Visningar

Söndag 14 Augusti KL: 14:15 - 14:45 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Måndag 15 Augusti KL: 17:00 - 17:30 Bokad visning! Bokning sker via hemsidan! Boka
Västra Hamnen, Malmö

Mastgränd 7A

Ni har vi glädjen att presentera denna kvadratsmarta etta på havsnära adress! Den öppna sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum bjuder in till socialt umgänge och de stora fönsterpartierna släpper in rikligt med ljus vilket skapar en härlig atmosfär. Lägenheten har en välplacerad sovalkov samt en stor garderob som sväljer förvaringen, badrum med egna tvättmöjligheter och en härlig spansk balkong i sydvästligt läge!

Här bor du nära till mataffärer, gym, restauranger och salta havsbad precis runt hörnet. Vi har goda busskommunikationer till såväl City som Malmö Universitet. Kort sagt ett utmärkt boende för den som inte vill göra avkall på sina boendekrav.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 33.5 kvm
Avgift 2510 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2017
Pris 1 850 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Mysig och välplanerad etta på bra läge i Västra Hamnen!

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Mastgränd 7A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 33.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 33.5 kvm
Byggnadsår 2017
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX

Rum

Hall

Vi tar hissen upp till andra våningen och tar oss in i denna välplanerade etta. Här möts vi av goda avhängningsmöjligheter samt praktisk förvaring tack vare en stor skjutdörrsgarderob. Här vilar en fin ekparkett som är genomgående för hela bostaden samt vita väggar

Badrum

Via hallen nås bostadens badrum som är stilrent och modernt, helkaklat i vitt samt mörkgrå klinker på golv. Badrummet är utrustat med handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, duschhörna med glasväggar, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare.

Kök/vardagsrum/sovalkov

Vi tar oss vidare ut till den härliga sällskapsavdelningen där kök och vardagsrum förenas i en modern och öppen planlösning. Här finns gott om plats för soffa, matbord, säng och arbetsplats. Köket är smakfullt inrett i vitt med bänkskiva i ljusgrå laminat och vitvaror i borstat stål. Köket är utrustat med spishäll, spiskåpa, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Härifrån når vi även den fina spanska balkongen i sydvästligt läge.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2020-03-16
Energikonsumtion 3272 kWh/m2 år.
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 208269001-1202-02
Pris 1 850 000 kr
Avgift 2510 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg gällande kabel-tv och bredband tillkommer om 180 kr/månad. Föreningen har individuell mätning av kall - och varmvatten samt el. Avläsningen görs löpande och debitering sker månadsvis efter faktiskt förbrukning med 1 månads eftersläpning.
Andel i förening 1,30317%
Andel av årsavgift 1,70419%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Livbojen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769629-4649
Gatuadress Mastgränd 7A
Postnummer 21177
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Livbojen är en äkta bostadsrättsförening. Bostadsrättsföreningen registrerades hos Bolagsverket 2015-01-28 och inflyttning skedde i december 2017. Ekonomisk plan registrerades 2017-05-26. Föreningen äger marken och innehar 49 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och 1 lokal upplåten med hyresrätt. Föreningens adresser är Mastgränd 1-5 och 7 A-F.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi Föreningens första verksamhetsår var 2018. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (2022-07-06). Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för varmvatten och kallvatten som debiteras separat utefter faktisk förbrukning. Förbrukningen läses av månadsvis. Föreningen har gemensam el och medlemmen debiteras utefter faktisk förbrukning. En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 208 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.
Äger föreningen marken Ja.
Antal lägenheter 49
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan. Se vidare information i årsredovisningen.

Huset byggdes 2017 och inga planerade renoveringar eller underhåll finns i dagsläget.
Kommer ske en 5 års kontroll av fastigheten i höst.
Parkering Föreningarnas medlemmar är anslutna till en bilpool via Sunfleet som även innefattar cykelpool med lådcyklar. Anslutningen varar fram till 2027. För övrig parkering som inte är hänförlig till bilpoolen finns platser att hyra via P-Malmö i parkeringshuset Aktern som är beläget på Masthusenområdet. För vidare information kring kötid, kostnad osv. se https://www.pmalmo.se/ParkingMap/templates/ParkingMap.aspx?rp&key=528
Tv och bredband Föreningen är ansluten till kabel-TV (basutbud ingår i avgiften) och Internet via Tele2.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Varje lägenhet har både tvättmaskin och torktumlare i badrummen således finns det ingen gemensam tvättstuga i byggnaden.
Föreningen har en härlig gemensam takterrass med utsikt över Masttorget i söderläge. Terrassen är inredd med trätrall och belysning och nås via gården genom port nr 32. På entréplan finns miljörum, cykelrum och barnvagnsrum. Innergården delas med grannföreningarna Bonum Brf Ankaret och Brf Blinkfyren.
Övrigt Föreningen är tillsammans med RB Brf Blinkfyren och Bonum Brf Ankaret delägare i gemensamhetsanläggningen Malmö Bommen GA:1, som inrättats för att tillgodose skötseln av gård med tillbehör, grönytor, belysning, cykelparkering m.m. Föreningens andel är 33%. Se vidare information i föreningens ekonomiska plan.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Västra Hamnen är ett delområde och bostads- och utbildningsområde i Malmö. Västra Hamnen har genomgått stora förändringar de senaste decennierna. Från att ha varit ett industriområde på nedgång är Västra Hamnen idag en attraktiv stadsdel som påbörjade sin vändning med Bo01. Under åren har Västra Hamnen blivit ett välbesökt område under sommarsäsongen för Malmöiterna som suktar efter ett dop i det svalkande havet, en glass eller en god fika i den friska brisen.

Närområde

Västra Hamnen bjuder på närhet till många bekvämligheter där vi finner bland annat matbutiker, kaféer och flertalet restauranger som erbjuder stor variation av maträtter av olika kulinariska smaker. Ett ställe att rekommendera att testa är Monster bar och steakhouse som finns belägget i anslutning till Varvsparken. I området har vi även frisörer, gymanläggningar, padelarena och butiker av olika slag.

Kommunikation

Genom området finner vi flertalet busslinjer enkelt tar oss in till centrala delar av Malmö och vidare ut till Malmös områden. På Västra Varvsgatan påbörjar linje 2 sin rutt och har slutdestination Lindängen. Tittar vi på den östra sidan så påbörjar linje 5 sin resa ut mot Stenkällan i Husie. Vi hittar även Malmö ringlinje som gör stopp på bland annat Värnhem, Södervärn och Erikslust. Med det centrala läget som Västra Hamnen har är cykeln ett smart och snabbt alternativ för transport runt Malmö.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

I området hittar vi flertalet förskolor så som Fyrens och Fregattens förskola i norra delen och Ubåtens förskola i södra delen. Vi har stort utbud av grundskolor där vi har Västra Hamnens skolan, Vittra, Neptuniskolan och Stapelbäddsskolan som tillsammans huserar ca 1450 elever fördelat över årskurserna F-9. För dem äldre barnen hittar vi både Gripens gymnasium och Kunskapsgymnasiet.

Räkna på ditt nya boende