Oxie, Malmö

Murtegelvägen 63

Varmt välkommen till en kvadratsmart trerummare med rymlig balkong i barnvänliga Oxie! Hemmet erbjuder gott om sociala ytor och stor walk in closet med optimala förvaringsmöjligheter. Boendes här kan du njuta av optimala kommunikationsmöjligheter tack vare ett gångavstånd på endast några minuter till Oxie tågstation som tar dig in till bland annat knytpunkterna Triangeln station och Malmö Central. Här bor du även med kort gångavstånd till Oxie centrum som erbjuder bland annat matbutik, apotek, gym, vårdcentral och veterinär. En bostad med närhet till flertal låg- och mellanstadieskolor, högstadieskola samt dagis.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 87 kvm
Avgift 6055 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1982
Pris 1 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Mikaela Romner
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 04
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Kvadratsmart trea med rymlig balkong i barnvänliga Oxie!

Profilering maklarbild_hires rätt

Profilering maklarbild_hires rätt
Profilering maklarbild_hires rätt

Planritning

Planskiss
Planskiss
Mikaela Romner

Mikaela Romner

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Murtegelvägen 63

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 87 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Tvåbostadshus
Boarea 87 kvm
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övrigt om byggnaden Andelstal ek plan: 0,47572000
Andelstal exkl kapital: 0,48296000

Rum

Hall

Stig in i en rymlig och öppen hall, varifrån du når hemmets alla rum. Väggarna pryds av en stilren grå kulör och golvet går i en mörk ton.

Kök

Till höger om hallen når du ett socialt kök med gott om plats för matbord för hela familjen. Köksluckorna går i en vit kulör och bänkskivan är svart vilket ger en snygg kontrast. Kaklet går i en vit nyans med svarta och silvriga detaljer. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys.

Sovrum 1

Till vänster om hallen når du bostadens första sovrum som disponeras utmärkt som barnrum eller kontor. Väggarna är målade i grått och vitt.

Vardagsrum

Ett öppet och socialt vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp. På golvet vilar parkett och väggarna är vitmålade samt en mörk fondvägg.

Balkong

Från vardagsrummet når du ut till en rymlig balkong med plats för loungegrupp om så önskas. Njut av en vacker utsikt ut över den grönskande innergården.

Vardagsrum

Sovrum 2

Ett sovrum med yta för dubbelsäng samt förvaring om så önskas. Här får du lyxen att direkt från sovrummet nå in till en stor walk in closet som erbjuder optimala förvaringsmöjligheter.

Badrum

Helkaklat och ljust badrum med WC, tvättställ och badkar.

Tvättstuga

Stor tvättstuga som erbjuder optimala tvättmöjligheter med gott om arbetsyta och förvaring.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-03-13
Energikonsumtion 6964 kWh/m2 år.
Primärenergital 162

Ekonomi

Lägenhetsnummer 025
Pris 1 495 000 kr
Avgift 6055 kr/mån
Kommentar inkl värme, vatten, bredband, kabel-tv och garage.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.

