Visningar

Oxie, Malmö

Oxievångsvägen 57

Varmt välkommen till ett nyrenoverat bostadsrättsradhus om två plan på 124 kvadratmeter i barnvänliga Oxie!

Ett boende som passar utmärkt för den som vill flytta in direkt och njuta av en topprenoverad bostad med nya ytskikt i alla rum, nyrenoverat kök samt två nyrenoverade och helkaklade badrum. Detta sociala hem erbjuder två rymliga stenlagda uteplatser med utrymme för totalt tre stycken soffgrupper. Till bostaden tillhör ett garage i närheten och på uteplatsen finner vi ett rymligt förråd med gott om förvaring.

Boendes här kan vi njuta av optimala kommunikationsmöjligheter tack vare ett gångavstånd på endast några minuter till Oxie tågstation som tar oss in till bland annat knutpunkterna Triangeln station och Malmö Central. Här bor vi även med kort gångavstånd till Oxie centrum som erbjuder bland annat matbutik, apotek, gym, vårdcentral och veterinär. En bostad med närhet till flertal förskolor, låg- och mellanstadieskolor samt högstadieskola.

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea 124 kvm
Avgift 7839 kr/mån
Rum 5
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1983
Pris 2 695 000 kr föreslagen budstart

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Åsa Öjes
Reg. Fastighetsmäklare
0735-02 33 96
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nyrenoverat bostadsrättsradhus om två plan på 124 kvadratmeter i barnvänliga Oxie!

Planritning

Plan 1
Plan 1
Plan 2
Plan 2
Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Oxievångsvägen 57

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 124 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Två våningsplan.

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättsradhus
Boarea 124 kvm
Byggnadsår 1983
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Övriga byggnader Förråd på framsidan.

Rum

Stenlagd uteplats

Bostaden erbjuder två rymliga uteplatser med utrymme för totalt tre stycken soffgrupper. På framsidan finner vi ett förråd med gott om förvaringsmöjligheter. På baksidan kan vi njuta av gott om insynsskydd med nytt staket.

Entré

Vi välkomnas in till en inbjudande hall med utrymme för avlastningsbord. Golvet pryds av stilren laminat i en kall nyans och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Stort och öppet vardagsrum med plats för såväl soffmöblemang som matbord om så önskas. Vardagsrummet erbjuder två ingångar, vilket gör att rummet upplevs extra luftigt. Ett rum med genomgående planlösning som bidrar till ett rikt ljusflöde. Rutigt golv i svart-och vitt av klinker samt vitmålade väggar.

Kök

Till höger om hallen når vi ett topprenoverat kök med karismaktiska materialval i svart-och vita nyanser. Stilrent kakel i svart ton, vita köksluckor samt bänkskiva i svart. Köket erbjuder goda arbetsytor samt optimal förvaring med såväl underskåp som ovanskåp. Utrustningen i köket är spis, spisfläkt, ugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl och frys med ismaskin samt diskmaskin. Köket är öppet med gott om plats för ett stort matbord. Golvet pryds av laminat i en grå ton och väggarna går i en vit kulör.

Kontor/sovrum

Sovrummet på bottenplan disponeras utmärkt som kontor med gott om utrymme för skrivbord. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.

Badrum 1

På första plan finner vi bostadens ena badrum som är nyrenoverat och helkaklat i ett rutigt mönster med grå nyanser. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, bubbelbadkar.

Hall

En trappa upp når vi en rymlig hall som erbjuder gott om yta för förvaring alternativt en läshörna. Från hallen når vi även in till en walk in closet med förvaring.

Sovrum

På övre plan finner vi tre välplanerade sovrum med vitmålade väggar samt stilren parkett.

Badrum 2

Badrummet på övre plan är även nyrenoverat och helkaklat i rutigt mönster med grå toner. Utrustningen i badrummet är WC, tvättställ, dusch, spegelskåp samt handduksrtork.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-01-24
Energikonsumtion 552 kWh/m2 år.
Primärenergital 142

