VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ribersborg, Malmö

Regementsgatan 33A

I populära Brf Divina ligger denna härliga trea! Här får man en bostad med otroligt vardagsrum med fiskbensparkett och öppen spis, rymligt och renoverat kök samt två sovrum i bra storlek. Utöver detta finns även en balkong med härlig morgonsol. Brf Divina har en väldigt välskött ekonomi vilket gör att man får en otroligt låg avgift!

Detta är en kommande försäljning. Kontakta mäklaren för mer information.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 87 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3473 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1938
Pris 4 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Henrik Karlsson
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 26
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Fantastisk trea på Ribban med stort vardagsrum och balkong!

Bild 2 Bild

Bild 2
Bild 2
Bild
Bild

Planritning

Henrik Karlsson

Henrik Karlsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Regementsgatan 33A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 87 kvm. faktisk uppmätn norm SS 021053
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-09-10
Primärenergital 141

Ekonomi

Lägenhetsnummer 211
Pris 4 695 000 kr utgångspris
Avgift 3473 kr/mån
Kommentar Inkl värme, VA, kabel-tv
Andel i förening 1,218%

Förening

Föreningsnamn Brf Divina
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769610-8914
Gatuadress Kilian Zollsgatan 30B
Postnummer 21756
Ort MALMÖ
Hemsida https://www.brfdivina.se/
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Huset byggdes 1938-1939 på uppdrag av grosshandlare Otto B Olsson av Hugo Åberg. Arkitekt var C-E Stoltz. Föreningen består av 89 lägenheter, 7 butikslokaler och ett fastighetskontor. A Invest & Consulting AB har biträtt styrelsen med ekonomiska förvaltningen. Föreningen bildades 2003 och äger fastigheten sedan 2006.

FASTIGHETENS SKICK
2002 Byttes ytterbågar på samtliga fönster
2003 Målades fasaden samt alla (6) trapphus
2005 Insattes säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2007 Renoverades hissar
2008 Installation av nytt värmesystem
2009 Omläggning av tak gjordes
2010 Byte tappvattenledningar
2012 Byte av elstammar, installation enskild mätning och debitering av el
2012 Nytt cykelhus på gården, nya cykelställ
2012 Nya torktumlare
2013 Nya entrédörrar, Kilian Zollsgatan 30 A och B 2013 Klinkergolv i tvättstugor och torkrum
2013 Nya porttelefoner
2015 Nya fönster och balkongdörrar
2015 Nya fönster och balkongdörrar.
2017 Sedumtak på butikslokal mot Regementsgatan
2017 Högtrycksspolat köksavloppsstammar
2018 Upprustning av innergård med planteringar och möbler
2019 Slipat och lagt ny polish på stengolven i samtliga trapphus

Planerat underhåll:
2020 Lägger om altantak

EKONOMI OCH AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR: Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Pantsättningsavgift 500 kr per pant, betalas av pantsättaren (2020-04-04) Överlåtelseavgift 1000 kr, säljare betalar denna avgift (2020-04-04). Senaste avgiftshöjningen gjordes 2015 med 3%. Ingen planerad avgiftshöjning (2020-04-04)

Fast elavtalskostnad tillkommer om 420 kr/kvartal. Utöver detta debiteras den boende för faktisk förbrukning.

PARKERING: Boendeparkering finns i området samt garage, 22 platser med sep. kösystem. En plats kostar 600 kr/månad. I övrigt råder det boendeparkering i området.

TV- OCH INTERNETANSLUTNING: Kabel-TV och bredband med fiber via ComHem. Ett obligatoriskt tillägg om 190 kr tillkommer på varje månadsavgift.

ÖVRIGT: Tvättstuga: Två tvättstugor och två torkrum finns att tillgå, belägna i källaren. Föreningen har ett miljöhus för hushållssopor med källsortering. Cykelparkering finns i källaren och på gården.

För mer info: http://brfdivina.se/ Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-04-04. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Övrigt

Allmänt om bostaden Areakälla: Föreningens information Mätstandard: Okänd Säljaren disponerar i dagsläget över: Källarförråd Gällande öppna spisen: Den går ej att i dagsläget men föreningen har följande regler; "Det råder eldningsförbud i alla spisar som inte är renoverade och provtryckta". Föreningen hänvisar frågor gällande öppna spisen till SIMABi Malmö. Enligt SIMAB så är rekommenderad metod att använda FuranFlex.

Dokument

Området

Ribersborg är känt för sin lugna puls och härifrån har du nära till det mesta! Ribersborg ligger i Västra Innerstaden och är, tillsammans med Slottsstaden och Davidshall, ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden! Området ligger innanför Ribersborgsstranden mellan Mariedalsvägen och Ribersborgsvägen och består till största delen av flerfamiljshus. Här bor man nära Ribersborgs strand, eller Ribban som den brukar kallas, men man har även närheten både till parker med fina promenadstråk och till innerstaden!

Närområde

På Ribersborg har man alltid bekväm närhet till vad man än ska behöva. Längsmed Tessins väg hittar vi matbutiker som förenklar veckohandeln. Vi har konditori och fikaställen som Valhall och S:t Jakob som erbjuder på fina bakelser. Och restauranger med olika utbud med allt från burgare på Surf Shack, pasta hos Via Napoli eller husmanskost från Hörnet. I området finner vi även frisörer, skräddare och mindre butiker som möbelbutik och klädesbutiker.

Kommunikation

I norra delen av området längsmed Limhamnsvägen hittar vi stadsbusslinje 7 som tar oss mellan Ön och handelsområdet Svågertorp. Snett igenom Ribersborg har vi Tessins väg där stadbusslinje 3 passerar och är Malmös ringlinje med stopp på Malmö C, Nobeltorget och Erikslust. Längst Regementsgatan i södra delen har vi linje 4 som tar oss mellan Bunkeflostrand och Segevång med stopp genom centrala Malmö. Från Ribersborg har man aldrig långt till något då man på 5 minuter med cykel når pulsen av centrala Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området har vi två stora grundskolor, Fridhemsskolan som huserar ca 450 elever fördelat på årskurserna F-6 samt Ribersborgsskolan som huserar ca 530 elever fördelat på årskurserna F-6. I anslutning till grundskolorna hittar vi även förskolorna Fridhem och Ribersborg. På bekvämt gångavstånd hittar vi rekreationsområdet vid Ribersborgsstranden som lämpar sig utmärkt för en promenad och under vinterhalvåret rekommenderar vi varmt ett kallbad på Ribersborgs kallbadhus med efterföljande lunch/middag.

Räkna på ditt nya boende