VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Högaholm, Malmö

Kvartettgatan 22

Nu finns möjlighet att förvärva en renoverad och genomgående 3a med både balkong och trädgård i soligt västerläge, perfekt att avnjuta sommarkvällar på! Sällskapsytorna är belägna i öppen planlösning mot varandra och ger stora luftiga ytor att vistas på. Ljusa ytskikt samspelar med härligt ljusinsläppp och på golvet löper ett enhetligt golv ut mot bostadens två sovrum. Här kan man flytta rätt in och avnjuta ett väl omhändertaget och stilrent hem med enkel access till utevistelse!

För den som pendlar ligger inre ringvägen bara ett stenkast bort och goda möjligheter för kollektivtrafik.
Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 80 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 6305 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1972
Pris 1 595 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Katarina Bajric
Reg. Fastighetsmäklare
0761-76 00 20
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Planritning

Planskiss
Planskiss
Katarina Bajric

Katarina Bajric

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kvartettgatan 22

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 80 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 80 kvm
Byggnadsår 1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)

Rum

Hall

Vi välkomnas in i bostaden vi en ljus och öppen hall där vi har ett ljust parkettgolv som är genomgående i bostaden och vitmålade väggar. Här hänger vi av oss ytterkläderna och har goda förvaringsmöjligheter med dem platsbyggda garderoberna samt en stor klädkammare.

WC

Rakt över hittar vi den helkaklade gästtoaletten som har en luxuös känsla med den ljusa tonen av grå i kaklet och svart klinker på golvet. gästtoaletten är utrustad med toalett, handfat med kommod samt spegelskåp.

Badrum

Till vänster genom entrén har vi badrummet i naturnära färger över väggarna och en mörkare grå våtrumsmatta. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork samt badkar.

Sovrum

Vidare in har vi bostadens första sovrum där golvet har en ljusare grå ton i parketten som återfinns i båda sovrummen och väggarna är målade vitt. Ett rum som vi inreder med säng, ytterligare förvaringsmöbel samt skrivbord.

Sovrum

Här kliver vi in och möts av det bekanta ljusgråa parkettgolv och vita väggar. Här inreder vi med dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel.

Vardagsrum

Vi har nått bostadens ansenliga vardagsrum som med det enorma fönsterparti med vy över uteplatsen släpper in rikligt med dagsljus. Här möblerar vi med enkelhet med en större soffgrupp med tillhörande soffbord samt TV-möblemang. Från vardagsrummet tar vi oss ut till den inglasade balkongen i västerläge och vidare ut till uteplatsen som är trall belagd. Här rymmer plats för ett större utemöblemang samt grill och lounge möbler.

Kök

I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi det moderna och ljusa köket. Ett kök som renoverades 20xx där inredningen med skåpsluckor är vitt medans arbetsbänken är svart och bryts av med vitt kakel. Ett kök som samspelar väl med vardagsrummet där vi bibehåller en rymlig och luftig känsla. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, inbyggd ugn, diskmaskin inbyggd mikrovågsugn samt hel kyl och frys.

Energideklaration

EnergiklassG
Utförd Ja, 2019-02-15
Energikonsumtion 1773 kWh/m2 år.
Primärenergital 203

Ekonomi

Lägenhetsnummer 448
Pris 1 595 000 kr utgångspris
Avgift 6305 kr/mån
Kommentar I månadsavgiften ingår värme, vatten och ett antal tv-kanaler via Tele2, bredband samt kollektivt bostadsrättstilläggsförsäkring.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 173 kr
Andel i förening 0,17431%
Andel av årsavgift 0,17522%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Malmöhus nr 22
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 746000-9942
Gatuadress Serenadgatan 28
Postnummer 21572
Ort Malmö
Epostadress rlarsson215@gmail.com
Hemsida https://www.mhus22.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Malmöhus 22 är en äkta förening beläggen på Högaholm i Malmö. Föreningen bildades 1967 i samband med uppförandet av fastigheterna. Föreningen består av totalt 590 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt samt 3 hyreslokal. Lägenheterna är fördelat över fyra höghus samt 15 låghus. Marken innehas med tomträtt, ny tomträttsavgäld började gälla 2013 och gäller fram t.o.m. 2022-12-31.

Ekonomisk förvaltare: Riksbyggen
Teknisk förvaltare: Riksbyggen
Föreningens ekonomi Föreningens årsavgift ändrades 2021-01-01 då den höjdes med 4%.
Äger föreningen marken Föreningen innehar marken med tomträtt.
Antal lägenheter 590
Antal lokaler 3
Renoveringar TIDIGARE RENOVERINGAR
2018 – Marksanering.
2017 – Renovering av tak i låghusen.
2016 – Åtgärdat luftkanaler i garage.
2015 – Installation av kameraövervakning vid entré portar.
2015 – Bytt ut fönster.
2015 – Renovering av tak i höghusen.
2015 – Renovering av fasad på höghusen.
2014 – Matavfallssortering.
2014 – Gemensam el infördes.
2012 – Renovering av vattenstammar i höghusen.
2009 – Uppfräschning av utemiljö.
2007 – Renovering av fasad på låghusen.
2006 – Uppfräschning av utemiljö.
2004 – Renovering av tvättstugor.

PÅGÅENDE OCH KOMMANDE RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan.
2022 - Relining bottenavloppsstammar och spolning.
2022 - Marksanering
Parkering Föreningen har 473 P-platser (50 kr/mån) och 287 garageplatser (200 kr/mån) till uthyrning. Kö varierar beroende på vilket garage/område den boende är intresserad av. I området finns även besöksparkering till en kostnad av 3kr/tim. Spekulanter uppmanas att stämma av parkeringsmöjligheter med styrelsen.
Tv och bredband Föreningen har avtal med Tele2 gällande kabel-TV där basutbud ingår. Möjlighet för utökat utbud finns att beställa hos Tele2. Sedan 2017 har föreningen kollektivet bredband och avtal med ViaEuropa där månadskostnaden är 99kr/mån för fiberLAN 1000/1000 Mbit/s. Månadskostnaden läggs som en extra avgift på månadsavgiften som är obligatorisk.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Övrigt Gemensamma tvättstugor finns i varje fastighet. Dessa bokas enkelt med tagg som används för att ta sig in i huset eller via föreningens hemsida.
Föreningens medlemmar har tillgång till boulebana, en dartlokal samt en styrketräningslokal.

Föreningen har infört gemensam el, vilket innebär att elförbrukningen debiteras via föreningen tillsammans med månadsavgiften. Boende betalar i efterskott (på avgiftsavin som boende får kvartalsvis står summan för förbrukad el och en administrationskostnad).

Föreningen utför inte tillsyn vid försäljning, det är upp till köparen att ombesörja detta och föreningen uppmanar att köparen utför en besiktning.

För mer information se föreningens hemsida: www.mhus22.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-06-22. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Dokument

Området

Högaholm är ett bostadsområde som ligger i Malmös södra delar. Almvik är främst bebyggt av bostadsrätter men här finns även hyresrätter och bostadsrättsradhus. I området hittar du förskolor, hundrastplatser, utomhusbad etc.

Kommunikation

Högaholm är perfekt för dig som pendlar då såväl yttre som inre ringvägen ligger i direkt anslutning till området. På ca 5-10 minuter med bil tar du dig till såväl Emporia som Svågertorp.

Från Högaholm kan du ta 33:ans stadslinjebuss till Hyllie på ca 15 minuter och vill du åka in till stan så tar du stadsbuss nummer 8 till både Södervärn och Malmö C.

Räkna på ditt nya boende