Dockan, Malmö

Lilla Varvsgatan 51A

Kommande försäljning - Varmt välkomna till att anmäla erat intresse via hemsidan eller till ansvarig mäklare!

På oslagbart läge har vi nu nöjet att presentera denna moderna och ytterst välplanerade etagevåning med stor uteplats och balkong mot lugn innergård. Med en genomgående planlösning, generösa ytor och väl tilltagna fönsterpartier skapas en härlig atmosfär som bjuder in till socialt umgänge och i lägenheten njuter vi av genomgående stilrena kulörer. Stilrent och påkostat kök med gott om plats för kockens konster och större sällskap. Praktisk planlösning där vi har kök, vardagsrum och ett av badrummen i entréplan och den privata delen av bostaden på ovanvåningen där vi har ytterligare ett badrum och 3 fina sovrum varav ett större master sovrum med en helt egen walk-in-closet, få förunnat!

I ljuvliga Dockan och Västra Hamnen bor du ett stenkast från hav och strand samt med närhet till mysiga butiker, restauranger och caféer. En unik stadsdel med arkitektur utöver det vanliga, slingrande gator och gröningar med lekplatser. Utmärkta kommunikationer med flera busslinjer i närheten och city endast en kort cykeltur eller promenad bort. Ett boende ni inte får missa!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 102 kvm
Avgift 5279 kr/mån
Rum 4
Våning 1 av 7
Hiss Ja
Byggnadsår 2020
Pris 5 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Boris Wormann
Reg. Fastighetsmäklare & Partner
0766-45 57 23
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Modern etagevåning om 102 kvm på oslagbart läge med Dockans marina runt hörnet!

SnartHär-Bostadsrätt

SnartHär-Bostadsrätt
SnartHär-Bostadsrätt

Planritning

Boris Wormann

Boris Wormann

Reg. Fastighetsmäklare & Partner

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lilla Varvsgatan 51A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 102 kvm. föreningens information
Hiss Ja

1-2/7

Moderna och stilrena materialval genomgående i hela lägenheten samt med ljus ekparkett på golvet som även denna är genomgående för ett enhetligt intryck. Ljusa och fina kulörer som inger rymd i lägenheten. Här kan vi inte annat än trivas!

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 102 kvm
Byggnadsår 2020
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX, inspekterad 2021-05-20

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-05-20
Energikonsumtion 65 kWh/m2 år.
Primärenergital 68

Ekonomi

Lägenhetsnummer C1004
Pris 5 395 000 kr
Avgift 5279 kr/mån
Kommentar inkl. värme, VA, bostadsrättstillägg och gemensamt elavtal där varje medlem debiteras kvartalsvis efter faktiskt förbrukning (obligatoriskt tillägg om 222 kr/mån tillkommer för Telia Triple Play där kabel-TV, IP-telefoni samt bredband ingår)
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,0314%

Förening

Föreningsnamn Brf Lilla Varvsgatan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 767633-3769
Gatuadress Lilla Varvsgatan 51A
Postnummer 21174
Ort MALMÖ
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Lilla Varvsgatan i Malmö registrerades 2016-11-24. Bostadsrättsföreningen består av 131 bostadslägenheter samt en lokal och är en äkta förening. Byggnaden uppfördes av Peab och stod klar 2020. Den ekonomiska förvaltningen sköts av BoNea. Tomten är friköpt.
Äger föreningen marken JA
Antal lägenheter 131
Antal lokaler 1
Renoveringar Då fastigheten är ny finns inga planerade renoveringar.
Parkering I föreningen finns 37 garageplatser, kostnad 1 000 kr/mån. Dessutom finns det 42 p-platser reserverade för föreningen i p-huset Erika, dessa hyrs direkt via Aimo Park. 3 av de 37 platserna är utrustade med laddstolpar, kostnad 1 200 kr/mån exkl. förbrukning. Parkering av cyklar sker i cykelförråd på källarplan och markplan samt utanför fastigheten. Föreningen har avtal med M bilpool samt en lådcykel-pool med 3 egna elcyklar.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till digital-TV, bredband och IP-telefoni via Telia Triple play.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt I föreningen finns en fin och grönskande innergård utrustad med utemöbler, grill samt lekplats för de minsta.

Dokument

Området

2003 påbörjade man ombyggnaden av denna del som idag bär namnet Dockan. Detta är ett av de första områden som färdigställdes i Malmö stads pågående omvandling av de gamla industriområdena väster om Malmö Central. Var det idag står iögonfallande, hypermoderna lägenheter fanns det under lång tid hamnaktivitet på den gamla kajen. I området finns det både förskola, gymnasium samt en del av Malmö Universitet. Så vill du bo modernt på klassisk mark nära vattnet är Dockan rätt för dig!

Närområde

På Dockan finner ni det berömda Glasklart och en av Malmös godaste luncher. På Glasklart händer det alltid något, antingen bröllop, galakvällar eller julshower. Även näringslivet har blommat ut med stor variation av restauranger i olika smakslag och klassrestauranger som Årstiderna By The Sea eller Doc Italiano serverar mat som passar den finaste av gommar.
I området finns även närbutik, frisörer, tandläkare eller varför inte avnjuta en promenad längst Öresund.

Kommunikation

Längst Stora Varvsgatan går linje 3 som är malmös ringlinje och passerar bland annat Centralen, Södervärn och självklart Västra Hamnen. Vi har även linje 5 som går från Västra Hamnen till Stenkällan via Nobeltorget. Ett stenkast från Dockan har vi Centralen, där finner man förbindelser genom hela Malmö samt ut till resterande Skåne. För dig som föredrar att cykla så tar man sig med enkelhet ut från området med dem anpassade vägarna. Varför inte besöka Limhamns småbåtshamn för en härlig lunch som ligger endast 20 min bort via Ribersborgsstranden.

Parkering

Möjligheten att hyra garage- och parkeringsplats finns genom hela området. I området råder boendeparkering via Malmö Stad och betalparkering enligt Malmö taxa.

Övrigt

Intill Dockan ligger nyöppnade Stapelbäddsskolan för F-3. i närheten ligger också Västra Hamnens skola med 3-9.
Endast 10 minuter bort hittar vi Malmö Live. Här har vi Malmös symfoniorkesters nya hem med stor konserthall. Vi har även ett större kongresscenter, hotell samt en restaurang i toppen av byggnaden med en oslagbar utsikt över Malmö.

Räkna på ditt nya boende