Förening

Föreningsnamn Brf Magnolian i Oxie
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716406-8491
Gatuadress Murtegelvägen 1
Postnummer 23830
Ort OXIE
Epostadress foreningen@brfmagnolianioxie.se
Hemsida https://brfmagnolianoxie.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Brf Magnolian i Oxie bildades 1982 och är en äkta förening. Föreningen friköpte marken under 2020. Byggnaderna är uppförda 1982 och det finns 185 bostadsrätter i föreningen, varav 20 st 2 rok, 79 st 3rok, 72 st 4rok och 14 st 5rok. Bostadsrätterna är fördelade som 80 lägenheter och 105 småhus i form av kedjehus.
Det finns 3 st fritidslokaler som går att hyra av föreningen.
Ekonomisk förvaltare: Bredablick Förvaltning.
Teknisk förvaltare: Bredablick Förvaltning.
Föreningens ekonomi Styrelsen beslutade i oktober 2021 att höja månadsavgiften med 3%. Inga planerade höjningar i dagsläget.
Äger föreningen marken Föreningen äger marken.
Antal lägenheter 185
Antal lokaler 2
Renoveringar UTFÖRT UNDERHÅLL:
2021 - Nya lekplatser samt trädgårdsarbete.
2021- Bytt armaturer på Murtegelvägen och målat tak och bytt belysning i fritidslokalen på Murtegelvägen
2021- Ny belysning på bollplanen på Murtegelvägen.
2021 - Bytt ca 40 fläktaggregat samt filter. (pågående arbete)
2021- Målat ca 30 dörrar, satt upp övervakningskameror i miljöhus på Lertegelvägen samt satt upp skydd så att inte fåglar kan bygga bo under föreningens tak
2021- Föreningen har genomfört friköp av tomtmark som tillhör boende och som har varit intresserade att köpa loss sina trädgårdar
2021 - Satt upp doser för mätning av radon
2020 - Lekplatsen på Lertegelvägen är renoverad, boulebana byggd, byte av filter i samtliga bostäder, marköpet klart, bytt elcentral i garage, målning av dörrar, renovering av fasader.
2019 - Isolering av miljöhus
2019 - Trappor utbytta
2017 - Stuprännor utbytta
2017 - Ny lekplats på området
2014 - 3 miljöhus byggdes
2013 - Underhåll av taket
2012 - Området asfalterades och lekplatserna rustades upp. Fasaderna målades.


PÅGÅENDE OCH KOMMANDE UNDERHÅLL:
Föreningen har ett löpande underhåll av yttertrappor samt häng- och stuprännor på samtliga fastigheter. Även spolning av ledningar och sotning av luftkanaler ligger under löpande underhåll. Under våren 2021 påbörjade föreningen att byta köksfläktsystemen med början på Murtegelvägen och detta kommer att pågå under cirka fem år. Föreningen planerar även att se över belysningen kring gångbanor. Fasadrenovering är pågående där man börjat på Stengodsvägen för att sen fortsätta på Lertegelvägen och Murtegelvägen. Föreningen håller även på att byta fasader på samtliga fastigheter.
Parkering Brf Magnolian äger 1 garage med ett antal platser både under tak och ovan mark. Alla bostadsrätter har en parkeringsplats eller garageplats som följer med lägenheten och ingår i månadsavgiften (går inte att säga upp). Extra gästparkering finns på området.
Tv och bredband Föreningen är anslutna till Sydantenn Tele AB som levererar både bredband och kabel-TV. Basutbudet ingår. Det tillkommer en obligatorisk kostnad för kabel-TV och bredband om 275 kr/månad.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har miljöhus för sopsortering.
Övrigt Föreningen tillämpar tillsyn vid en överlåtelse.

För mer information se föreningens hemsida: www.brfmagnolianoxie.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Övrigt

Parkering Garage ingår i avgiften.

Dokument

Området

Oxie är en tätort och en stadsdel i stadsområdet Söder i Malmö kommun. Oxie består till största delen utav villabebyggelse. Orten har en egen järnvägsstation, Oxie station som vi finner i centrala Oxie. Oxie bestod ursprungligen av flera byar som växt samman till ett samhälle, ett samhälle som ligger avskilt från Malmös tätort och har sin egen karaktär och identitet.

Närområde

I Oxie centrum hittar vi bekvämligheter som bland annat matbutik, frisör, apotek, kafé samt flertalet restauranger. Intill finner vi vård för både människa och djur med Oxie vårdcentral, tandvård och veterinär.

Kommunikation

Genom området går stadsbusslinje 32 som går mellan Käglinge och Norra Hamnen med stopp genom centrala Malmö. I norra delen av området längst Tegelbruksvägen hittar vi tågstationen som på 10 minuter tar oss in till centrala Malmö. Passerar man genom Oxie så når man snabbt motorvägen där man kvickt når Yttre och Inre ringvägen av Malmö.

Parkering

I området råder fri parkering utanför privat mark.

Övrigt

I Oxie finner vi flertalet förskolor samt grundskolor utspritt genom hela området. Centralt placerad i området hittar vi Oxievångshallen som erbjuder och olika sportmöjligheter, gymanläggning samt Oxievångsbadet runt hörnet.

Räkna på ditt nya boende