Ekonomi

Lägenhetsnummer 21-2230-1-113-6
Pris 2 695 000 kr föreslagen budstart
Avgift 7839 kr/mån
Kommentar inkl. värme, vatten, kabel-tv, bredband, garageplats samt bostadsrättstilläggsförsäkring.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,95705%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Dalgården
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716406-8962
Gatuadress Box 56
Postnummer 23822
Ort Oxie
Epostadress dalgarden@bolina.hsb.se
Hemsida http://www.hsb.se/malmo/dalgarden
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen FÖRENINGEN HSB Brf Dalgården är en äkta förening som består av 127 lägenheter fördelade på 58 st radhus, 29 st marklägenheter och 40 st lägenheter samt 5 hus med servicelokaler, 9 förrådsbyggnader och 19 garagebyggnader. Fastigheterna färdigställdes år 1983 och då bildades också föreningen. Marken innehas med tomträtt. Nästa omförhandling sker 2023-01-01. För den ekonomiska förvaltningen svarar HSB. För ytterligare information och kontakt, se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/dalgarden/
Föreningens ekonomi Styrelsen anser att avgifterna i normalfallet ska höjas lite varje år för att undvika stora höjningar enskilda år.
Äger föreningen marken Nej
Antal lägenheter 127
Renoveringar Föreningen gör kontinuerligt löpande underhåll där behovet finns. De senaste reparationerna och renoveringarna som är gjorda är följande:
2022: Renovering av tvättstuga.
2019: Renoverat festlokalen
2016: Slutfört byggnation av miljöhus.
2016: Yttre målning/byte av fönster, panel och altandörrar samt utfört plåtning av garageportar och förråd/längor.
2014-2015 Renovering av tvättstugor
2014-2015 Nya köksfläktar installerade i bostadsrätterna
2013 Passage- och bokningssystem till tvättstuga etc.
2012 Renovering gemensamma lokaler
2011 Glasfiberkabel till alla hem och gemensamma lokaler
2010 Byte ventilationsaggregaten i köken
2009 Yttre miljö

Planerade renoveringar
2023 planeras takbyte
Målning av loftgångshuset

För mer info om gjorda eller kommande renoveringar vänligen kontakta styrelsen. Underhållsplanen uppdateras årligen.
Parkering Till bostadsrätten hör ett garage. Behöver man ytterligare p-plats så finns ca 20 st uppställningsplatser. Separat kö tillämpas och just nu finns det inga lediga p-platser och kön är lång. Gästparkering finns och från 1/12-21 så införs följande koncept: 30 min gratis. 5 kr/h eller 30kr/dygn.
Tv och bredband Kabel-tv levereras via Canal Digital, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Ownit och ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1207 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Gemensam tvättstuga finns mycket närliggande på gården med nya maskiner år 2013. Bokningssystem via tag är installerat. Varje maskin kostar 10kr/tvätt och kostnaden tillkommer på månadsavgiften kvartalsvis i efterskott. Föreningens boende har tillgång till samlingslokal/festlokal. Denna rymmer upp till 50 personer (mot kostnad). Det finns även bastu (mot kostnad), samt cykelförråd. Stora och små grönområden med lekplatser finns det gott om i området. Alla marklägenheter och radhus disponerar en tomt av varierande läge och storlek där boende själv kan skapa sin egen miljö. Området är bilfritt och därför disponerar varje bostad ett garage placerat i en gemensam garagebyggnad. I denna byggnad är det de närmsta grannarna som har sina garage. Möjlighet finns även att skaffa en extra garageplats och parkeringsmöjligheter finns längs gatorna i området, gästparkering finns i området. Dessutom disponerar varje bostad ett förråd placerat i en förrådsbyggnad i närheten till lägenheten.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten.

Övrigt

Uteplats Garage tillhör bostaden.

Dokument

Området

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun. Oxie består till största delen utav villabebyggelse. Orten har en egen järnvägsstation, Oxie station som vi finner i centrala Oxie. Oxie bestod ursprungligen av flera byar som växt samman till ett samhälle, ett samhälle som ligger avskilt från Malmös tätort och har sin egen karaktär och identitet.

Närområde

I Oxie centrum hittar vi bekvämligheter som bland annat matbutik, frisör, apotek, kafé samt flertalet restauranger. Intill finner vi vård för både människa och djur med Oxie vårdcentral, tandvård och veterinär.

Kommunikation

Genom området går stadsbusslinje 32 som går mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. I norra delen av området längst Tegelbruksvägen hittar vi tågstationen som på 10 minuter tar oss in till centrala Malmö. Passerar man genom Oxie så når man snabbt motorvägen där man kvickt når Yttre och Inre ringvägen av Malmö.

Parkering

I området råder fri parkering utanför privat mark.

Övrigt

I Oxie finner vi flertalet förskolor samt grundskolor utspritt genom hela området. Centralt placerad i området hittar vi Oxievångshallen som erbjuder och olika sportmöjligheter, gymanläggning samt Oxievångsbadet runt hörnet.

Räkna på ditt nya boende