Visningar

Tisdag 3 Oktober KL: 17:30 - 18:00 Tidsbokad visning! Anmälan krävs och görs via mäklarens hemsida. Boka
Boka visning
  • Dela via:
Blekingsborg, MALMÖ

Per albin hanssons väg 52B

Med hissen upp till sjätte våningen välkomnas vi in i denna ljusa lägenhet på en hörna med tre rum och kök. Ett steg innanför dörren möts vi av en hall med gott om plats för avhängning och ytterligare plats för förvaring. Vidare tar vi oss in till vardagsrummet som bjuder in till många sociala tillställningar. Här ges det plats åt både soffhörna och matrumsbord. Från vardagsrummet når vi båda sovrummen och även balkongen som vetter mot omgivningarna och en fin utsikt över hustaken i Malmö. Utöver detta finner vi ett kök med plats för köksbord och ett helkaklat badrum med badkar. Här är det bara att flytta rakt in!

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 64.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4586 kr/mån
Rum 3
Våning 6 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1957
Pris 1 995 000 kr

Ansvarig mäklare
Cajsa Börjesson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 21
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Hemtrevlig trerummare högt upp i huset!

Blekingsborg
Blekingsborg
Cajsa Börjesson

Cajsa Börjesson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Per albin hanssons väg 52B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 64.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 6 av 9

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 64.5 kvm
Byggnadsår 1957
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Generös hall med plats för avhängning och ytterligare förvaring. Väggarna är vita och på golvet ligger ett mörkt klickgolv.

Kök

Mysigt kök med luckor i trä, kakel i en ljus nyans och en rostfri arbetsbänk. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt samt kyl och frys. Plats för köksbord.

Vardagsrum

Stort och ljust vardagsrum med plats för både soffgrupp och matrumsbord. Väggarna är vita och på golvet ligger en vacker parkett.

Sovrum

Större sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Ytterligare förvaring i en rejäl garderob. Väggarna är vita och på golvet ligger en charmig stavparkett.

Sovrum

Mindre rum perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Väggarna är vita och på golvet ligger ett ljust golv.

Badrum

Helkaklat badrum med ljust kakel på väggarna och en lite mörkare nyans på klinkern. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat och handdukstork.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-06-20
Primärenergital 154

Ekonomi

Lägenhetsnummer 77
Pris 1 995 000 kr
Avgift 4586 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, VA och kabel-TV. Det tillkommer en obligatoriskt kostnad om 70 kr/månad för bredband. Den totala månadskostnaden blir då 4 656 kr/månad.
Andel i förening 0,3463%
Andel av årsavgift 0,3463%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 271 266 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Eriksfält
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-5494
Gatuadress Per albin hanssons väg 52
Postnummer 21463
Ort MALMÖ
Epostadress vicevard@hsberiksfalt.se
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/eriksfalt
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Eriksfält är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1956-1957 när byggnaderna uppfördes och omfattar 299 lägenheter och 19 lokaler på adresserna Per Albin Hanssons väg 50 och 52 samt Blekingsborgsgatan 1 och 3. Föreningen äger marken och HSB ansvarar för den ekonomiska förvaltningen.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 4% den 1 januari 2023. Avgiften förväntas höjas med 4% för 2023, 2024 och 2025. Höjningarna skall bekosta kommande underhåll och matcha övrig inflation. Enligt föreningen finns i dagsläget inga beslutande avgiftsförändringar framåt (avstämt med föreningen 2023-06-14).För mer information se vidare i årsredovisningen. Föreningens låneskuld ligger enligt senaste årsredovisning på 4445kr/kvm. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 299
Antal lokaler 19
Renoveringar HUSETS SKICK
Föreningen följer en upprättad underhållsplan som styrelsen uppdaterar årligen.
2022 OVK-besiktning samt rensning av im-kanaler. Lägga om asfalt på innergården samt parkeringsplatser. Installation av laddstolpar med totalt sex laddplatser
2022 Byte av jordfelsbrytare.
2022 Renovering av tvättstugor.
2021 Gjutning av betonggolv samt omgjutning av källartrappor och garagetrappor. Byte av tryckstegringspumpar.
2020 ny dörrautomatik till tvättstugor på Per Albin Hanssons väg 50 samt ny dörrautomatik och karma miljöhusen Per Albin Hanssons väg 50. Belysning på grillplatsen.
2019 byttes tvättmaskiner och tvättutrustning. Slutbesiktning av reliningen utfördes.
2018 relinades avloppsstammarna och entréerna i höghusen renoverades samt skjutdörrar installerades.
2016 renoverades samtliga lokaler. OVK och sotning utfördes samma år.
2015 renoverades utemiljön och gården.
2005 utfördes elsanering.
2004-2005 renoverades och glasades balkongerna in.
2003-2005 byttes vattenstammar samt avloppsstammar. I samband med stambytet renoverade föreningen badrummen. Dessutom renoverades även tak, fasad och fönster mellan dessa år.

KOMMANDE UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
2023 Omfogning av fasad. Löpande byte av element och tvättutrustning. Byte entrépartier, portautomatik garageport, verkstad och sopcontainerrum.
2024 Byte av värmepump. Löpande byte av element och tvättutrustning. Hissrenovering.
För mer information om utförda eller kommande renoveringar se vidare i årsredovisningen.
Parkering I föreningen finns 160 parkeringsplatser (ca 128 kr/mån), 42 garageplatser (ca 319 kr/mån) samt 6 MC-platser (ca 200 kr/mån) som kan hyras av föreningens medlemmar. Separat kö tillämpas. Cykelskjul som hyrs ut uppgår till 86 st och dessa kostar ca 20 kr/mån och plats att hyra.
I övrigt råder fri parkering med p-skiva i området.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn Tele AB, basutbudet ingår i avgiften. Föreningen har tecknat gemensamt bredbandsavtal via Bahnhof (1000/1000 Mbit/s). Bredbandet ligger som ett obligatoriskt tillägg om 70 kr/månad. Möjlighet till IP-telefoni.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats I föreningen finns en fin parkliknande innergård med lugn atmosfär. Här finns tillgång till sitt- och grillplats, lekplats samt boulebana.
Gemensamma utrymmen I föreningen finns ett gym som kostar 60 kr per hushåll och månad att nyttja. Kostnaden läggs på månadsavgiften för de som tecknat avtalet att utnyttja gymmet. Gymmet är beläget på Per Albin Hanssons väg 52 A.

Totalt finns 10 tvättstugor i föreningen som är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum samt manglar.
Övrigt EL
Föreningen har tecknat gemensamt elavtal. Medlemmarna debiteras utifrån förbrukning och elen läses av en gång i kvartalet. Medlemmen debiteras därefter månadsvis där kostnaden läggs på avin.

FÖRSÄKRING
Föreningen har inkluderat bostadsrättstillägget i sin försäkring. Detta innebär att den enskilde bostadsrättsinnehavaren inte behöver ha detta tillägg till sin hemförsäkring.

Föreningen utför tillsyn och medlemsintervju innan godkännande av medlemskap.

Föreningen tillåter inte delat ägande - endast om båda innehavarna bor i lägenheten. Alltså ej förälder äger en del för att hjälpa sina barn - borgensåtagande rekommenderas istället.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/eriksfalt/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar över ett källarförråd.

Dokument

Området

Blekingsborg är en central stadsdel i Malmö med närhet till det mesta. Området är väldigt populärt främst för det stora utbudet av närservice och shopping som man hittar i köpcentret Mobilia. Blekingsborg är en stadsdel med varierande bostadstyper. Här finns allt från små bostadsrätter till större villor vilket gör att de boende här är allt från ungdomar till pensionärer.

Närområde

Mobilia är ett av Malmös största köpcentrum och ligger vid korsningen av Stadiongatan och Trelleborgsvägen. Mobilia erbjuder sina kunder ett stort utbud av klädbutiker, livsmedelsbutiker, apotek, systembolag etc. Bor du på Blekingsborg så hittar du allt du behöver på promenadavstånd!

Kommunikation

På under 20 minuter tar du dig med stadsbusslinje nummer 7 till Malmö C. Väljer du istället cykeln som alternativ så når du Pildammsparken på ca 10 minuter och Malmö C på 20 minuter.

Räkna på ditt nya boende