en större soffgrupp tillsammans med tillhörande soffbord, tv-möblemang samt matgrupp.

Sovrum 2

Från hallen tar vi oss vidare till det sista sovrummet. Väggarna i härlig grön/blå kulör (målat 2021) och på golvet ligger även här fiskbensparkett. Gott om plats för stor säng tillsammans med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Från detta sovrum har vi en egen privat utgång till balkongen. Intill detta sovrum hittar vi även en klädkammare som på ett bra sätt tar hand om förvaringen.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2021-02-26
Energikonsumtion 125 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3047
Pris 4 195 000 kr Föreslagen budstart
Avgift 6327 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA, kabel-tv, bredband samt bostadsrättstillägg.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,3558%
Andel av årsavgift 2,3558%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 592 655 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Lillprinsen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-9796
Gatuadress Regementsgatan 56
Postnummer 21748
Ort MALMÖ
Epostadress info@brflillprinsen.se
Hemsida https://brflillprinsen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Lilprinsen bildades 2004 och dem köpte loss fastigheten 2014. Huset är byggt 1939. Föreningen innefattar 57 lägenheter samt 6 stycken lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Föreningens ekonomi Styrelsen anser att årsavgifterna inte ska behöva höjas de närmaste åren under förutsättning att inget oförutsett inträffar, utöver det som finns i underhållsplanen. Med tanke på de stora renoveringar och underhållsåtgärder som genomförts efter köpet av fastigheten så anser föreningen att de har en god ekonomi och hög likviditet. Målsättningen är också att i framtiden amortera i samband med försäljningen av hyresrätter. Föreningen har 6 hyresrätter kvar, med ett uppskattat marknadsvärde på ca 14 miljoner.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 57
Antal hyresrätter 6
Antal lokaler 6
Renoveringar PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande.
2023 - Relining av avlopp.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2020 - Ny takbeläggning på terasserna.
2019 - Tvättstugan renoverades.
2017 - renoverades fasaden.
2015 - Takterassen fick nytt golv.
2016 - Renoveringen av trapphusen.
Parkering Boendeparkering finns på området. Kontakta P-Malmö för mer information.
Tv och bredband Kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit (100/100).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats På gården finns grönskande ytor, rabatt med växtligheter och miljöstation.
Gemensamma utrymmen Föreningen har 2 st gemensamma tvättstugor som finns i källaren. Inom föreningen finns även två stycken takterasser där det finns utemöbler och ingången är via vinden. Övernattningslägenhet finns till en kostnad. Cykelställ och miljörum finns på gården.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Slottsstaden är en stadsdel i stadsområdet Innerstaden och är ett av Malmös mest attraktiva områden. Här har man bekvämt gångavstånd till Ribban, parker och innerstaden. Området består främst av flerfamiljshus där många är byggda under funkiseran. Området täcker stora delar av Västra Innerstaden, men innefattar i huvudsak delområdena Rönneholm och Ribersborg.

Närområde

Slottsstaden bjuder på närhet till många bekvämligheter och finner bland annat matbutiker, kaféer och restauranger i mångfald med utbud av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Spoonery på hörnet till Östra Stallmästaregatan. I området har vi även vårdcentral, BVC, apotek, frisörer och mindre butiker.

Kommunikation

Genom området finner vi goda förbindelser med stadsbussar som snabbt tar oss in till Malmö city eller ut till övriga områden runt stan. På cykeln når man Triangeln med shoppingmöjligheter samt buss och tågförbindelser på ungefär 5 minuters avstånd.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området finner vi flertalet läroverk för alla åldrar i form av förskolor, grundskolor och gymnasium. På bekvämt avstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende